Toyota ar putea vinde echipa unui afacerist sarb

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.11.2009
Toyota a vandut echipa de Formula 1 unui om de afaceri din Serbia care va fi sprijinit de guvern pentru a fonda Stefan Grand Prix, potrivit unor informatii neoficiale din presa internationala.

Toyota a refuzat in repetate randuri sa comenteze in mod oficial situatia echipei de Formula 1 dupa retragerea din competitie, iar presa internationala a speculat ca japonezii vor utiliza fabrica de la Koln in alte proiecte din cadrul sporturilor cu motor.

Cu toate acestea, jurnalistul britanic Joe Saward sustine ca a fost informat ca Toyota a vandut echipa de Formula 1 omului de afaceri sarb Zoran Stefanovici. In plus, acesta ar beneficia de sprijin financiar din partea guvernului din Serbia pentru ca echipa sa concureze in Formula 1 in sezonul 2010 sub numele de Stefan Grand Prix.

Potrivit sursei citate, reprezentatii Toyota Racing i-au informat deja pe angajati ca pot ramane sa lucreze la fabrica din Koln pentru noua echipa, in cazul in care aceasta va fi aceptata pe grila de start a sezonului urmator.

De altfel, Stefanovici s-a inscris in Formula 1 in sezonul 2010 cu echipa Stefan Grand Prix, insa aplicatia sa a fost respinsa de FIA, care a acordat cele trei locuri suplimentare pe grila de start echipelor USF1, Manor si Campos.

Stefanovici este proprietarul constructorului de avioane AMCO cu sediul la Belgrad si a fost ajutat in procesul de realizare a unei echipe de Formula 1 de catre Mike Coughlan, fostul designer sef de la McLaren care a fost suspendat din sporturile cu motor pana in luna februarie a acestui an ca urmare a implicarii sale in scandalul de spionaj cu Ferrari din 2007.

Via | Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru