Turcia ar putea fi eliminata din calendarul F1 in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.12.2009
Marele Premiu al Turciei este la un pas de excluderea din calendarul Formulei 1 incepand din 2011, dupa ce Bernie Ecclestone a dublat taxa de participare in competitie.

Contractul Turciei cu Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, expira la finalul sezonului 2010, insa acordul dintre cele doua parti are sanse minime sa fie prelungit.

Oficialii circuitului de la Istanbul Park au primit o oferta din partea lui Ecclestone, potrivit careia taxa de participare in competitie va fi de 26 de milioane de dolari incepand din 2011, aproape dublu fata de suma solicitata in acest moment.

Potrivit informatiilor din presa locala, turcii au refuzat deja propunerea, considerand ca suma solicitata este prea mare, insa o decizie finala va fi anuntata pana la finalul acestui an.

Marele Premiu al Turciei a fost criticat virulent in ultimii ani, intrucat afluxul de spectatori la curse este foarte redus. De altfel, la cursa din acest an au fost vandute numai 36.000 de bilete, in conditiile in care capacitatea tribunelor ajunge la 130.000 locuri.

Via | Autosport

Taguri: Turcia

Comentarii (1)

  • ...
    pacat...de un "ratat" am scapat..adica mosley, mai avem unu pe r.... asta de bernie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru