Toro Rosso: "Vergne, pe lista scurtă a echipei pentru 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.10.2011
Franz Tost a confirmat că Jean-Eric Vergne este unul dintre cei patru candidaţi pentru cele două locuri disponibile la Toro Rosso în sezonul 2012.

Lupta pentru un loc în cadrul Scuderiei Toro Rosso pentru sezonul 2012 a devenit palpitantă după Marele Premiu al Coreei de Sud, în care Jean-Eric Vergne şi-a făcut debutul în Formula 1 în cadrul primei sesiuni de antrenamente libere.

Francezul face parte din programul Red Bull Junior de promovare a tinerelor talente în motorsport şi a devenit unul dintre candidaţi pentru a concura pentru echipă anul viitor. Până de curând, singurii care se aflau pe listă erau Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi, actualii piloţi titulari, şi Daniel Ricciardo, împrumutat de Red Bull la Hispania Racing. Franz Tost, şeful Toro Rosso, a explicat includerea lui Vergne pe lista scurtă prin prestaţiile sale de până acum.

"Alături de Buemi, Alguersuari şi Ricciardo, Vergne este unul dintre cei patru piloţi pe care Red Bull plănuieşte să-i plaseze la Toro Rosso anul viitor, iar decizia pe care o vom lua în luna decembrie este foarte deschisă. Vergne este o posibilitate pentru 2012.

Îmi place stilul său de pilotaj. A demonstrat asta prin performanţele din Wolrd Series by Renault, prin modul în care a gestionat monopostul şi nivelul de agresivitate", a declarat italianul în cadrul unui interviu pentru publicaţia L'Equipe.

Întrucât are experienţă limitată în Formula 1, Vergne ar trebui testat în cadrul sesiunii de evaluare a tinerilor piloţi care av avea loc în Abu Dhabi în luna noiembrie. Totuşi, Tost a dezvăluit că Toro Rosso ar putea profita de această oportunitate pentru a evalua calităţile unui alt pilot francez, Charles Pic.

"Suntem în negocieri cu Charles Pic. Există o posibilitate ca Pic să testeze cu Toro Rosso în zilele rezervate tinerilor piloţi de la Abu Dhabi", a mai precizat el.

Via | L'Equipe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru