Au stricat Top Gear? Primele reacții după primul episod din era post-Clarkson: "O imitație nereușită" și "O rușine"

de Mircea Meşter
Luni, 30.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Top Gear este departe de a fi show-ul TV pe care îl cunoaștem după plecarea echipei vechi de prezentatori. Noile gazde "nu au umor" și "reprezintă copii slabe ale lui Clarkson", spun criticii.

BBC a programat aseară primul episod al celei mai noi serii Top Gear, cel mai urmărit show TV pe teme auto din lume. Iar așteptarea fanilor a fost cu atât mai grea cu cât noul sezon Top Gear este primul fără Clarkson, Hammon și May, vechea echipă care a plecat să-și facă o nouă emisiune găzduită de Amazon.

Ei bine, reacțiile celor care obișnuiau să urmărească Top Gear s-au ridicat la nivelul așteptărilor lui Matt LeBlanc, unul dintre noii prezentatori, care anunțase săptămâna trecută că lumea nu ar trebui să se aștepte la același show, ci la unul adaptat după chipul și asemănarea noii echipe.

Esential 4.4 milioane de telespectatori au urmărit în medie primul episod din noua eră Top Gear.
5.3 milioane de telespectatori a fost media de audiență a ultimul episod Top Gear în formatul anterior, cu Clarkson, May și Hammond prezentatori.
"O rușine"

Ei bine, verdictul fanilor Top Gear a venit chiar în timpul difuzării primului episod al noii serii prin intermediul rețelelor de socializare.

"Chris Evans este o rușine", este reacția care a dominat Twitter și Facebook aseară, când pe BBC rulau noile aventuri ale echipei conduse de britanicul Chris Evans și din care fac parte, printre alții, Sabine Schmitz, Chris Harris și Matt LeBlanc.

"Au trecut doar cinci minute din emisiune și mi-e foarte clar faptul că Chris Evans vrea să fie Jeremy Clarkson" sau "Un Jeremy Clarkson pentru săraci" au fost alte reacții asemănătoare.

Chris Evans, noua gazdă a show-ului BBC Top Gear.

Reacția criticilor: "Copie slabă a lui Clarkson"

După ce valul de critici online s-a mai domolit, o reacție ceva mai documentată vine din partea criticului TV britanic Kevin O'Sullivan, care l-a penalizat la rândul său pe cel care conduce echipa de prezentatori Top Gear: "Chris Evans este o imitație slabă a lui Jeremy Clarkson", a declarat O'Sullivan la postul de radio BBC 4 în cadrul emisiunii matinale Today. Criticul englez a apreciat producția Top Gear, despre care susține că "a arătat excelent", dar consideră că script-ul și textele prezentatorilor au fost fade. "A fost ca și cum am fi văzut un Top Gear anterior, dar fără pic de umor". Nota finală a lui O'Sullivan: două stele din cinci "pentru încurajare".

Comentarii (7)

  • Adevarul este ca Chris Evans face emisiunea asta imposibil de privit.
    Aseara eu am adormit la ea. Script-ul este foarte slab, iar emisiunea este copy paste cu cea veche desi au spus ca o sa fie un format nou.

    Eu chiar ma bucuram ca o sa avem 2 emisiuni auto cu bugete imense dar se pare ca Top Gear este cam foarte slaba in acest moment. Sa vedem cu ce vin cei 3 in The Grand Tour
    17 7
  • Matt LeBlanc este OK, dar nu de nivelul vechiului Top Gear. Sabine Schmitz din pacate nu are ce cauta aici. Pacat ca aseara nu a aparut Chris Harris. El si Matt ar fi suficienti pentru emisiune, si asta ar ridica emisiunea la nivelul de "Acceptabil".
    18 3
  • ok dar...si clarkson sarea calu uneori cu aerele de vadeta britanica
    12 19
  • Si eu sunt de parere ca Matt + Chris Harris erau o combinatie mult mai placuta. Inainte sa ma uit chair am plecat cu o mentalitate de "non hater" si chiar am vrut sa imi placa emisiunea, dar este practic imposibil
    18 1
  • Claudiu
    Chris Harris si Roy Reid au fost in show, dar au bucata lor separata numita Extra Gear. De fapt Chris Harris a fost chiar OK, mi-a placut cel mai mult dintre toti prezentatorii.
    7 2
  • Formatul emisiunii Top Gear e pentru copii si adolescenti.
    E o diferenta intre o emisune de divertisment si emisiune auto exacta, echilibrata, echitabila, obiectiva si completa. Adica profesionalism.
    Imi pare rau de Chris Evans ca s-a implicat in asa ceva. Chiar avea reviewuri pertinente.
    8 7
  • carcotasu
    Ma asteptam sa fie chiar praf emisiunea din ce tot spunea lumea dar ghici ce : a fost chiar buna. Chris Evans a facut o treaba destul de buna in timp ce Matt a fost cam tacut iar cand vorbea, parca avea pietre in gura. Este abia primul episod in formatul acesta si nu a fost dezamagitor deloc poate si pentru ca imi doream sa nu mai dau de glumele fortate ale prezentatorilor de dinainte. Dar na asta e parerea mea (stiu unde trebuie sa ajunga parerea mea atunci cand alti oameni sunt in dezacord cu mine - acolo unde nu imi bate soarele :D) si sper sa continue pentru ca e loc de imbunatatire iar inceputul a fost ok.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru