Todt: "Aerodinamica distruge spectacolul in Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.05.2010
Jean Todt a solicitat schimbarea radicala a aerodinamicii monoposturilor ca masura pentru revitalizarea spectacolului in Formula 1.

Jean Todt se alatura celor care critica lipsa de spectcol din timpul curselor de Formula 1, considerand ca principalul vinovat pentru acest lucru este regulamentul tehnic.

Aerodinamica monoposturilor a devenit atat de complexa, incat pilotii au dificultati majore in a se apropia de cei din fata lor, ceea ce conduce la o simpla procesiune in cursele lipsite de ploaie. Presedintele FIA a avertizat ca regulamentul aerodinamic va trebui schimbat din temelii in 2013, atunci cand va fi introdus si un nou motor ecologic.

“Actualul regulament scoate in evidenta aerodinamica si face ca depasirile sa fie foarte dificile. Daca nu exista dificultati de ordin meteorologic, atunci monopostul din fata ramane acolo pe parcursul cursei, iar asta se intampla in primul rand din cauza aerodinamicii”, a declarat francezul.

In contextul in care dezvoltarea monoposturilor este drastic limitata prin regulament, aerodinamica este unul dintre putinele domenii in care echipele pot aduce permanent inovatii.

Todt a admis insa ca este nevoie de o noua reducere a costurilor, insa nu prin introducerea unui buget maxim.

“Vrem sa asiguram supravietuirea echipelor care au intrat in campionat. Asta nu inseamna ca ma gandesc la un buget maxim pentru fiecare echipa. Sunt multe metode de a reduce costurile. Ferrari nu va accepta niciodata un buget maxim, dar este o diferenta majora in finantarea actualelor echipe”, a mai precizat el.

Via | GMM

Taguri: FIA, Todt, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru