Teste Jerez: Grosjean, cel mai rapid în dimineaţa celei de-a doua zi

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean a stabilit timpul de referinţă în dimineaţa celei de-a două zile de teste de la Jerez la volanul monopostului Lotus.

Lotus a continuat prestaţia bună de pe circuitul de la Jerez şi în cadrul celei de-a doua zile de teste, după ce Romain Grosjean a stabilit cel mai bun timp în primele patru ore.

Cronometrat cu 1:18.828, francezul este deja cu trei zecimi de secundă mai rapid decât a fost Jenson Button în prima zi de teste şi l-a devansat pe Paul di Resta de la Force India, care în cursul după-amiezii va fi înlocuit de James Rossiter, pilotul care va lucra în simulatorul echipei indiene pe parcursul acestui an.

Clasamentul a fost completat de Daniel Ricciardo (Toro Rosso) şi Mark Webber (Red Bull), în timp ce Nico Hulkenberg este pe locul cinci la volanul noului monopost Sauber.

Urmareste Automarket
Locul şase este ocupat de Lewis Hamilton, care însă nu va revini pe circuit în urma unui accident suferit din cauza unei defecţiuni la frâne.

McLaren este pe locul şapte prin Sergio Perez, în timp ce Ferrari a continuat strategia de luni şi s-a concentrat doar pe evaluarea fiabilităţii, astfel că Felipe massa ocupă locul opt.

Luiz Razia să debutat oficial la Marussia la numai câteva ore după ce a fost confirmat la echipa pentru 2013, însă a ocupat doar locul 10 în spatele olandezului Giedo van der Garde, care a debutat la Caterham.

Ultima poziţie i-a revenit lui Pastpor Maldonado, care concurează cu monopostul Williams din sezonul precedent.

TESTE JEREZ - CLASAMENT ZIUA 2 (ORA 14:00)

 1.  Romain Grosjean      Lotus       1m18.828s            45
 2.  Paul di Resta        Force India 1m19.003s  + 0.175s  59
 3.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso  1m19.134s  + 0.306s  41
 4.  Mark Webber          Red Bull    1m19.338s  + 0.510s  46
 5.  Nico Hulkenberg      Sauber      1m19.502s  + 0.674s  40
 6.  Lewis Hamilton       Mercedes    1m19.519s  + 0.691s  15
 7.  Sergio Perez         McLaren     1m19.572s  + 0.744s  38
 8.  Felipe Massa         Ferrari     1m19.914s  + 1.086s  33
 9.  Giedo van der Garde  Caterham    1m21.916s  + 3.088s  33
10.  Luiz Razia           Marussia    1m23.537s  + 4.709s  31
11.  Pastor Maldonado     Williams    1m27.124s  + 8.296s  7

Comentarii (13)

  • 8 massa , pppfffffff
    2 10
  • @CatalinRG....Massa a incercat azi mai multe configuratii de evacuare, nu cred ca prioritar in aceste teste este sa vada cat de rapida e masina, ci care e cea mai buna setare a monopostului, echilibru, pneuri etc. Ieri spunea ca simte foarte bine masina, e echilibrata...fata de testele de anul trecut cand abia o tinea pe trasa. Am inteles ca acest circuit (Jerez) mananca foarte mult gumele, si nu ai foarte multe tururi la dispozitie sa vezi ce poate monopostul.
    15 0
  • @modre
    ideea e ca daca monopostul e stabil si timpii sunt buni... iar daca incerci mai multe setari si evacuari o faci nu numai pt confortul pilotului ci si pt a vedea ce timpi scoti... desigur, poate ei merg cu rezervorul plin totusi
    0 3
  • Ce face Ferrari acum se numeste studiu si munca. Obiectivul lor nu e de a-si arata deja arma strigand "En garde!" ci de a lua fiecare "celula" a monopostului si a o analiza.
    7 3
  • @@modre, cand spunem confort nu ne referim la pozitia pilotului in monopost ci la usurinta de a-l pilota si in diverse conditii. Degeaba ti se pune un fotoliu in monopost daca pe tot parcursul cursei tu stai cu tot corpul incordat chinuindu-te pana peste cap sa-l ti pe pista.
    5 3
  • Anul trecut am vazut acelasi Lotus zburdand si facand timpi senzationali. Cine a avut primul pole?Mclaren. Cine a avut cea mai buna dezvoltare pe sezon?Red Bull.Cine a avut cea mai fiabila masina?Ferrari. Deci, luati rezultatele astea cu mai multa maturitate, nu va entuziasmati copilareste. Sau va cer imposibilul.
    10 2
  • @mavrick
    Vestea buna pt Ferrari este ca au tractiune iar monopostul este pilotabil, echilibrat, ceea ce n-a existat deloc anul trecut pe vremea asta. De-aici incolo vom vedea.
    9 0
  • Si cand te gandesti, Grosjean era la un pas de a fi...
    Bravo LOTUS!!
    7 1
  • Mersi modre , dar se transmit pe vreun canal sau undeva testele deoarece as vrea sa ma uit si eu ca dupa cum vezi sunt cam pe dinafara
    2 0
  • @CatalinRG...nu sunt transmise la tv nicaieri, doar pe siteuri ce citesc si eu....am vazut ca este un fel de live timing pe autosport.com in timpul testelor.
    4 0
  • Live timing aveti aici:
    http://live.autosport.com/commentary.php/id/176
    iar ceva video de la Jerez aici
    http://www.livestream.com/cronojerez
    0 0
  • Scuze de inconvenient. Linkul de mai sus de la autosport e din ... 2010
    Cel corect este http://live.autosport.com/commentary.php/id/551
    1 0
  • ok ms
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru