Toro Rosso va anunta al doilea pilot in 3 saptamani

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.01.2009
Franz Tost sustine ca Scuderia Toro Rosso va anunta numele coechipierului lui Sebastien Buemi in maxim 3 saptamani.

Sebastien Buemi a fost confirmat oficial la STR pentru sezonul 2009 la inceputul acestui an, echipa fiind multumita de prestatiile sale din cadrul testelor de la finalul anului trecut.

Totusi, echipa nu a nominalizat al doilea pilot titular al echipei, seful Franz Tost marturisind ca STR oscileaza inca intre Sebastien Bourdais si Takuma Sato.

De asemenea, Tost a marturisit ca factorul financiar va fi luat in considerare in momentul deciziei. "Ne asteptam sa fim in masura sa facem un anunt referitor la al doilea pilot in urmatoarele trei saptamani", a declarat Tost in cadrul unui interviu publicat pe site-ul oficial al echipei. "In prezent suntem in negoiecieri cu Bourdais si Sato, ceea ce nu este un secret. Ambii piloti sunt destul de egali. Nu pot sa neg ca orice bani pe care acesti piloti ii pot aduce reprezinta de asemenea un factor al deciziei. Nu este un secret ca suntem una dintre cele mai mici echipe din F1 si, chiar si cu reducerea costurilor, ceea ce poate aduce un pilot din punct de vedere financiar este de asemenea luat in considerare.

Intr-o lume ideala, am cauta de asemenea cel mai rapid pilot posibil".

Tost crede ca Bourdais merita un loc in Formula 1, lasand practic sa se inteleaga ca Sato ar putea obtine un loc la STR doar prin prisma contractelor de sposorizare pe care le-ar putea aduce pentru echipa. "Bourdais merita sa ramana in Formula 1, pentru ca a avut cateva curse foarte bune si in ultima parte a sezonului, cu exceptia cursei de la Singapore, a ajuns in ultima parte a calificarilor. In ansamblu, performantele sale au fost mai bune decat ar putea sugera punctele castigate".

Totodata, Tost a exclus posibilitatea ca Jenson Button sa ajunga la Toro Rosso. "Button nu reprezinta o optiune pentru ca are contract cu o alta echipa", a mai precizat Tost.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru