Echipă de vis: Top Gear anunţă formula completă pentru show-ul care revine la TV în luna mai

de Daniel Popescu
Joi, 11.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul sezon Top Gear va avea o echipă formată din şapte personalităţi: prezentatorii Chris Evans şi Matt LeBlanc vor fi acompaniaţi de pilotul de curse de sex feminin Sabine Schmitz, Eddie Jordan şi jurnalistul Rory Reid. Plus, desigur, The Stig.

Esential 6 membri a echipa Top Gear în 2016
8 mai este dată la care va apărea primul episod din nouă serie Top Gear
Producătorii celebrei emisiuni auto Top Gear au definitivat echipa care va prelua frâiele începând cu noul sezon, care va debuta în 8 mai.

Astfel, după ce Jeremy Clarkson a fost dat afară de producătorii show-ului Top Gear, iar colegii săi de echipă, Hammond şi May, au renunţat şi ei la cea mai populară emisiune auto din lume, Top Gear va beneficia de sânge proaspăt.

Dacă până acum ştiam doar că prezentatorii emisiunii vor fi Chris Evans şi Matt LeBlanc, unul dintre actorii serialului Friends, acum am aflat şi numele celorlalte trei persoane din cadrul show-ului.

În pole position este Sabine Schmitz, un pilot german profesionist de curse de sex feminin. În vârstă de 46 de ani, nemţoaica a pilotat în diferite competiţii pentru Porsche şi BMW, însă a devenit foarte cunoscută în lumea auto pop-culture pentru faptul că este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi pe circuitul de la Nurburgring, acolo unde Sabine a fost la volanul celebrului Ring-Taxi, un M5 pe care orice pasionat putea să-l experimenteze contra unei sume serioase de bani.

"Am crescut lângă Nurburgring şi am concurat în cea mai mare parte a vieţii, aşa că nu puteam rata şansa de a combina pilotajul cu filmarea", spune ea.

Alături de Schmitz va fi Eddie Jordan, cel care până nu demult comenta Formula 1 pentru BBC după ce anterior i-a propulsat în Marele Circ pe Michael Schumacher sau Damon Hill. "Am mult respect pentru toţi colegii mei şi le cer politicos să aibă grijă de oasele mele bătrâne", precizează el în stilul său caracteristic. Nu în ultimul rând, din cadrul echipei fac parte şi starul YouTube Chris Harris, dar şi jurnalistul Rory Reid, care a câştigat audiţiile publice lansate de BBC.

Pe lângă cei şase, piesa de rezistenţă este, evident, The Stig.

Via Top Gear

Comentarii (21)

  • Top Gear s-a maturizat

    mi-a placut enorm vechea echipa dar uneori sarea calul. Cel putin Clarkson, ceilalti doi fiind e bun simt.

    Acum vad ceva mai mult profesionalism iar partea de entertainment va ocupa pozitia secunda. Sper ca vor aborda si modelele...abordabile. Iar judecatile de valoare de genul "asta e buna pentru ca o am in garaj iar alta e proasta pentru ca e americana" vor fi lasate deoparte
    23 23
  • Grosu George
    + Chris Harris, sunt 6 + Stig :)

    Cu placere !
    7 1
  • Vianus, tocmai asta era idea. Ca sarea calul. De aia erau amuzanti. De asta se uitau sute de milioane de oameni la emisiune. Profesionalismul nu conteaza. Ii o chestie irelevanta. Entertainment-ul face show-ul. Daca vrei profesionalism, poti sa te uiti la un numar infinit de review-uri pe YouTube, TV, oriunde. Idea fostei emisiuni era ca-i copilareasca, amuzanta, distractiva si cu o samanta de adevar la mijloc. Daca era o emisiune serioasa si profesionista, nimeni nu s-ar mai fi uitat la ea. Si nu cred ca se uita nimeni la ea pentru "judecatile de valoare" emise. Asa ceva ar fi ridicol. Clarkson insasi se contrazice pe sine insusi de multe ori. De trollat pe americani intradevar i-a trolat. Chiar daca sunt fan al masinilor americane, nu m-a deranjat. Era o chestie de distractie. Chiar nu le uraste in realitate. Dar pentru scopuri artistice, facea uz de hiperbola cand le descria atat calitatile cat si defectele.
    44 5
  • MatT LeBlanc nici nu cred ca are permis de conducere, dar e foarte haios. Cred ca o sa fie un show bun. Clarkson era un arogant
    7 17
  • @vianu
    vianu, pt asemenea amisiuni poti accesa alte zone media. top gear era urmarita tocmai pt ca venea cu idei ciudate si entertainment

    anyways: sunt prea multi, deja pare fortata treaba
    17 5
  • Daca vedem si pe Chris Harris in poza, de ce nu este mentionat si in articol?
    6 1
  • @@vianu

    voi merge pe profesionalismul unei companii ce sarbatoreste acus centenaru decat a cercopitecului de serviciu, de exemplu.

    Evident ca pot accesa orice alta emisiune dar da-mi voie sa cred ca TopGear va fi mai mult decat primul. Cum ziceam nu va lipsi umorul dar va fi mai ok (clovnii isi au rostul dar apoi devini patettici) iar echipa largita insemna ca vor aborda subiecte mai diverse si parerile vor fi mai diverse.

    cum spunea @adi, LeBlanc posibil sa nu aiba nici carnet (fals dealtfel) dar e haios, Sabine e femeie, va atrage un segment nou de privitori, Harris e calculat iar Jordan va oferii informati si istorii din care cei care gusta circul probabil ca nu vor intelege nimic pentru ca nu contin hiperbole.

    in concluzie, Top Gear, ne place sau nu, trece la etapa urmatoare si n-am nici o indoiala ca va bifa cel putin la fel de multi telespectatori ca seria precedenta si va "accesa" noi segmente de consumatori
    5 10
  • Gabriel
    Eu cred ca "noua" emisiune Top Gear nu va mai avea atati privitori. Nu mai sunt la curent demult cu aceste informatii, fiind dezamagit de cei care au decis concedierea lui Clarkson and CO. Sincer mie imi placea nebunia din echipa pentru ca dintr-o filmare oarecare iesea ceva iesit din tipar. Nu stiu cati dintre noi se uita la Promotor, cand este o emisiune serioasa,dar daca ar fi fost ceva nebunie, aka Top Gear, pe pariu ca aveau mult mai multi fani . Iar nebunia asta nu o poti cumpara. Parerea mea ! Parca erau ceva informatii ca va incepe la un nou trust o alta emisiune? Mai stie cineva ceva?
    9 1
  • Nu stiu cat de reusit va fi acest remake,dar cu siguranta showul celor trei:Clarkson,Hammond si May va fi unul de zile mari. Amazon le-a oferit un buget de 160 mil. lire sterline pentru 3 sezoane,deci vor avea aprox. 4,5 mil. lire per episod,cel mai mare buget al unui show facut vreodata in UK. In conditiile in care Top Gear nu va avea nici jumatate din acest buget,trageti voi concluzia care va fi showul cel mai bun. Si da,oamenii nu vor sa vada teste la VW Golf sau la Hyundai-uri seara cand se aseaza in canapea,vor 3 nebuni care sa isi bata joc in vreun desert de o masina de 1 milion de lire cu un umor bine cunoscut.
    11 2
  • Astăzi am citit un articol pe net în care noul prezentator principal Chris Evans dă la rațe pe circuitul de la Laguna Seca, după ce s-a dat jos dintr-un Audi R8 V10 Plus condus de Sabine Schmitz. Partea asta poate părea de neprofesionalism sau poate fi exploatată de cei de la BCC ca un promo al noului format al emisiunii.
    https://www.carthrottle.com/post/sabine-schmitz-made-chris-evans-sick-during-top-gear-filming/

    Eu sper să nu dezamăgească BBC-ul și să scoată un show pe cinste.

    În ceea ce-i privește pe urangutan, hamster si Captain Slow, nu mai pot de nerăbdare să văd ce tâmpenii vor mai face și cum vor lua la mișto BBC-ul...sunt sigur că nu se vor abține!

    @Vianu - TopGear nu trebuie (sau mă rog, poate acum e la trecut, adică nu trebuia) luat în serios. Pentru cine dorea un test obiectiv cu o mașină avea opțiunea altor show-uri auto precum Fifth Gear sau Auto Motor und Sport, sau YouTube (Chris Harris, Head to Head etc.). Spune-mi te rog câte femei se uită la show-urile serioase cu și despre mașini? Puține, foarte puține (ca reclama). În schimb Top Gear a adus in fața televizoarelor multe femei care nu au nicio pasiune pentru domeniul auto, tocmai pentru că era altceva, nu erau plictisitori cu detalii tehnice și cifre seci.
    13 0
  • @radu

    vad ca si tu ai inteles (si nu numai) ca top gear va deveni o emisune la fel de anosta ca restul ofertei. N-am zis asta, am zis ca se maturizeaza.

    Am mai zis ca show-ul si glumele vor ajunge pe o pozitie secunda. Cat de "secunda" vom afla. Profesionistii nu sunt intodeauna lipsiti de umor dar neavenitii pot sa cada usor in penibil.
    Personal am facut o analiza a strict ce am vazut aici si cred ca va fi OK. Lucrurile vor fi schimbate dar nu intratat incat sa credem (de unde si pana unde ai concluzionat ca eu prefer cifre reci?) ca e sfarsitul lui TopGear

    In aceasta ordine de idei inainte de a arunca cu piatra sa vedem ce va fi.

    PS pentru cei foarte sensibili la subiect am facut o precizare initiala: TopGear mi-a placut extrem de mult. Tocmai pentru ca erau originali, veseli, plini de umor si de multe "pe langa". Un show in adevaratul sens al cuvantului. Asta ma facea sa le urmaresc episoadele in "n" reluari. Dar cum orice lucru frumos are un sfarsit...cred ca puteam avea intelepciunea de a merge mai departe.
    4 3
  • Ce l-au bagat pe negrul ala urat?Top Gear cu negrii si personalitati lipsite de haz ce porcarie...emiusiune lu Clarkson pe car o va face cu ceilalti doi tot ramane adevaratul top gear...
    3 10
  • Un alt lucru demn de mentionat cred ca ar fi faptul ca cei trei fosti prezentatori au fost si sunt cu adevarat prieteni. Si aici nu ma refer la o relatie pentru lumina reflectoarelor, ci una sincera si cat se poate de reala. Si asta se vede in toate episoadele. Nu numai ca erau amuzanti dar intamplarile prin care treceau dadeau un sentiment de veridicitate din cauza relatiei lor stranse cat se poate de reala. Si cat ca lucrul asta nu poate fi replicat usor. E ceva special in a vedea un grup de prieteni cum se joaca cu masini si se prostesc. Parca te duce cu gandul inapoi la copilarie.
    7 2
  • Astept cu interes si noua fata a TopGear, si viitorul show al lui Clarkson, Hammond, si May. Totusi, ceva imi spune ca noul TopGear nu va mai avea savoare...si nu neaparat pentru ca a plecat echipa care il crease(in formatul ultimilor 14 ani, pentru ca show-ul a existat si inainte).

    In defuncta revista Top Gear Romania a fost o serie de articole legate de istoria emisiunii TV in epoca lui Clarkson. Si acolo, Andy Wilman povesteste, cu haz, cum au reusit sa tina piept presiunilor conducerii BBC de a reinventa emisiunea, de a o face politically-correct, de a se orienta spre noile tendinte...pe scurt, de a o ruina. Omul povesteste ca s-a incercat inlocuirea lui Hammond sau a lui May cu o femeie, pentru diversitate, printre altele.

    Ei bine, acum vedem un grup de prezentatori care cuprinde un negru, o femeie, un tip mai in varsta (chiar daca Eddie Jordan e un tip comic)...cu alte cuvinte, exact diversitatea pe care o cerea conducerea. Nu spun ca e un lucru rau, si nu pot fi contestate calitatile Sabinei Schmitz, dar tare ma tem ca multe lucruri vor fi facute strict din dorinta unei corporatii de a-si forma o anumita imagine...si asta strica scopul unui show de entertainment lejer, asa cum a fost imaginat Top Gear.
    4 0
  • Degeaba, ca nu se mai uita astia, daca au plecat cei 3.
    0 0
  • Adrian
    Eu cred că va avea cel puțin la fel de mulți privitori, deoarece TOP GEAR este un brand și orice ai pune sub umbrela lui, tot ar atrage telespectatorii, majoritatea o vor face din obișnuință, dar dacă pe parcursul timpului va dezamăgi o să piardă din public. Ce-i drept nu cred că va avea sarea și piperul fostei echipe. și hai să recunoaștem că majoritatea dintre noi ne uitam la emisiune pentru divertisment și nu pentru opinii automobilistice.
    2 0
  • Nu cred ca va mai avea acelasi farmec. Au existat si versiuni similare Top Gear USA si Australia, dupa acelasi format si nu aveau acelasi farmec. Noua emisiune cu cei 3 va avea mai multi spectatori per total (incluzand si download-urile dupa net). Pun pariu ca cei de la Amazon vor avea multe abonamente noi
    2 1
  • petrush
    de ce sunt asa multi? oare vor construi masini? sau sunt ca militienii , unul acceleraza altul franeaza si al treilea comenteaza?
    1 1
  • Andrei
    @Vianu
    Eu unul sunt genul de persoana care se uita la o emisiune si pentru personaje. Adica daca nu imi plac personajele nu o sa ma uit la emisiune si punct. O sa piarda multi vieweri topgear, asta e adevarul am multi prieteni cu care ma uitam si stateam pe skype in timp ce ne uitam la emisiuni si am decis toti sa renuntam sa ne uitam din cauza ca pleace personajele aste aboslut legendare. Asteptam emisiunea lor care oricum va fi mai urmarita decat topgearul nou. Lumea nu are nevoie doar de maturitate, ca de tehnic daca vrei ai unde sa te uiti iar plusul asta de maturitate e exact ce strica top gearul nou. Top gearul vechi "it was meant to be stupid and entertaining". Intelegi? Cine se uita stia asta, si toti radeam de ce prostii fac ei acolo. Era echilibrul perfect, nu inseamna ca noul top gear o sa fie neaparat prost dar o sa fie emisiunea la care nu ma mai uit pentru ca si-a pierdut farmecul cu plecarea "celor 3 muschetari"
    1 0
  • aalexx
    si eu sunt de parere ca cei 3 faceau show-ul.cati oameni din lumea asta chiar erau interesati de capacitatile masinilor prezentate?daca ar fi fost difuzate in acelasi timp top gear si orice alta emisiune auto si in ambele emisiuni sa fie vorba de aceeasi masina, tot top gear as fi ales sa vizionez si singurul motiv pt care as fi facut asta era ca sigur la top gear se intampla ceva.
    0 0
  • Vali F
    Top Gear-ul real va incepe via Amazon anul acesta, mai tarziu. La BBC a mai ramas decat numele.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru