Tilke: "Circuitul de la Austin va fi dificil pentru piloţi"

de Daniel Popescu
Joi, 15.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hermann Tilke, arhitectul care se ocupă de designul tuturor noilor circuite din Formula 1, anticipează ca noua pistă de la Austin va pune mari probleme piloţilor.

Marele Premiu al Statelor Unite va oferi piloţilor oportunitatea să concureze pe un nou circuit, iar configuraţia acestuia sugerează că este vorba despre o pistă solicitantă cu numai câteva oportunităţi pentru depăşiri.

Hermann Tilke, arhitectul din spatele noului circuit, anticipează că piloţii vor întâmpina dificultăţi în gestionarea pneurilor şi setarea monoposturilor, însă crede că antrenamentele vor fi suficiente pentru rezolvarea celor mai mari dileme.

"Cred că există câteva părţi cu adevărate dificile pe acest circuit. Mă aştept ca în prima sesiune de antrenamente piloţii să facă multe greşeli, dar sunt atât de buni încât vor învăţa repede, pentru că sunt cei mai buni din lume. Pentru piloţi va fi dificil să seteze monopostul şi să ruleze corect pneurile. Asta ar putea genera mai multe probleme pentru pneuri, lucru pozitiv pentru cursă", a declarat germanul.

Urmareste Automarket
Circuitele construite de Tilke au fost criticate constant pentru lipsa oportunităţilor de depăşire, iar Austin oferă teoretic patru zone prielnice pentru astfel de manevre.
Totuşi, arhitectul german evită să vorbească despre spectacolul pe care îl poate genera circuitul.

"În acest an au fost multe depăşiri la Abu Dhabi (n.r - circuit recunoscut pentru dificiltatea de a efectua depăşiri) şi există şi aici oportunităţi de depăşire. Până la urmă, depăşirile sunt posibile numai când un pilot mai rapid este în spatele unui pilot mai lent. Invers, depăşirile nu sunt posibile. Vom vedea ce vor spune piloţii despre asta. Primele lor declaraţii vor fi importante şi speram să fie pozitive. Dar niciodată nu poţi să ştii cum funcţionează", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • Si despre cursa din Valencia s-a spus la fel: nu se poate depasi. Ce a iesit a fost cu totul altceva.
    2 1
  • shit tilke
    De ce trebuie Tilke sa deseneze toate circuitele? Oare nu mai sunt arhitecti in lumea acestea? Sau in SUA nu erau alti arhitecti decat Tilke? Sunt sigur ca daca s-ar organiza un concurs, Tilke ar fi cu mult depasit de arhitecti tineri cu o viziune bogata. Si nu doar el se pricepe la motorsport... Dar banii astia... nu cred ca talentul il recomanda pe Tilke(caci e greu sa vezi talentul pe circuitele construite de el), cred ca banii(spaga) pe care o ofera, il recomanda ca "mare" arhitect.
    In Europa, unde exista o bogata cultura motorsport, Tilke nu face nici 2 bani, caci exista Monza, Spa, Magny-Cours, Monaco, Mugello, Silverstone etc.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru