Tom Walkinshaw a pierdut lupta cu cancerul la 64 de ani

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.12.2010
Fostul şef de echipă Tom Walkinshaw a încetat duminică din viaţă la vârsta de 64 de ani din cauza cancerului.

Tom Walkinshaw, omul care l-a adus pe Ross Brawn la Benetton şi care a condus în Formula 1 echipele Ligier şi Arrows a încetat din viaţa duminică la vârsta de 64 de ani. Scoţianul suferea de mai mult timp de cancer şi lasă în urmă o carieră bogată, pe parcursul căreia a fost implicat activ în Formula 1.

El a debutat în Formula 1 în 1991 la Benetton, în calitate de director al departamentului de inginerie şi l-a adus la echipa pe Ross Brawn, care avea să cucerească două titluri pentru acest team împreună cu Michael Schumacher. Walkinshaw a plecat în 1995 la Ligier, care în acel moment era deţinută de Flavio Briatore, însă după numai un sezon a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la echipa Arrows.

Pe lângă aducerea lui Brawn în Marele Circ, scoţianul a jucat un rol esenţial în aducerea companiei japoneze Bridgestone ca furnizor de pneuri şi l-a angajat pe Damon Hill la scurt timp după ce acesta a devenit campion mondial. Walkinshaw a fost nevoit să renunţe la Arrows în 2002 din cauza dificultăţilor financiare, însă a rămas implicat în sporturile cu motor prin intermediul unei echipe din competiţia V8 Supercars din Australia.

Comentarii (2)

  • R.I.P.
    Din pacate s-a mai dus o legenda a automobilismului mondial si un mare caracter!
    R.I.P. TOM WALKINSHAW!
    6 0
  • Spartanu
    R.I.P
    R.I.P Tom Walkinshaw!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru