Toro Rosso testează din nou sistemul F-duct

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Jaime Alguersuari va evalua noul sistem de ventilaţie F-duct al Scuderiei Toro Rosso în cadrul unui test aerodinamic pe circuitul de la Vairano.

Toro Rosso a efectuat recent un test pe circuitul de la Vairano pentru a evalua noul sistem de ventilaţie F-duct, însă în cele din urmă nu a utilizat componentă în Marele Premiu al Italiei de la sfârşitul săptămânii trecute.

Totuşi, echipa este determinată să implemente F-duct pe monopostul STR5 în perspectiva cursei din Singapore, motiv pentru care Jaime Alguersuari va efectua un nou test la Vairano joi, 16 septembrie.

Sebastien Buemi este optimist în capacitatea echipei de a îmbunătăţi sistemul şi priveşte cu încredere cursa de la finalul saptamnii viitoare.

"Sunt mulţumit de performanţa monopostului din weekend, a fost cu siguranţă o îmbunătăţire fată de ultimele curse. Aştept cu nerăbdare următoarele dezvoltări şi sistemul F-duct, pentru a-l avea pe monopost la Singapore. Dacă vom continua în acest ritm, sper să pot lupta de la egal al egal cu Williams şi Mercedes GP în ultimele curse", a declarat elveţianul.

Pe de altă parte, Laurent Mekies, şeful inginerilor Scuderiei Toro Rosso, susţine că echipa nu a intenţionat niciodată să utilizeze sistemul F-duct la Monza.

"În prima sesiune de antrenamente de vineri am folosit prima jumătate de oră pentru un test aerodinamic cu F-duct pe monopostul lui Buemi.

Nu a fost niciodată intenţia noastră să concurăm cu el în weekend, dar a fost folositor pentru a obţine date", a declarat el.

Toro Rosso este singura echipă tradiţională care nu a folosit în curse sistemul F-duct, inovat de McLaren la începutul sezonului. Componenta va fi însă interzisă începând din sezonul 2011.

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • ctlnmihai
    Toro Rosso testează din nou sistemul F-duct
    De ce-l mai testeaza daca de la anul va fi interzis..
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru