Toro Rosso confirmă înlocuirea lui Giorgio Ascanelli cu James Key

de Daniel Popescu
Joi, 06.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso a confirmat joi că James Key este noul director tehnic al echipei, care îl înlocuieşte astfel pe Giorgio Ascanelli.

Esential 5 ani a lucrat Giorgio Ascanelli la Toro Rosso ca director tehnic
Presa internaţională a speculat încă de la Marele Premiu al Germaniei din luna iulie că Giorgio Ascanelli a părăsit Scuderia Toro Rosso în urma divergenţelor cu privire la direcţia de dezvoltare a monopostului pentru acest sezon. Echipa a susţinut la vremea respectivă că italianul, care a lucrat la Faenza din 2007, este doar în concediu, însă a confirmat miercuri seară despărţirea de fostul inginer de cursa al regretatului Ayrton Senna.

"Pe o perioadă de aproape cinci ani, Ascanelli a contrbuit pozitiv la dezvoltarea echipei noastre. A avut o contribuţie importantă, iar experienţa lui a fost foarte valoroasă, în special în dificilă perioadă de tranziţie de la o simplă echipă de curse la cea de constructor", a precizat Franz Tost, şeful echipei.

După numai câteva ore, în dimineaţa de joi, echipa a anunţat oficial că noul directior tehnic al echipei este James Key, lucru speculat de mai mult timp de presă internaţională.

Britanicul revine în Formula 1 după ce a părăsit Sauber în luna februarie a acestui an şi speră să contribuţie la progresele echipei în plutonul de mijloc al Formulei 1.

"Sunt foarte bucuros să mă alătur Scuderiei Toro Rosso. Este o mare oportunitate pentru mine să mă alătur unei echipe ambiţioase cu o forţă de munca motivată. Obiectivul nostru trebuie să fie să progresăm un nivel în termeni de poziţie în ierarhia Formulei 1. Proiectul pentru monopost de anul viitor este deja pornit şi se pare că merge în direcţia potrivită. Mai avem câteva luni să ne asigurăm că este un pas înainte comparativ cu monopostul din acest an", a precizat el.

Toro Rosso a obţinut în 2008 la Monza singura sa victorie din istorie, însă în ultimii ani a înregistrat regrese constante, iar în prezent este cea mai slabă dintre echipele tradiţionale, ocupând doar locul nouă în clasamentul constructorilor cu numai 12 puncte.

Via Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru