Verdict în scandalul de corupţie din F1: bancherul german face 8 ani de închisoare!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.06.2012
Bancherul german Gerhard Gribkowsky a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală şi mită în procesul vânzării drepturilor TV ale F1 către CVC Capital Partners.

Justiţia germană a formulat miercuri seară un verdict final în cazul procesului de corupţie din Formula 1 care vizează vânzarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 de la banca germană BayernLB către fondul de investiţii CVC Capital Partners.

Astfel, bancherul german Gerhard Gribkowsky, care a supervizat tranzacţia dintre cele două părţi prin rolul său de ofiţer de risc, a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală şi luare de mită.

Gribkowsky a declarat săptămâna trecută că a primit 44 de milioane de dolari din partea lui Bernie Ecclestone pentru a favoriza tranzacţia, însă britanicul în vârstă de 82 de ani a susţinut tot timpul că i-a oferit banii pentru că a fost şantajat.

Procurorii germani consideră că Ecclestone a fost complice în acest caz, însă britanicul nu a fost încă acuzat oficial în acest proces.

"Justiţia şi-a bazat deciziile pe ceea ce le-am spus. Le-am spus adevărul. Cred că domnul Gribkowsky le-a spus ce a crezut că trebuie să le spună.

Nu cred că ar trebui să fiu acuzat de ceva, dar nu se ştie niciodată, nu-i aşa?", a declarat Ecclestone pentru agenţia de presă Reuters după aflarea verdictului.

Presa internaţională a speculat miercuri că Mercedes ar putea fi nevoită să se retragă din Formula 1 dacă Ecclestone va fi acuzat de dare de mită, întrucât propriul statut îi interzice să deruleze afaceri cu parteneri acuzaţi de corupţie.

Via | Reuters

Comentarii (10)

  • Iar Mosul scapa .....ca de obicei.
    5 0
  • "procesului de corupţie din Formula 1 către vizează" - CARE vizeaza, nu CATRE. Cine scrie articolele astea???
    3 1
  • Sa ma ceva pe ea de justitie germana... aveam o parere mai buna despre nemti dar acum cand vad ca-l lasa pe asta in libertate.... ma intreb "cumva justitia mituieste in felul asta pe mos pentru a-l favoriza pe Vettel, Schumacher sau echipa Mercedes?"
    3 4
  • Am sentimentul ca-n special Mercedes este in mijlocul "pacii" dintre justitia germana si Ecclestone
    5 1
  • "Presa internaţională a speculat miercuri că Mercedes ar putea fi nevoită să se retragă din Formula 1 dacă Ecclestone va fi acuzat de dare de mită, întrucât propriul statut îi interzice să deruleze afaceri cu parteneri acuzaţi de corupţie."-asta ma face sa cred ca Mercedes e de vina, mai ales ca acolo se afla si Schumacher. Pe Schumecher nu-l invinuiesc, vreau doar sa spun ca justita germana a prins drag de firma germana pentru care concureaza un septuplu campion german, ceea ce se numeste rasism.
    3 4
  • Ma oameni, poate sunt eu chior dar unde scrie aici ca ecclestone nu va pati nimic?
    5 0
  • Ba,voi credeti ca romanii au inventat coruptia?? Noi poate am ridicat-o la rang de arta,dar asta e alta poveste. Pe langa toate astea, nu vad cu ce ar fi putut influenta Mercedes, Schumacher sau Vettel decizia instantei.
    7 0
  • @91Schumacher06, iti explic eu: asa cum astia de la CCR par a fi basisti asa si magistratii nemti ia in instante decizii favorabile conationalilor sau a firmei Mercedes. mai citeste odata: ""Presa internaţională a speculat miercuri că Mercedes ar putea fi nevoită să se retragă din Formula 1 dacă Ecclestone va fi acuzat de dare de mită, întrucât propriul statut îi interzice să deruleze afaceri cu parteneri acuzaţi de corupţie." -in felul asta Ecclestone se afla sub aripa unei firme de masini nemtesti, firma fondata in 1871 de Karl Benz.
    4 0
  • Abia astept sa-l vad pe mos jelit de-ai lui in bataile de toaca si clopote.
    1 1
  • Daca va ajunge Ecclestone sa stea undeva, va fi doar intr-un azil de batrini sau propria casa dupa pensionare. Chiar si in cazul cand va fi si o dezicizie de judecata care sa-l condamne
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru