Toro Rosso nu va dezvolta noul sistem de ventilaţie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.06.2010
Jaime Alguersuari a dezvăluit că Toro Rosso nu va dezvolta noul sistem de ventilaţie F-duct pentru că acesta este eficient doar pe monoposturile competitive.

Toro Rosso este una dintre puţinele echipe care nu a implementat pe monopost noul sistem de ventilaţie F-duct inovat de McLaren la începutul anului.

Deşi componenta promite un spor de viteză de aproximativ 10 km/h pe liniile drepte, Toro Rosso nu este interesată de dezvoltarea acesteia, considerând că eficienţa ei este vizibilă doar în cazul monoposturilor competitive.

"Nu avem ca obiectiv să producem sistemul de ventilaţie F-duct. Nu sunt sigur, dar ştiu ce putem face şi ce nu putem face. Suntem o echipă mică cu aşteptări mari, dar cred că trebuie să muncim mai mult decât alţii înainte să ne gândim să producem sistemul de ventilaţie", a explicat Jaime Alguersuari, unul diontre piloţii Scuderiei Toro Rosso.

Pe de altă parte, Alguersuari a sugerat că dezvoltarea unei astfel de componente nu garantează un spor de viteză, spaniolul justificându-şi afirmaţia prin faptul că nici măcar Ferrari nu a fost scutită de probleme din acest punct de vedere.

"Ferrari munceşte prea mult la F-duct şi au nevoie de ceva timp, pentru că au muncit prea mult la el.

Trebuie să ai un monopost competitiv cu F-duct, precum McLaren. Aceasta este o comparaţie bună. Este întotdeauna dificil să dezvolţi mai multe sisteme simultan", a mai precizat el.

Toro Rosso a câştigat doar 4 puncte în acest sezon competiţional, iar principalii săi rivali sunt Williams şi BMW-Sauber.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru