Vergne nu se teme de pierderea locului la Toro Rosso

de Daniel Popescu
Marti, 03.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Eric Vergne nu este îngrijorat că va fi îndepărtat de la Toro Rosso la sfârşitul acestui sezon, chiar dacă ar însemna să devină primul pilot care rămâne patru sezoane la echipa italiană.

Esential 4 puncte a obtinut Jean-Eric Vergne in sezonul 2014, la fel de multe ca si coechipierul sau, Daniil Kvyat
8 este cel mai bun rezultat obtinut de Jean-Eric Vergne in 2014 (Australia)
6 este cea mai buna pozitionare pe grila de start pentru pilotul francez, tot la Melbourne
Toro Rosso are unicul scop de a dezvolta tinere talente pentru echipa-mamă Red Bull Racing, motiv pentru care italienii schimbă relativ frecvent liniile de piloţi.

Până în prezent, niciun pilot nu a reuşit să rămână la echipă mai mult de trei sezoane, astfel că viitorul lui Jean-Eric Vergne, care concurează la Toro Rosso din 2012, este incert. Francezul nu ţine însă cont de statistică şi este încrezător că va rămâne la echipă şi anul viitor, dacă va avea performanţe bune.

"Nu cred că astfel de situaţii pot fi reduse la evaluarea statisticilor.

Cei de la Red Bull şi Toro Rosso nu s-au temut niciodată să lase deoparte piloţii în care nu mai cred, dar cred că dacă şi-ar fi pierdut încrederea în mine m-ar fi lăsat să plec la sfârşitul anului trecut. Dacă nu au făcut asta şi sunt încă aici înseamnă că au încredere în mine şi în abilităţile mele", a declarat el.

Situaţia lui Vergne este însă destul de complicată: are şanse minime să promoveze la Red Bull, acolo unde Daniel Ricciardo va rămâne alături de Sebastian Vettel, a intrat în umbra debutantului şi coechipierului Daniil Kvyat, iar Carlos Sainz Jr., pilot în cadrul programului Red Bull Junior, aşteaptă orice oportunitate pentru a face pasul spre Formula 1. Vergne rămâne însă increzsator în şansele pe care le are la Toro Rosso.

"Aşa cum am spus, integrarea mea cu stafful tehnic al echipei s-a dezvoltat semnificativ, rezultatele demonstrează că începem să culegem roadele, iar echipa ia asta în considerare. Cât despre mine, mă simt ca acasă, ca şi cum echipa este familia mea, aşa că nu cred că intenţionează să renunţe la un pachet care funcţionează", a mai precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • Daniil Kvyat este mult peste Vergne chiar daca in momentul de fata au acelasi numar de puncte
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru