Tribut Ayrton Senna la Imola la împlinirea a 20 de ani de la decesul triplului campion mondial

de Daniel Popescu
Marti, 29.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Imola va găzdui în perioada 1-4 mai un tribut special pentru Ayrton Senna cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la moartea triplului campion mondial.

Esential 20 de ani au trecut de la moartea lui Ayrton Senna
Circuitul de la Imola îşi va deschide timp de patru zile porţile pentru public pentru organizarea unui tribut special în memoria lui Ayrton Senna.

În perioada 1-4 mai, fanii vor putea intra pe circuitul pe care triplul campion mondial şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident la numai o zi după ce austriacul Roland Ratzenberger a avut o soartă similară.

Ceremonia de comerare a celor doi piloţi va avea loc în 1 mai cu începere de la ora locală 13:30, iar la aceasta vor participa numeroase personalităţi din lumea sporeturilor cu motor, printre care şi cei doi piloţi ai Scuderiei Ferrari.

Ceea ce l-a făcut special pe Senna a fost dorinţa de a câştiga, iar numerele vorbesc de la sine.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
"Cred că Senna a stabilit standardul pentru toţi piloţii şi a fost cu siguranţă cel mai bun din generaţia sa.
Ceea ce l-a făcut special a fost dorinţa de a câştiga, iar numerele vorbesc de la sine. Întotdeauna a luptat până la final, şi-a câştigat respectul şi de aceea este astăzi o legendă"
, a declarat Fernando Alonso.

La rândul său, Kimi Raikkonen a mărturisit că ziua de 1 mai 1994 i-a rămas întipărită în memorie, chiar dacă la vremea respectivă avea doar 14 ani.

"Moartea lui Senna a fost un moment incredibil de trist pentru lumea Formulei 1. Eram încă la şcoală la vremea respectivă şi, chiar dacă nu-mi aduc aminte prea multe despre el, pentru că eram prea mic, acea zi mi-a rămas întipărită în minte. Cred că a fost un pilot grozav şi un punct de referinţă pentru mulţi care piloţi care au venit după el", a precizat finlandezul.

Via Ferrari

Comentarii (3)

  • Pt mine ca si fan al sporturilor cu motor ,in special al F1,AYRTON SENNA reprezinta varful Everestului in materie de pilotaj.Un pilot cu o carisma extraordinara,un talent adevarat.Si mai trist pt mine este ca am vazut acel accident nenorocit in direct pe 1 MAI 1994 [locuiesc la granita cu fosta Iugoslavia ,pe vremea aceia sarbi transmiteau cursele in direct pe programul 2] nu acest lucru este important ,ci faptul ca acest mare CAMPION nu a fost uitat si cu siguranta va ramane in PANOPLIA campionilor pt todeauna
    12 0
  • Si eu locuiesc in apropierea granitei cu Serbia si am vazut la tv accidentul in direct! m-am bucurat atunci pt acel accident (tineam cu Prost, Mansell iar in acel sezon cu Schumacher) nestiind ca avea sa fie fatal. De altfel cursa s-a desfasurat in continuare cu un nou restart, a fost castigata de Schumacher, iar la un timp dupa aceea Max Mosley a declarat ca a permis reluarea acesteia doar fiindca cu totii sperau ca Senna va scapa din acel accident.
    De abia dupa ce nu a mai fost am admis cat de mare era, am constientizat ca oricat de brav ar fi cineva totul se termina la un moment dat... iar acum il regret. Dintr-un mare sustinator al lui Prost mi-am dat seama acum ca francezul era cu o clasa sub brazilian iar daca a si castigat in confruntarile cu acesta a facut-o mai mult pe ginioanele brazilianului (sau cu sustinerea connationalului Jean Marie Balestre...)
    De aceea am fost un mare sustinator al lui Bruno Senna, pt amintirea unchiului lui, de aceea ail sustin pe Lewis Hamilton, pt ca e singurul care se apropie de ”frumoasa nebunie” a brazilianului...
    Nu cred ca s-a comparat la spectacolul oferit pe pista decat cu Gilles Villeneuve... insa a a avut rezultate statistice mult superioare... poate gresesc dar cred ca nu este cel mai mare pilot al generatiei lui ci cle mai mare al tuturor perioadelor de pana acum... i se spunea ”Magic Senna”... Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
    5 0
  • Suntem multi care am vazut aceea cursa,suntem multi care l-am iubit si admirat pe Senna,suntem multi care am plans cand carismaticul Ayrton Senna da Silva a murit.Ceea ce l-a diferentiat de ceilalti piloti,a fost fapyul ca a fost un om de mare caracter.Memorabil pt mine ramane accidentul lui Comas la Spa,unde Senna opreste masina in mijlocul circuitului sa il ajute pe Comas.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru