Trulli: "O victorie ar fi foarte importanta"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.01.2009
Jarno Trulli a sugerat ca ramanerea constructorului Toyota in F1 este dependenta de obtinerea primei victorii in sezonul 2009.

Dupa retragerea constructorului Honda din Marele Circ, Toyota a afirmat in repetate randuri ca ramane loiala Formulei 1 pe termen lung si ca nu are intentia de a parasi competitia.

Totusi, in cadrul unui interviu acordat Gazzettei dello Sport, Jarno Trulli a sugerat ca oficialii japonezi asteapta o victorie in 2009 pentru a avea o baza de plecare pentru viitor. "Mesajul celor de la Toyota a fost foarte clar: continuam in Formula 1, dar avem intreaga responsabilitatea de a incerca sa aducem acasa prima victorie, care ar putea fi decisiva pentru viitor. Circuitul pe care se va intampla nu este important, ceea ce conteaza este ca victoria sa aiba loc in primele 6 curse", a declarat pilotul italian.

Toyota a intrat in Formula 1 in sezonul 2002, insa pana in prezent nu a obtinut nicio victorie, realizand doar 8 podiumuri. Pe de alta parte, Trulli a marturisit ca nu stie foarte multe lucruri despre sistemul KERS, ce va fi implentat pe monoposturi incepand din acest sezon.

"Nu stiu prea multe despre KERS.

Cred ca este un proiect intern despre care noi, pilotii, nu suntem informati. Daca ma tem ca s-ar putea sa nu fie gata? Ei bine, recuperarea energiei are multe semne de intrebare. Nimeni nu stie ce poti castiga, dar nici ce poti pierde cu acest dispozitiv. In primul rand, fiabilitatea sa va trebui verificata. Numai atunci poate fi evaluat. In ciuda tuturor reducerilor de costuri, pana la urma au insistat cu solutia KERS, ceea ce duce la costuri uriase de dezvoltare. Pare o mare contradictie pentru mine, dar acesta este doar punctul meu de vedere", a explicat italianul pentru publicatia Autosporint.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru