Toro Rosso explică motivele concedierii lui Alguersuari şi Buemi

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.12.2011
Franz Tost justifică schimbarea radicală de la Toro Rosso prin faptul că obiectivul echipei este să ofere cât mai multor piloţi oportunitatea de a concura în Formula 1.

Toro Rosso a luat prin surprindere Formula 1 după ce a anunţat miercuri că renunţă la serviciile lui Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari, după ce elveţianul şi spaniolul a făcut pereche încă din sezonul 2009.

Şeful Franz Tost explică această decizie prin faptul că obiectivul celei de-a două echipe deţinute de Red Bull în Formula 1 este să ofere cât mai multor piloţi oportunitatea de a concura în Formula 1.

"Trebuie să le mulţumesc lui Buemi şi Alguersuari pentru munca din ultimele trei sezoane. Au furnizat performanţe excelente care au ajutat echipa să se dezvolte şi le dorim mult succes în viitor. Totuşi, trebuie să ne amintim că, atunci când Scuderia Toro Rosso a fost fondată în 2005, acest lucru a fost făcut cu intenţia de a oferi primul pas în Formula 1 pentru piloţii din programul Red Bull Junior. Prin urmare, face parte din cultura echipei să-şi schimbe linia de piloţi din când în când pentru a-şi atinge acest obiectiv", a precizat el.

Dacă concedierea lui Buemi era aşteptată, Alguersuari nu şi-a putut ascunde surprinderea pentru decizia luată de cei de la Red Bull, însă susţine că a trecut deja pentru această veste tristă.

"Nu voi judeca situaţia pentru că pare o nebunie.

După ce am debutat la 19 ani fără să parcurg niciun tur în Formula 1, ştirea de miercuri pare să fie o neînţelegere majoră în cel mai bun moment al carierei mele sportive. Nu voi judeca decizia pentru că Red Bull mi-a oferit totul de la 15 ani. În al doilea rând, nu sunt o victimă, pentru că timp de şapte ani m-am bucurat de privilegiu. Iar în al treilea rând, nu este nicio dramă, pentru că am multe planuri pentru prezent şi viitor. Surpriza a durat două ore, dar am vorbit cu familia mea şi am realizat că viaţa este plină de oportunităţi şi provocări", a precizat el.

Via | Toro Rosso | GMM

Comentarii (1)

  • Alguersuari
    Macar nu a aruncat cu noroi in fosta lui echipa si tine capul sus
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru