Toyota trebuie sa castige pentru a-si asigura viitorul

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Presedintele Toyota a avertizat ca ramanerea constructorului nipon in Formula 1 depinde de obtinerea unor performante pe masura in sezonul 2009.

Constructorul Toyota a analizat la finalul sezonului 2008 oportunitatea de a continua in Formula 1, criza financiara afectand afacerile japonezilor legate de industria auto.

Desi niponii nu au ales calea celor de la Honda, John Howett, presedintele Toyota, a avertizat ca echipa are nevoie de victorii pentru a-si putea asigura viitorul in F1. "Avem o echipa grozava si cred ca simtim ca trebuie sa castigam. Este timpul sa castigam", a declarat Howett.

"Avem nevoie de un sezon puternic. Daca avem un sezon slab nu avem niciun viitor. Este dificil daca trebuie sa castigam pentru a ramane in F1, dar noi simtitm ca trebuie sa castigam. Este dorinta noastra si pasiunea impartita de oamenii nostri de la Koln. Simtim ca trebuie sa castigam, iar apoi ne putem asigura un viitor luminos in Formula 1".

Howett sustine ca nu are nicio informatie despre intentia celor de la Toyota de a parasi competitia, insa crede ca toate echipele trebuie sa obtina rezultate convingatoare intr-o perioada nefasta din punct de vedere economic.

"Cred ca fiecare echipa se afla sub o examinare minutioasa din cauza situatiei financiare, iar noi nu facem exceptie", a adaugat el. "Nu cred ca costurile reprezinta singurul motiv pentru care anumite echipe au parasit unele sporturi, este mai degraba o privire asupra valorii dobandite in urma investitiilor. Este foarte clar ca trebuie sa reducem costurile si sunt increzator ca vom face asta. Si trebuie sa avem un sezon puternic pentru ca demonstra celor de la Toyota ca avem valoare. Asa ca suntem sub examinare. Nu este gresit sa spun asta, dar nu cred ca trebuie sa excludeti celelalte echipe. Cu totii trebuie sa obtinem performante intr-un fel sau altul".

Pe de alta parte, seful echipei Toyota, Tadashi Yamashina, sustine ca viitorul team-ului este incert si ca Toyota a analizat deja posibilitatea de a renunta la F1. "Sincer sa fiu, si noi ne chinuim sa ramanem in Formula 1. Am avut multe discutii cu managementul japonez, dar din fericire CEO-ul Katsuaki Watanabe a reusit sa-i convinga pe sefi sa ramanem in F1.

Asa cum a precizat si John Howett, Toyota face treduceri de costuri pentru a obtine performante mai bune, dar suntem inca in viata si, din acest punct de vedere, acest sezon este foarte important. Chiar daca compania-mama a avut pierderi operationale, cheltuim banii lor pentru a lupta pentru victorie, asa ca este foarte, foarte important pentru noi sa castigam in acest an".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru