Trulli solicita un update major pentru Toyota

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.07.2009
Jarno Trulli a urgentat Toyota sa imbunatateasca major monopostul TF109, pentru a putea tine pasul cu echipei precum Red Bull, Renault si McLaren.

Inceputul promitator de sezon a permis echipei Toyota sa ocupe in acest moment locul 3 in clasamentul constructorilor, in spatele revelatiilor Red Bull si Brawn GP.

Totusi, Scuderia Ferrari s-a apropiat amenintator de echipa japoneza, iar Jarno Trulli considera ca Toyota are nevoie de un update major din punct de vedere aerodinamic pentru a-si putea mentine pozitia.

"Daca vrem sa ne imbunatatim performantele, este timpul sa facem un pas mare inainte in ceea ce priveste forta de apasare aerodinamica. Daca vom continua sa imbunatatim monopostul asa cum am facut pana acum, vom reusi doar sa mentinem diferenta. Am fost foarte multumit de startul sezonului, echipa a facut o treaba foarte buna. Dar daca vrem sa schimbam lucrurile in acest sezon, singura metoda prin care o putem face este sa realizam ce a facut Red Bull in Marea Britanie", a declarat italianul, referindu-se la sporul semnificativ de performanta realizat de echipa lui Dietrich Mateschitz la Silverstone.

Cu toate acestea, Trulli admite ca rezultatele mai putin impresionante ale celor de la Toyota din ultimele curse s-ar putea datora si temperaturilor relativ scazute, care au afectat performantele mai multor echipe.

Totusi, acesta remarca progresele inregistrate de echipe precum Renault sau McLaren in cursa de la Nurburgring, admitand ca acestea pot reprezenta o amenintare in viitorul apropiat.

"Am obtinut cateva imbunatatiri minore in Germania, dar trebuie sa fortam din greu daca vrem sa ne mentinem in forma. Uitati-va la Renault si McLaren, au fost la randul lor competitivi in Germania. Poate ca este si din cauza conditiilor atmosferice, intrucat in general nu ne place vremea rece", a incheiat italianul.

Trulli ocupa in prezent locul 6 in clasamentul pilotilor cu 21.5 puncte, insa nu a reusit sa castige niciun punct in Marele Premiu al Germaniei din weekendul trecut.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru