Ecclestone i-a mituit pe Eddie Jordan şi Alain Prost să semneze Acordul Concorde din 1998

de Daniel Popescu
Vineri, 08.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a recunoscut în timpul unui proces la Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie că i-a mituit pe Eddie Jordan, Alain Prost şi Tom Walkinshaw cu câte 10 milioane de dolari pentru semnarea Acordului Concorde din 1998.

Esential 10 milioane de dolari au primit Eddie Jordan, Alain Prost şi Tom Walkinshaw pentru semnarea Acordului Concorde din 1998
Bernie Ecclestone este implicat în această săptămână într-un nou proces în care compania germană Constantin Medien îi solicită despăgubiri de 100 de milioane de dolari în scandalul vânzării drepturilor comerciale către fondul de investiţii CVC Capital Partners în 2006.

Procesul a dezvăluit însă amănunte inedite despre modul în care britanicul, acum în vârstă de 83 de ani, a reuşit să semneze Acordul Concorde din 1998, actul care a guvernat Formula 1 până la sfârşitul sezonului 2008.

Potrivit informaţiilor dezvăluite de Constantin Medien în cadrul procesului, Ecclestone le-a oferit câte 10 milioane de dolari lui Eddie Jordan (pe atunci proprietar al echipei Jordan), Alain Prost (în calitate de proprietar al echipei Prost) şi Tom Walkinshaw (şeful celor de la Arrows) pentru a semna Acordul Concorde.

Dar nu am nicio idee (n.r - ce au făcut ei cu banii).

Au fost plătiţi pentru a semna Acordul Concorde şi l-au semnat.

Bernie Ecclestone
CEO FOrmula One Management
Teoretic, această practică nu este ilegală, fiind aplicată de Ecclestone inclusiv pentru noul Acord Concorde valabil în perioada 2013-2020. Totuşi, problema apare ca urmare a faptului că banii plătiţi de Ecclestone au ajuns în conturile personale ale celor trei proprietari, şi nu în conturile echipelor pe care le conduceau, aşa cum ar fi fost normal.

Informaţia a fost confirmată inclusiv de Ecclestone în cadrul procesului, atunci când a fost întrebat dacă echipele au fost plătite pentru a semna Acordul Concorde. "Da. Dar nu am nicio idee (n.r - ce au făcut ei cu banii). Au fost plătiţi pentru a semna Acordul Concorde şi l-au semnat. Ceea ce deduceţi voi este că aceşti oameni nu au acţionat corect, Alain Prost şi ceilalţi", a declarat el.

Înainte de a ajunge în sala de judecată, Ecclestone a oferit jurnaliştilor un moment amuzant, întrucât a avut dificultăţi să intre pe uşa rotativă a clădirii. 

Via Daily Telegraph

Comentarii (11)

  • afara cu el...astia-s gen dragomir si sandu.. mafioti si comunisti ordinari..
    15 47
  • se vede pe fata lui ca e excroc ordinar. Asa arata un excroc ordinar - urat cu spume si face absolut orice sa faca rost de bani ca sa compenseze
    8 36
  • octav71
    Si asta "conduce" destinele F1? Ha ha ha!
    7 35
  • Hai cu puscaria!!!
    6 38
  • Ecclestone
    debitati ca de obicei numai prostii de parca ar interesa pe cineva ce comentati, eccestone va conduce f1 pana la moarte, el la facut pe schumacher septuplu campion el il va detrona cu vettel cand va lua al 8-ulea titlu consecutiv. omul e prea capabil si fara el formula1 azi nu ar mai exista.
    16 9
  • Pentru
    de aici se porneste toate monopolurile in f1 combustibil pneuri si altele
    2 13
  • Ce indignare! Oare cum s-a putut intampla la ei asa ceva? A luat banii, a semnat si a bagat banii in portofel. Cine? Prost, Jordan si Walkinshaw. Toti unu si unu. Probabil au considerat banii ca un cadou personal sau o prima de succes. Sa vedem ce se va intampla, mai ales ca fiscul va intra repede pe fir. Oricum Bernie pica rau.
    3 17
  • eCCLESTONE
    da, el l-a invatat pe schumacher sa piloteze si cum sa faca sa fie rapid. Acum cica il invata pe Vettel. Daca ar fi castigat Alonso tot asa pentru ca era facut de Ecclestone sau ca era "magie pura" in pilotaj? Te-am prins alonsistule...
    1 12
  • schneider
    daaa, omul e prea capabil .... la dat spaga
    2 11
  • GrosJan
    Si Jordan si Prost sunt la fel de vinovati
    3 11
  • incredibil
    incredibil cate voturi pro spaga. parca am fi in romania
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru