Toro Rosso, obligata sa testeze motoare pentru Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Scuderia Ferrari a cerut Scuderiei Toro Rosso sa testeze motoarele constructorului italian in cadrul antrenamentelor libere de vineri, potrivit unor informatii din presa germana.

Ferrari furnizeaza si in acest sezon motoare pentru Scuderia Toro Rosso, insa publicatia Auto Motor und Sport sustine ca echipa italiana si-a depasit atributiile stabilite prin contract de cele doua parti.

Astfel, sursa citata sustine ca Ferrari a cerut Scuderiei Toro Rosso sa testeze motoare in cele trei ore de antrenamente din zilele de vineri de la fiecare Mare Premiu din acest sezon.

Se speculeaza ca prin aceasta decizie Ferrari testeaza durata de viata a unitatilor, in contextul incare regulamentul FIA prevede ca motoarele sa fie utilizate pentru mai mult timp incepand din acest sezon.

Pe de alta parte, aceste teste ar putea justifica rezultatele modeste inregistrate dde Toro Rosso in acest an comparativ cu cele ale echipei surori, Red Bull Racing.  Motivul este legat de irelevanta testelor de vineri pentru Toro Rosso in contextul in care setarile efectuate de piloti nu corespund in zilele de sambata si duminica, cand echipa utilizeaza unitati noi.

De altfel, Auto Motor und Sport sustine ca motoarele utilizate de Toro Rosso in antrenamentele libere de la Istanbul aveau deja 2500 de km la bord, fapt care a pus numeroase probleme pilotilor.

"Dupa 1400 km puterea se reduce dramatic", a explicat franz Tost, seful Scuderiei Toro Rosso.

Via | Motorsport

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Auto Motor und Sport
    Deci Ferrari le-au cerut celor de la Toro Rosso sa testeze motoarele si revista spune ca si-au depasit atibutiile? Pai si... unde scrie asta? Au vazut cei de la Toro Rosso contractele? Eu cred ca si Mercedes face la fel cu McLaren si Force India, deh... si rezultatele lor sunt cel mult modeste... Cam multa gargara pentru ceva ce cu siguranta este stipulat in contract :)))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @2500 km
    Si acele motoare aveau exact 2500 km la bord, nu mai mult si nu mai putin... asta cam de unde au scos aceste cifre? Practic... fiecare cursa are cam 300k +/- 2,3... asta inseamna... ca acele motoare au mers cel putin 8 curse... pe hartie poate...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru