Update: Bourdais va fi concediat in urmatoarele doua zile

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.07.2009
Publicatia britanica Autosport sustine ca Toro Rosso va anunta in cel mult 48 de ore ca l-a concediat pe Sebastien Bourdais, informatie confirmata indirect de inlocuitorul sau.

In weekendul care tocmai s-a incheiat, Bourdais a fost in centrul a numeroase speculatii referitoare la viitorul sau in cadrul Scuderiei Toro Rosso, presa internationala indicand ca francezul va fi inlocuit de spaniolul Jaime Alguersuari, actualul pilot de rezerva al echipelor Red Bull.

Ulterior, speculatiile au fost alimentate de refuzul oficialilor Toro Rosso de a comenta aceste date, iar publicatia britanica Autosport sustine ca detine informatii potrivit carora echipa cu sediul la Faenza va face un anunt oficial pe aceasta tema in cel mult doua zile.

Cu toate acestea, sursa citata mentioneaza ca Toro Rosso nu va anunta oficial numele inlocuitorului sau, intrucat Alguersuari va concura in acest weekend la Le Mans in cadrul campionatului World Series by Renault. Chiar daca tanarul pilot spaniol nu are experienta in Formula 1, Toro Rosso este decisa sa il numeasca drept pilot titular pentru a semna un contract de sponsorizare cu compania petroliera spaniola Repsol, care a sprijinit pana in prezent cariera lui Alguersuari.

In cazul in care va fi confirmat la Toro Rosso pentru Marele Premiu al Ungariei, Alguersuari va deveni cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1, urmand sa concureze la Budapesta la varsta de 19 ani si 125 de zile.

Actualul record este detinut de Mike Thackwell, care a pilotat pentru Tyrrell la Marele Premiu al Canadei din 1980 la varsta de 19 ani si 182 de zile.

Toro Rosso a refuzat orice fel de comentariu pe tema acestor speculatii, insa Bourdais s-a aratat revoltat la Nurburgring de informatiile aparute in presa. "Incetati sa ma determinati sa vorbesc despre asta, este clar? Sunt sub contract. Voi fi in Ungaria", a declarat francezul pentru postul de televiziune TF1.

UPDATE: Zvonurile referitoare la inlocuirea lui Sebastien Bourdais au fost confirmate indirect si de Alguersuari, care sugereaza ca francezul nu s-a achitat de sarcini in acest an. "Bourdais este un pilot bun, dar se pare ca anul acesta nu a dat tot ce se astepta de la el. Niciodata nu este bine sa vezi pe cineva indepartat de la echipa la jumatatea sezonului", a declarat spaniolul, citat de agentia de presa Associated Press.

Via | Autosport | Associated Press

Comentarii (4)

  • din alte surse..
    Era confirmat pt Budapesta...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Presa
    Devine penibila. Scriu orice numai sa aiba tiraj. Ba ca Fernando vine la Ferrai, ba ca Kimi se apuca de pescuit, Felipe de condus taxiuri, ba ca revine Schumi la Brawn si cumpara Ferrari cu banii de ciocolata. Probabil ca din cauza crizei care nici nu a inceput serios inca, scad tirajele unor publicatii "prestigioase" si nu mai stiu ce sa scrie.

    Smecheria este ca si daca vine Dumnezeu la Torro Rosso problema este monopostul si bugetul si nu pilotii. Ambii au de lucru da monopostul nu da satisfactie.
    0 0
  • (ADY)
    Cand schimbati grupele?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Alguersuari
    Daca era baiat destept tacea. Si el daca vine la Torro Rosso si nu are rezultate, poate fii la fel de usor indepartat ca oricare alt pilot. Cred ca uita asta :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru