Toyota ramane in F1 in ciuda crizei financiare

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.12.2008
Presedintele John Howett insista ca Toyota va continua in Formula 1, desi constructorul japonez va inregistra pierderi pentru prima oara in istorie.

Toyota preconizeaza ca va inregistra pierderi pentru prima oara in istorie, in urma scaderii accelerate a vanzarilor de masini din ultima parte a anului.

Japonezii estimeaza ca vor avea un deficit de 1,7 miliarde de dolari pana in luna martie, dupa ce in 2007 inregistrasera un profit de peste 25 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, presedintele Toyota, John Howett, afirma ca nu este ingrijorat de actuala situatie economica. "Cred ca toata lumea, nu numai cei din sporturile cu motor, care are probleme financiare in acest moment, manageriaza corect afacerea, dar nu cred ca traim de pe o zi pe alta", a declarat Howett pentru BBC Radio 5 Live.

Britanicul este insa optimist ca reducerea costurilor in F1 va duce la o scadere a bugetelor in competitie. "Cred ca este o abordare pragmatica care va permite echipelor sa reduca semnificativ costurile, ADN-ul Formulei 1 este pastrat, iar intentia FOTA este sa continue la inceputul anului viitor imbunatatirile introduse recent", a adaugat el.

De asemenea, Bridgestone, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, a anuntat ca isi va reduce previziunile pentru profitul operational pe 2008 cu 24%.

Taguri: Howett, Toyota, cost, criza

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru