Toyota: "Trulli, cel mai rapid pilot in calificari"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.01.2009
John Howett, presedintele Toyota Racing, considera ca Jarno Trulli este cel mai rapid pilot din Formula 1 in sesiunile de calificari.

Toyota isi propune pentru sezonul 2009 obtinerea primei victorii in scurta sa istorie in Formula 1, bazandu-se pe pilotii din ultimul an, Jarno Trulli si Timo Glock.

John Howett, presedintele Toyota, spune ca Trulli a demonstrat ca este cel mai rapid pilot cand vine vorba despre sesiunile de calificari, insa evita sa dea un verdict in duelul dintre italian si Glock.

"Nu v-as putea spune (n.r - cine va obtine performante mai bune). Cred ca Trulli este inca cel mai rapid pilot in calificari din Formula 1. Am aratat anul trecut ca putem mentine un echilibru al monopostului, iar Trulli a fost capabil sa atace si sa se apere. Si avem un tanar entuziast in Glock. Asa ca totul depinde de circumstante. Oricare dintre ei poate castiga, nu am nicio preferinta", a declarat Howett in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al F1.

Pilotii echipei Toyota ar putea fi mai aproape de indeplinirea obiectivului in cazul in care vor utiliza sistemul KERS, insa Howett si-a reiterat opinia ca Toyota nu va concura cu KERS in debutul sezonului.

"Este putin probabil (n.r - sa concuram cu KERS in prima cursa). Intrucat nu este un sistem obligatoriu pentru 2009, il vom folosi numai atunci cand vom putea obtine un avantaj competitiv. Este foarte costisitor. Avand in vedere circumstantele economice actuale, analizam foarte atent valoarea reala a tehnologiei in acest sport", a adaugat oficialul britanic.

Viitorul Formulei 1 este incert dupa retragerea constructorului Honda si numeroasele speculatii ca gestul japonezilor ar putea fi urmat de Renault sau Toyota. De altfel, constructorul Toyota asteapta rezultate pe masura investitiilor in 2009, iar Howett admite ca echipa are nevoie de rezultate convingatoare pentru a-si asigura viitorul in F1. "Ar trebui sa admit, ca echipa, ca avem nevoie de un an bun", a incheiat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru