Un martor secret l-a condamnat pe Briatore!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Un angajat Renault a carui identitate este protejata a confirmat ca Flavio Briatore a stiut de planul lui Nelson Piquet Jr. de a produce un accident deliberat in Singapore, iar marturia sa a condus la excluderea pe viata a italianului din Formula 1.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a prezentat marti noapte dosarul complet al cazului Crashgate in care a fost implicata echipa Renault la Marele Premiu al statului Singaopore din sezonul 2008.

Pe langa elementele dezvaluite de presa internationala inainte de audierile din 21 septembrie, dosarul prezentat de FIA dezvaluie existenta unui martor secret care a contribuit decisiv la excluderea pe viata a lui Flavio Briatore din Formula 1.

Acest martor secret este un angajat al Renault F1 Team care a avut la cunostinta informatii despre planul pus la cale de echipa, fara insa a fi implicat direct in strategia de cursa. FIA sustine ca a aflat pentru prima oara de existenta acestui martor cu numai 6 zile in urma, atunci cand Renault a trimis o noua documentatie forului mondial.

"Renault F1 Team a facut referire la existenta unui alt membru al echipei (Martorul X) care, chiar daca nu a facut parte din conspiratori, a stiut despre conspiratia de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008. Renault a precizat in comunicatul din 17 septembrie ca Martorul X a confirmat ca domnul Briatore a stiut despre accidentul deliberat planuit care a fost pus in aplicare", se precizeaza in documentele prezentate de FIA.

Dupa ce martorul a facut aceste dezvaluiri, forul mondial a decis sa ii protejeze identitatea, iar acesta a fost intervievat ulterior de un membru FIA.

Singurii care cunosc identitatea acestui martor sunt Max Mosley, presedintele FIA, precum si consilierii legali ai forului mondial.

Ulterior, Renault a trimis un nou comunicat forului mondial pe 19 septembrie, in care echipa a determinat ca Briatore a fost implicat direct in complot. In mod surprinzator, Renault sustine ca ideea de a provoca un accident deliberat a fost lansata chiar de Nelson Piquet Jr. "Renault a concluzionat ca urmatoarele persoane au stiut despre conspiratia de a utiliza safety car-ul: Nelson Piquet Jr, Pat Symonds, Flavio Briatore si Martorul X. Domnul Symonds i-a spus Martorului X despre ideea sugerata de Piquet Jr in prezenta domnului Briatore. Martorul X a respins ideea. El nu a stiut ca planul a fost pus in aplicare pana cand a avut loc accidentul. Ca rezultat a acestor dovezi si inclusiv a declaratiei lui Piquet Jr, raspunsului lui Symonds si a dovezilor prezentate de Martorul X, Renault F1 Team a concluzionat ca ei si domnul Briatore au stiut despre conspiratie", se precizeaza in documentul FIA datat 19 septembrie.

Mai mult decat atat, Briatore a fost chemat la audierile Consiliului Mondial al FIA din 21 septembrie, insa italianul a refuzat invitatia motivand ca nu este implicat in niciun fel in conspiratie.

In urma acestor dovezi, Consiliul Mondial a ajuns la concluzia ca "dovezile indica ca aceasta a fost o conspiratie secreta executata de trei indivizi care au actionat in afara autoritatii lor si contrar intereselor Renault F1 Team.

Niciun alt membru al echipei nu a fost implicat in conspiratie sau, cu exceptia Martorului X, nu a stiut despre acest caz", se precizeaza in concluziile Consiliului Mondial asupra acestui caz.

In urma acestor informatii, Consiliul Mondial al FIA a decis sa il excluda pe viata pe Briatore din orice competitie afiliata la FIA.

Via | Associated Press

Comentarii (14)

  • Super tare!
    Martorul X = Fernando Alonso :-)))
    0 0
  • clar
    barvo ! si eu zic la fel martorul x = alonso , de asta a si scapat cu fata curata
    0 0
  • loganel&bubulea
    hai sa va aplic rationamentul:))...unul dintre voi trebuie sa fie..Mosley:),altfel,cine altcineva ar mai putea stii?:))Poate Alonso?:))
    0 0
  • @diesel08
    iubirea ta fata de alonso iti cam intuneca gandirea, dar de ... fiecare cu ale lui.
    0 0
  • adidor77
    sa-nteleg cu aversiune ta fata de Alonso iti lumineaza intelectul:)
    0 0
  • ... e la mintea cocosului!
    ... ca bulangiul de alonso l-a turnat in utima instanta chiar si pe cel care l-a facut campion mondial! ce caracter infect, pazea ferrari...
    0 0
  • BurningFlame-argumentul vulgului
    ..in ultima instanta vulgul domina,atata stii atata spui:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Ratiunea
    Ratiunea ne invata ca cel asupra caruia ne indreapta toate dovezile este exact cel nevinovat. Restul se numeste deductie. Toti credeti ca Fernando este vinovat, ceea ce din pacate ne arata ca el este primul nevinovat. Cine este vinovat? Un detectiv as spune ca cel care care incearca sa dea vina pe altul sau cel care vrea sa para cel mai nevinovat cu putinta. Tacerea este de aur, iar unii sunt saraci lipiti pamantului si asta se vede.
    0 0
  • prea mult mister
    Consider ca intr-un caz de o asemenea gravitate (dupa parerile unora), prea mult mister dauneaza si da unora posibilitatea de a fabula. Cartile ar trebui puse pe masa si spus transant adevarul, cine este martorul "x", ce paragraf a fost incalcat di regulamentul FIA, etc...Nu inteleg cum se dau verdicte fara a se face cunoscuti martorii, informatorii si toti cei implicati in cazul discutat: Mi se pare ca totul a fost tratat cu maxima superficialitate. Asa zisele dovezi nu exista, totul a fost o inscenare cu scopul de a-l scoate din jocuri pe Briatore ( e singurul perdant, pentru moment, in acest caz) si domnul Max nu este strain de acest lucru. Nu intamplator, cel care nu are nimic de suferit, Piquet Jr, este si cel mai vinovat in cazul unei conspiratii de care se vorbeste atata.
    0 0
  • Alonso
    ca s-o lamurim.
    1.alonso nu a fost niciun moment acuzat de vreo ilegalitate savarsita in acest scandal,deci nu avea niciun fel de presiune asupra sa.Ca atare o asa-zisa "depozitie" ascunsa nu-si avea sensul,decat in mintile unora doborati de "fantezie" si asta e eufenism.
    2.relatia lui briatore cu alonso era cu totul exceptionala.
    3.alonso a fost printre primii audiati,ori conform FIA martorul ascuns ar fi "aparut" mult mai tarziu,fiind audiat abia la final.
    4.este aberant sa crezi ca intreg forul mondial,in integralitatea lui a "conspirat" inducand piste false ca sa-l scoata pe alonso curat.doar daca nu cumva alonso este mai important decat o intreaga echipa,decat tot ce inseamna logica ierarhiilor in f1, ca sport si afacere.
    5.niciun oficial,FIA,sef de echipa,pilot,persoane obiective,nu au sugerat ca alonso ar avea vreo vina.
    Dincolo de asta oralitatea si posibilitatea unora de a se exprima aici este libera si neprihanita.
    0 0
  • erata
    eufemism
    0 0
  • diesel08
    sunt in totalitate de acord. As spune mai de graba ca in afara unora din cei care posteaza aici nu a intentionat nimeni si cred ca nici cei din FIA, sa-l culpabilizeze pe Alonso, cartile au fost facute de FIA, cu ajutorul lui Piquet Jr (nu intamplator fiind cel mai vinovat nu a patit nimic), pentru Briatore . Am avut un sentiment de stima si apreciere pentru Piquet tatal si unul de simpatie pentru tanarul Piquet, dar s-au topit toate in murdaria la care s-au dedat cei doi.
    0 0
  • Martorul secret
    Nu poate fi decat Alonso.
    Pe ce ma bazez.
    Alonso trebuia sa stie de plan.
    De ce ?
    Pentru ca trebui sa iasa la boxe cand echipa ii spunea si cum ieisrea a fost cumva surprinzatoare, lui Alonso a trebuit sa i se explice de ce.
    Este evident ca Alonso stia, dar mie imi place afirmatia haioasa ca ceilalti memebri ai echipei nu stiau.
    Serios?
    Nici cei care erau la butoane si inregistrau datele telemetrice?
    Astia de la fia CHIAR ne cred prosti.
    0 0
  • soferita
    or fi stiind cei de la FIA ceva,pe buna dreptate...:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru