Trulli si Villeneuve, pe lista celor de la Lotus F1 Team

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.11.2009
Lotus este interesata de serviciile lui Jarno Trulli si Jacques Villenuve pentru sezonul 2010, in timp ce un contract cu Kamui Kobayshi este ingreunat de lipsa de experienta a acestuia.

Lotus F1 Team a anuntat ca isi propune sa angajeze doi piloti cu experienta pentru sezonul 2010, excluzand din start posibilitatea de a utiliza piloti debutanti sau piloti care ofera bani pentru un loc in Formula 1.

"Cautam doi piloti cu experienta. Nu cautam piloti care isi platesc locul sau piloti noi. Credem ca acest lucru este foarte important pentru echipa noastra", a declarat directorul tehnic Mike Gascoyne in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Dupa retragerea constructorului Toyota din Formula 1, Jarno Trulli a devenit una dintre tintele preferate ale sefilor de la Lotus, intrucat italianul concureaza in Marele Circ din 1997 si a reusit cateva performante bune chiar si in acest an.

"Trulli este unul dintre cei pe care i-am dori. A fost intotdeauna senzational in calificari. Asta este si mai important pentru o echipa noua, pentru ca trebuie sa stii unde te afli dupa ziua de sambata. Intotdeauna m-am inteles bine cu Trulli si stiu cum sa lucrez cu el. Se bucura sa lucreze cu mine, asa ca in mod cert reprezinta o optiune", a adaugat Gascoyne.

Presa internationala speculeaza ca un alt nume aflat pe lista celor de la Lotus F1 Team este Jacques Villeneuve, campionul mondial din 1997 vizand o revenire de senzatie in Formula 1.

Canadianul a admis ca negociaza cu Lotus, insa spune ca nimic nu este inca sigur in perspectiva sezonului urmator.

"Sunt flatat sa aflu ca Gascoyne a spus public ca am vorbit. Discutiile sunt inca la un nivel preliminar si nu suntem inca in stadiul in care putem discuta despre detaliile unei posibile asocieri", a explicat Villeneuve.

Pe de alta parte, presa internationala sustine ca un alt pilot interesat sa concureze pentru Lotus este Kamui Kobayashi, care a impresionat la Toyota in ultimele doua curse ale anului. Chiar daca Kobayashi nu corespunde cerintelor formulate de Lotus in privinta experientei, echipa este incantata de un astfel de pilot si-a manifestat interesul pentru team. "Este o onoare pentru noi ca piloti precum Kobayashi vor sa faca parte din echipa. Asta inseamna ca ne vad drept o echipa serioasa chiar daca suntem noi in F1", a explicat Riad asmat, directorul executiv al Lotus, pentru publicatia New Straits Times.

Via | SportingLife | Motorsport | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru