Toro Rosso mizeaza pe dezvoltarea tinerelor talente

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.11.2009
Toro Rosso si-a reafirmat obiectivul de a dezvolta tineri piloti pentru Formula 1, urmand sa continue si in sezonul 2010 cu Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari.

Scuderia Toro Rosso si-a construit reputatia de a promova debutanti in Formula 1, echipa jucand de multe ori rolul de formator pentru Red Bull Racing.

Cel mai bun exemplu in acest sens este Sebastian Vettel, intrucat germanul a avut oportunitatea de a concura in F1 la Toro Rosso, in ciuda faptului ca a debutat la BMW-Sauber. Echipa italiana detinuta de concernul Red Bull va continua aceasta strategie si in viitor.

"Dietrich Mateschitz (n.r. - seful Red Bull) a cumparat aceasta echipa pentru a oferi o sansa tinerilor piloti. Aceasta este filosofia noastra si trebuie sa ne tinem de ea. Sunt increzator ca de la jumatatea anului viitor vom avea o linie buna de piloti, intrucat Alguersuari va cunoaste atunci toate circuitele, iar Buemi deja isi mareste performantele. De asemenea, si Alguersuari isi imbunatateste performantele si pana acum sunt optimist in privinta viitorului", a declarat Franz Tost, seful echipei Toro Rosso, in cadrul unui interviu acordat publicatiei britanice Autosport.

Pe de alta parte, Toro Rosso este nevoita sa isi contruiasca singura intregul monopost pentru sezonul 2010, astfel ca nu va mai putea beneficia de sprijinul celor de la Red Bull Racing.

Principala provocare va fi reprezentata de formarea unui centru de design, iar lucrurile sunt complicate de schimbarile de regulament prevazute pentru anul viitor.

"Regulamentul ne forteaza sa desenam un monopost complet nou pentru ca anul viitor nu vor mai exista realimentari. Asta inseamna ca rezervorul de combustibil este mult mai larg, iar asta inseamna ca filosofia de design trebuie schimbata complet. Exista un nou ampatament, o noua distributie a maselor, iar toate aceste lucruri ne forteaza sa desenam un monopost complet nou", a mai precizat el.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @Wow
    Ce fraieri... astia de la Torro Rosso. Cica construiesc un nou monopost... Noroc ca "Nostradamus-ul" zilelor noastre, fraierul fraierilor, Mircea zic si Nebunul cu Joben o sa vina si o sa ne explice cum ca... de fapt numai fraierii construiesc un nou monopost, iar geniile intunecate, raman la cel de anul acesta. Ce noroc cu site-urile pe care le frecventeaza el, bine ca nu intra si oameni destepti pe acolo ca s-ar crucii ce prostii citesc pe acolo.

    Mircea tata, ia zii ai mai invatat ceva fizica? Termenii "distributie a maselor, ampatament" iti sunt cunoscute? Sper ca ai invatat si diferenta dintre scala 1:2 si 1:1... cine stie, poate te vei lumina si tu odata, deh cunosterea este putere...
    0 0
  • NeoGalaxy
    Ha..ha..ha.Rade ciob de oala sparta.Mai nea beriliu sau nea Alesi la Mclaren,tu in loc sa razi de Mircea ar trebui sa te evaluezi pe tine mai intai la cate gafe mari ai la activ.Iar daca rezultatul va fi cel stiut de toata lumea ,atunci ia-l de mana pe Mircea si duceti-va sa va internati in cel mai apropiat ospiciu mai varza rosie murata ce esti.Acolo o sa aveti destul timp si destui spectatori sa va expuneti elucubratiile voastre de 2 bani.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @angusyoung
    Rezultatul stiut de toata lumea este stiu doar de tine. Ciudat dar si tu faci parte din grupul nostru, asa ca gaseste alte idei. Nu stiu cate gafe am eu la activ dar tu ma depasesti din pacate de cel putin 10000 ori. Nu este prea tarziu totusi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru