Valencia refuză să împartă cursa din Spania cu Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.10.2011
Organizatorii Marelui Premiu al Europei au dezvăluit că nu intenţionează să găzduiască curse de Formula 1 în alternanţă cu circuitul de la Barcelona.

Creşterea numărului de ţări care vor pătrunde în calendarul Formulei 1 în următorii ani a determinat apariţia unor speculaţii privind posibilitatea ca nicio ţară să nu mai poată găzdui două curse într-un singur sezon.

Singura afectată de aceasta măsură va fi Spania, care găzduieşte curse pe circuitele de la Barcelona şi Valencia, iar propunerea a fost copierea modelului german care prevede alternanţa curselor.

Totuşi, reprezentaţii circuitului de la Valencia au exclus din start această ipoteză. "Nu discutăm despre o alternanţă a curselor cu Barcelona. Dacă Barcelona este în calendar, minunat, dar vrem să avem acest Mare Premiu. Împărţirea nu ar fi bună nici pentru ei, nici pentru noi", a declarat un reprezentant al companiei Valmor Sports, promoterul cursei.

Contractul circuitului de la Valencia cu Bernie Ecclestone expiră în 2014, însă cele patru curse desfăşurate până acum nu au produs niciodată spectacol din cauza configuraţiei circuitului şi a lipsei oportunităţilor de depăşire.

Într-o situaţie asemănătoare este şi circuitul de la Barcelona, motiv pentru care un sistem alternativ ar fi reprezentat un compromis prin eliminarea unei curse plictisitoare şi păstrarea în calendar a ţării pe care o reprezintă Fernando Alonso, unul dintre cei mai valoroşi piloţi de pe grila de start.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru