Toro Rosso vrea să profite de experienţa Scuderiei Ferrari cu KERS

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.01.2011
Toro Rosso este încrezătoare că va fi avantajată în 2011 de experienţa pe care Ferrari a acumulat-o cu sistemul KERS în sezonul 2009.

Toro Rosso se numără printre echipele care vor utiliza sistemul Kinetic Energy Recovery System (KERS) în sezonul 2011 al Formulei 1, urmând să beneficieze de această tehnologie din partea Scuderiei Ferrari, furnizorul de motoare al echipei.

Ferrari a utilizat KERS în sezonul 2009 şi, chiar dacă italienii nu au avut beneficii majore de pe urma acestuia, Toro Rosso este încrezătoare că va fi avantajată de experienţa pe care aceştia au acumulat-o în domeniu.

"Oamenii de la Maranello au cunoştinţe bune despre aspectele practice ale rulării sistemului. Împreună cu Ferrari avem un program de antrenament înainte de teste pentru a asigura un nivel maxim de siguranţă pentru băieţi şi pentru a ne descurca adecvat cu partea electrică a sistemului KERS", arată un comunicat de presă al Scuderiei Toro Rosso.

Importanta securităţii este justificată de numeroasele incidente care au avut loc la lansarea tehnologiei în Formula 1. Cel mai grav incident s-a petrecut în vara anului 2008, când un mecanic al echipei BMW-Sauber a fost pus efectiv la pământ după ce a atins cu mâna monopostul echipat cu sistem KERS.

Via | Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru