Toyota renunta la apelul impotriva penalizarii lui Trulli

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.04.2009
Toyota Racing a anuntat ca nu va face apel la penalizarea de 25 de secunde dictata impotriva lui Jarno Trulli la Marele Premiu al Australiei.

Jarno Trulli a terminat Marele Premiu al Australiei pe locul 3, insa a fost penalizat cu 25 de secunde de catre comisarii de cursa intrucat acestia au considerat ca pilotul echipei Toyota l-a depasit pe Lewis Hamilton in timp ce safety car-ul era prezent pe pista.

Penalizarea l-a facut pe Trulli sa piarda cele 6 puncte obtinute pe circuit, iar Toyota a anuntat imediat dupa cursa ca intentioneaza sa faca apel la decizia FIA.

Cu toate acestea, constructorul nipon a anuntat miercuri dimineata ca renunta la apel, intrucat ar fi fost foarte posibil ca FIA sa respinga apelul pe considerentul ca nu este admisibil.

"Dupa decizia comisarilor de cursa de la Marele Premiu al Australiei de a impune o penalizare de 25 de secunde lui Jarno Trulli, Toyota a notificat FIA ca intentioneaza sa faca apel. Aceasta actiune a fost luata pentru a asigura orice drept de a utiliza procedura de apel si de a avea timp pentru a considera in detaliu toate faptele legate de acest incident. Luand in considerare recentele decizii ale Curtii Internationale de Apel referitoare la Codul Sportiv, credem ca orice apel ar fi respins din cauza procedurilor reglementate de articolul 152, paragraful 5 din Codul Sportiv.

Pe aceasta baza, Toyota a decis ca nu ar exista niciun beneficiu sa continue aceasta actiune", se arata intr-un comunicat de presa al echipei Toyota.

Articolul din regulament la care face referire constructorul nipon stipleaza ca "Penalizarile de tip drive-through sau pentru oprirea in pitlane impreuna cu penalizarile certe specificate de regulamentul FIA nu sunt susceptibile pentru apel". Penalizarea de 25 de secunde suferita de Trulli face parte din cadrul acestui paragraf, intrucat aceasta provine dintr-o penalizare de tip drive-through dictata la finalul unei curse. De altfel, Toyota s-a bazat in luarea acestei decizii pe situatia de la Marele Premiu al Belgiei din 2008, cand apelul formulat de McLaren impotriva penalizarii lui Lewis Hamilton a fost declarat inadmisibil.

Opiniile celor doi piloti implicati in acest incident in cadrul Marelui Premiu al Australiei sunt disponibile aici.

Via | Toyota

Taguri: Toyota, Trulli, apel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru