Trulli, dezamagit de problemele echipelor cu pneurile

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.07.2009
Jarno Trulli si-a manifestat frustrarea fata de problemele pe care le intampina mai multe echipe in gestionarea optima a pneurilor Bridgestone din acest sezon.

Bridgestone, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, a decis la inceputul anului sa schimbe strategia in privinta tipurilor de cauciucuri disponibile la Marile Premii.

Astfel, japonezii au oferit doua tipuri de pneuri cu diferente foarte mari de consistenta, iar acest lucru a condus la numeroase probleme pentru echipe, in special in ceea ce priveste incalzirea acestora.

Jarno Trulli, pilotul echipei Toyota, nu si-a ascuns dezamagirea fata de dificultatea echipei Toyota, dar si a altor team-uri, de a utiliza in mod corespunzator pneurile.

"Anul acesta am avut foarte multe probleme in privinta predictiilor si, de asemenea, in ceea ce priveste manevrabilitatea pneurilor pe parcursul weekendurilor. A fost greu sa le incalzim si nu au fost foarte consistente", a declarat italianul citat de publicatia Autosport. "Performanta este buna, dar uneori nu putem gasi o explicatie pentru o echipa sau alta. Nu intelegem de ce avem probleme. Asta se intampla in acest an, si sincer sa fiu nu este vorba numai despre noi.

Este dificil de explicat si dificil de vorbit despre asta, investigam, dar nu este o problema usor de rezolvat".

Provocarile determinate de pneuri au avut o contributie si la transarea momentana a duelului dintre Red Bull si Brawn GP, echipa lui Sebastian Vettel reusind sa gestioneze mult mai bine cauciucurile comparativ cu rivalii condusi de Ross Brawn.

In cele din urma, Bridgestone a fost de acord sa renunte la regula impusa la inceputul anului, urmand sa aduca pneuri cu specificatii mai apropiate unele de altele cel putin pentru urmatoare patru curse. Desi admite ca lucrurile se vor imbunatati ca urmare a acestei decizii, Trulli evita sa dea vina pe Bridgestone pentru problemele din prima jumatate a sezonului competitional.

"Cu totii ne-am plans de acest lucru, iar restul sezonului va fi probabil mult mai bun datorita deciziei Bridgestone, dar nu cred ca asta poate fi explicatia, pentru ca am fi avut aceasta problema pe tot parcursul unui weekend, nu doar intr-o sesiune sau doar in cursa.

Nu pot sa dau vina pe Bridgestone pentru problemele pe care le suferim, dar cu siguranta putem spune ca alegerea pneurilor de pana acum nu a fost in mod neaparat corecta", a adaugat el.

Referindu-se la situatia actuala din clasamentul constructorilor, Trulli considera ca Ferrari si Williams reprezinta principalele amenintari pentru Toyota in lupta pentru locul 3 in clasamentul constructorilor.

"Williams reprezinta o amenintare pentru noi, in acest moment se descurca foarte bine, iar Ferrari isi revine, dar avem sanse sa luptam pentru locul in clasamentul constructorilor si acesta este cel mai important lucru. Dupa aceea, obiectivul este sa micsoram distanta fata de plutonul fruntas", a incheiat italianul.

Toyota ocupa in prezent locul 3 in clasamentul constructorilor cu 34.5, Ferrari apropiindu-se la numai 2.5 puncte in urma Marelui Premiu al Germaniei. Williams este pozitionata pe locul 5, cu 20.5 puncte.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru