Toro Rosso: "Transformarea in constructor decurge bine"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.05.2009
Franz Tost spune ca procesul de transformare a Scuderiei Toro Rosso intr-un constructor in perspectiva sezonului 2010 decurge conform planurilor.

Conform regulamentului tehnic pentru sezonul 2010, toate echipele vor fi nevoite sa isi contruiasca singure monoposturile de Formula 1, astfel ca Toro Rosso nu va mai putea beneficia de masina oferita pana in prezent de Red Bull Technology.

Echipa cu sediul de la Faenza a demarat deja pregatirile pentru transformantea in constructor, iar primii pasi constau intr-o campanie de recrutare de personal ce vizeaza inclusiv angajarea unui designer-sef.

"Sunt ocupati cu expansiunea infrastructurii noastre pentru ca trebuie sa desenam si sa construim la Faenza propria noastra masina pentru anul viitor. Totul decurge confirm planului", a explicat Franz Tost, seful Scuderiei Toro Rosso. "Componentele pe care fiecare echipa trebuie sa le construiasca conform Acordului Concorde le vom realiza la Faenza. Dar celelalte componente, cum ar fi transmisia, le vom face prin anumite parteneriate. Dar vom avea propriul nostru designer-sef. Adrian Newey se concentreaza pe Red Bull Technology si Red Bull Racing".

Toro Rosso va continua sa utilizeze motoare furnizate de Scuderia Ferrari, insa va folosi tunelul de vant din Marea Britanie al echipei Red Bull, pentru a minimiza cat mai mult costurile.

"Anul acesta a trebuit sa dezvoltam propriul nostru mod de instalare a motorului. Multe componente de acest fel au fost contruite la Faenza. Vom utiliza tunelul de vant al Red Bull din Bicester si contruim propriul nostru depatament CFD. Sunt tunele de vant si in Italia, dar din punct de vedere al costurilor Bicester este cea mai buna solutie.Apartine de Red Bull, iar aceasta este solutia ideala, pentru ca Toro Rosso ia foarte in serios reducerea costurilor".

Via | Autosport

Taguri: Toro Rosso, Tost

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru