Turcia negociază revenirea în calendarul pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.08.2011
Turcia se afla în negocieri cu Bernie Ecclestone pentru a fi reinclusă în Formula 1 în sezonul 2012, după ce a fost eliminată din ultima versiune a calendarului.

Bernie Ecclestone a prezentat recent echipelor o nouă versiune pentru calendarul sezonului 2012, care cuprinde, printre alte schimbări de date, şi eliminarea Marelui Premiu al Turciei, pentru a respecta limita de 20 de etape impusă de FIA.

Calendarul nu este însă definitivat, iar reprezentaţii Turciei susţin că poarta negocieri cu Bernie Ecclestone pentru prelungirea contractului scadent la finalul acestui an.

"Cu siguranţă suntem încrezători în privinţa Marelui Premiu al Turciei din 2012, dar totul depinde de rezultatul negocierilor. De fapt, ultimul calendar pentru 2012 nu a fost încă anunţat oficial. Negocierile dintre Ministerul Sporturilor din Turcia şi FOA (n.r - Formula One Administration) sunt în plină desfăşurare. Este foarte greu de spus că Marele Premiu al Turciei a ratat această oportunitate", a declarat Ferruh Gundogan, unul dintre oficialii Camerei de Comerţ a Turciei, pentru publicaţia Autosport.

Speculaţiile anterioare sugerau că Turcia a condiţionat prelungirea contractului de scăderea la jumătate a taxei percepută de Ecclestone.

Situaţia este complicată şi de faptul că circuitul de la Istanbul nu găzduieşte alte competii cu excepţia celor din cadrul Formulei 1.

Via | Autosport

Taguri: Ecclestone, Turcia

Comentarii (1)

  • Grand Prix
    Marele Premiu al Turcie a oferit mereu spectacol....ar fi pacat sa dispara de pe calendarul competitional.Mai bine ar scoate Marele premiu de la Yongham(Coreea de Sud) unde au fost multe probleme anul trecut.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru