Vergne: "Anul viitor ajung la Red Bull sau sunt dat afară de la Toro Rosso"

de Daniel Popescu
Joi, 04.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Eric Vergne admite că în sezonul viitor fie va pilota pentru Red Bull, fie va fi concediat de Toro Rosso, în funcţie de prestaţia din acest an.

Toro Rosso şi-a câştigat reputaţia de echipă care creşte piloţi pentru Red Bull Racing, ca urmare a faptului că este deţinută tot de Dietrich Mateschitz şi în ciuda faptului că actuala campioană mondială nu şi-a mai schimbat linia de piloţi din 2009.

Jean-Eric Vergne, unul dintre piloţii echipei, anticipează că anul viitor va fi promovat la Red Bull dacă va obţine rezultate bune, însă admite că poate fi concediat dacă nu se ridică la înălţimea aşteptărilor.

"Dacă performanţele mele sunt bune, voi obţine un loc la Red Bull. Altfel, mă vor înlocui şi voi pierde locul. Dar în acest moment sunt la Toro Rosso, îmi merit locul în echipă şi trebuie să demonstrez prin rezultate", a declarat francezul.

Urmareste Automarket
Statutul de pepinieră pentru Red Bull Racing a determinat Toro Rosso să nu aplice prea des ordine de echipă, însă şeful Franz Tost admite că această practică, întâlnită chiar în ultima cursă de la Sepang, nu poate fi împiedicată nici măcar prin regulament.

"În general nu sunt un mare fan al ordinelor de echipă, pentru că vrem să vedem lupte şi manevre de depăşire.

Prin urmare, ţinem ordinele de echipă la nivel de avarie la Toro Rosso. Disciplina este una dintre cele mai importante cerinţe pentru succes. Ordinele de echipă au făcut întotdeauna parte din Formula 1 într-o formă sau alta şi nu ar avea niciun sens să le interzicem", a precizat italianul.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru