Turcia speră să rămână în calendarul F1 şi în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.05.2011
Organizatorii Marelui Premiu al Turciei şi-au exprimat speranţa că vor găzdui o cursă de Formula 1 şi în sezonul 2012, în ciuda divergenţelor cu Bernie Ecclestone.

Viitorul Marelui Premiu al Turciei pentru sezonul 2012 este în dubiu după ce Bernie Ecclestone a dublat taxa de participare de la 13 la 26 de milioane de dolari pe an, ofertă pe care organizatorii au refuzat-o.

Ulterior, atât Ecclestone, cât şi organizatorii şi-au exprimat speranţa că vor ajunge în cele din urmă la o înţelegere, iar cele două părţi s-au întâlnit duminică la Istanbul pentru o serie de negocieri. Rezultatele au fost pozitive şi există şanse ca Turcia să rămână în calendarul Formulei 1 şi anul viitor, potrivit declaraţiilor lui Mumtaz Tahincioglu, preşedintele Federaţiei de Automoblism din Turcia.

"Am vorbit cu Ecclestone şi am discutat planurile pe care le putem implementa. Ambele părţi încearcă să rezolve această problemă. Dacă aş compara situaţia de dinainte de cursă cu cea actuală, există o diferenţă de 50 de procente", a declarat el, sugerând astfel că progresele pentru menţinerea cursei sunt reale.

La rândul său, Yunus Akgul, directorul general pentru Tineret şi Sport, şi-a exprimat dorinţa ca Turcia să continue prezenţa în calendar.

"Vom face tot ce putem.

Vom vorbi cu Ecclestone. Vrem ca această cursă să rămână, dar nu reprezintă totul. Vom menţine acest circuit în viaţă în orice mod. Sunt şi alte competiţii, vom merge acolo. Cu siguranţă vrem ca Formula 1 să rămâne şi vom face tot ce putem", a precizat el.

FIA va discuta intern o versiune preliminară a calendarului pentru sezonul 2012 în 3 iunie, iar Turcia are şanse să fie inclusa pe listă provizorie a etapelor. Marele Premiu al Turciei a debutat în calendarul Formulei 1 în sezonul 2005, iar ultimele două ediţii au fost foarte spectaculoase.

Via | Reuters

Comentarii (3)

  • sa ramana
    si eu sper ca ramane fiindca aici in fiecare an se intampla ceva interesant is anul asta a fost o cursa extraordinara anul trecut au fost clinciurile dintre wbber-vettel, button hamilton etc, nu e ca bahrein sau alte dintre circuitele noi, e interesant, pentru mine e ca noul imola, si acolo erau curse foarte bune si mp l turciei in sezon se situeaza pe acolo unde a fost imola.
    0 0
  • Turcia
    In comentariul de ieri daca nu ma insel, Antal a specificat fapul ca ungurii platesc 26 de milioane de euro pe an daca nu ma insel pt ca Formula 1 sa aiba loc pe circuitul de la Hugaroring, in timp ce turcii plateau pana anul acesta doar 13 milioane de euro adica jumatate din suma. Mi se pare firesc ca ambele circuite sa plateasca la fel, probabil asa a judecat si Bernie, adica de ce turcii sa plateasca cu jumatate mai putin decat ungurii.Turci sa isi asigura prin 26 de milione de euro 2 curse , in timp ce ungurii una singura. Insa totusi trebuie cont de posibilitatile financiare pe care le au turcii si probabil ca cele 2 parti sa se inteleaga la jurul sumei de stiu eu 20 de milioane, pentru Bernie nu va vrea sa se revina la suma initiala nici in ruptul capului, iar nici turcii nu sunt dispusi momentan sa plateasca 26 de milioane de euro. Totusi pentru multi dintre noi poate cursele de la Hungaroring nu reprezinta curse foarte spectaculoase, spre deosebire de cele din Turcia insa, sa privim tribunele cursei din Ungaria care sunt arhipline , in schimb in Turcia nu putem vorbi de tribune pline, chiar sunt curios de rata prezentei spectatorilor la cursa de ieri. Poate Hungaroring ramane in calendarul F1 si datorita profiturilor care le genreaza de la an la an si de aceea se explica si faptul de ce nu au probleme in a plati cele 26 de milioane de euro. Pe cand in Turcia prin absenta publicului si public mai redus veniturile sunt mai mici ceea ce pun in impas posibilitatea de a plati suma de 26 de milioane de euro. In orice caz cursa de anul asta , cursa de anul trecut sunt unele din cele mai frumoase pe care ni lea putut furniza Formula 1. Circuitul merita sa ramane , pentru ca dupa parerea mea e cel mai reusit circuit construit de Tilke. O sa ne lipseasca virajul 8.
    0 1
  • Turcia
    Degeaba spera daca ei nu mai pun ecrane pentru spectatorii din zona "General Admision" iar Kangoroo TV nu mai este disponibil ca acum 3 ani... cine a fost acolo stie. Ma uitam la cursa si imi sunam prietenii sa-mi spuna clasamentul real din cursa pentru ca dupa atatea intrari la boxe nu mai intelegeai nimic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru