Toyota admite ca l-a pierdut pe Kubica

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.10.2009
Toyota a admis ca a ratat ocazia de a semna cu Robert Kubica pentru sezonul 2010, in mijlocul speculatiilor ca polonezul se indreapta decisiv spre Renault.

Toyota Racing a incercat in ultimele saptamani sa isi asigure serviciile lui Robert Kubica pentru a putea spera la prima victorie din istoria constructorului japonez in Formula 1.

Cu toate acestea, presedintele John Howett a dezvaluit la finalul Marelui Premiu al Japoniei ca transferul nu mai este de actualitate. "Probabil l-am pierdut pe Robert, asa ca trebuie sa analizam saptamana aceasta si sa vedem ce putem face", a declarat britanicul pentru postul de televiziune BBC.

In acest context, cea mai probabila destinatie pentru Kubica este Renault, echipa franceza urmand sa anunte inlocuitorul lui Fernando Alonso pe parcursul acestei saptamani.

In schimb, Toyota nu si-a clarificat linia de piloti pentru 2010, posturile lui Timo Glock si Jarno Trulli fiind in continuare in pericol. "In ceea ce il priveste pe Trulli trebuie sa asteptam. A facut o treaba buna (n.r - locul 2 in cursa de la Suzuka), dar trebuie sa luam in considerare intregul sezon. Este mai putin probabil (n.r - sa concuram cu el), dar nu putem exclude nimic.

Depinde de miscarile de pe piata transferurilor din urmatoarele saptamani si, daca vom considera ca avem o optiune mai buna o vom lua. Jarno a facut o treaba buna aici, dar avem nevoie de ceva mai mult de la un numarul 1", a explicat englezul.

Toyota este interesata si de serviciile lui Kimi Raikkonen, insa finlandezul va agrea cel mai probabil o revenire la McLaren. Situatia echipei japoneze este amplificata de incertitudinile legate de bugetul pentru anul viitor, Toyota urmand sa stabileasca acest lucru doar la jumatatea lunii noiembrie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru