Toro Rosso nu va utiliza sistemul F-duct în Coreea de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.10.2010
Jaime Alguersuari a dezvăluit că Toro Rosso nu va implementa sistemul F-duct în Coreea de Sud din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare obţinute în teste.

Toro Rosso a efectuat recent ultimul test aerodinamic în linie dreaptă permis de regulament, obiectivul echipei fiind evidenţierea posibilelor avantaje ale noului sistem F-duct.

Deşi acesta are potenţialul de a aduce un spor de viteză pe cele trei linii drepte foarte lungi ale circuitului Yeongam, Scuderia a decis în cele din urmă să renunţe la implementarea acestuia. Jaime Alguersuari, pilotul aflat la volanul monopostului STR5, a explicat motivele pentru care echipa a luat această decizie.

"Chiar înainte să plec spre Coreea de Sud am pilotat STR5 în ultimul nostru test aerodinamic al sezonului şi am luat decizia de a nu utiliza sistemul F-duct la Yeongam. Nu a produs rezultatele pe care le aşteptăm, ceea ce este păcat, pentru că ar fi fost un avantaj pentru noi având în vedere configuraţia acestui circuit", a declarat spaniolul pentru site-ul oficial al Scuderiei Toro Rosso.

Cu toate acestea, Alguersuari priveşte cu încredere spre cursa de debut din Coreea de Sud, în contextul în care circuitul reprezintă o noutate absolută pentru toate echipele.

"Încă sunt optimist în privinţa weekendului, pentru că acest circuit este nou pentru toată lumea şi instrumentele de simulare pe care le au echipele nu se bazează pe datele precedente, ceea ce ar putea pune echipele mici şi mari pe picior de egalitate.

Aşa că dacă obţinem ceva bun în termeni de pilotaj şi muncim inteligent, poate obţinem un rezultat bun", a adăugat el.

Toro Rosso este singura echipă tradiţională care nu a utilizat niciodată sistemul de ventilaţie F-duct în acest sezon, însă componenta va fi interzisă în Formula 1 începând din 2011.

Via | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru