A încetat din viață pilotul francez de raliuri Phillippe Bugalski

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 11.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen Sport a anunțat că pilotul Phillipe Bugalski, un membru foarte important al echipei de raliuri, a încetat din viață la doar 49 de ani.

Citroen Sport a confirmat trista știre că pilotul francez Philippe Bugalski a încetat din viață vineri, 10 august 2012, la vârsta de doar 49 de ani. Știrea a apărut inițial pe siteurile de specialitate din Franța în seara zilei de vineri. Phillipe Bugalski a fost un membru foarte important al echipei de raliuri Citroen Sport, fiind principalul pilot de teste pentru toate modele create pentru Campionatul Mondial de Raliuri. Buglaski a fost pilot de raliuri cu o participare constantă în WRC unde a obținut două victorii în sezonul 1999.

A fost implicat încă de la început în programul WRC al constructorului francez Citroen. A alergat cu modelul Xsara Kit Car și apoi Xsara WRC și a câștigat primul raliu din WRC pentru Citroen. Retras apoi din viața competițională, Bug a rămas aproape de echipa Citroen Sport testând absolut toate modelele  cu care apoi piloți ca Sebastian Loeb concurau în WRC. A participat la dezvoltatea modelelor Citroen C4 WRC și DS3 WRC.

Urmareste Automarket
Bugalski a fost de numeroase ori și la noi în țară fiind un susținător al Raliului Sibiului.
A participat la raliul de la Sibiu de mai multe ori la volanul modelului Citroen C2R2.
A fost un pilot de succes și în puternicul campionat francez unde a obținut 31 de victorii de etapă între anii 1993 și 2000.

Detalile privind cauza morții sale nu sunt clare, însă se pare că Bugalski a decedat din cauza rănilor suferite în uma unei căzături accidentale dintr-un copac de la înălțimea de 15 metri pe proprietatea sa din apropiere de orașul francez Vichy.

via Citroen Racing

Comentarii (5)

  • D-zeu sa il odihneasca!
    35 0
  • Alex Radoi
    Ce moarte stupida... Sa risti mereu practicand un sport atat de periculos (sa nu uitam cat de dese si dure sunt accidentele in raliuri fata de alte genuri de curse auto) si in schimbi sa mori dupa ce ai cazut dintr-un copac in curte la tine. Dar, asta-i viata...
    11 0
  • A fost unul din pilotii care, desi la o prima vedere nu a insemnat mult pentru Citroen avand doar cateva victorii, a fost unul din oamenii de baza din spatele pilotilor Citroen. Pentru cei care iubesc WRC-ul si isi amintesc cu nostalgie de perioada de acum 10-15 de ani nu poate fi decat o veste foarte trista. Dumnezeu sa-l odihneasca! :(
    23 0
  • Imi pare rau de el ,a fost pilotul care a castigat pt. Citroen si le-a deschis calea celorlalti piloti Citroen,un talent pur. R.I.P
    6 0
  • Pacat. Nici mie nu-mi vine sa cred ca un campion WRC a plecat atat de grabit dintre cei vii, fara nicio legatura cu riscurile la care era supus atunci cand concura.
    R.I.P.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru