Vergne va fi pilot de teste pentru Ferrari în 2015

de Daniel Popescu
Luni, 22.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat că Jean-Eric Vergne va fi pilot de teste în sezonul 2015 şi se va ocupa preponderent de evaluarea monopostului în simulator.

Esential 3 ani a concurat Jean-Eric Vergne pentru Ferrari
Ferrari a dezvăluit lista completă de piloţi de teste pe care va miza în sezonul 2015 al Formulei 1. După ce a confirmat recent angajarea lui Esteban Gutierrez ca pilot de teste şi de rezervă, Scuderia a anunţat că Marc Gene şi Davide Rigon vor rămâne de asemenea în cadrul echipei.

Cea de-a doua noutate este însă reprezentată de sosirea lui Jean-Eric Vergne, iar fostul pilot al Scuderiei Toro Rosso din ultimii trei ani va avea un rol strict. Francezul va fi pilot de teste în simulatorul Ferrari şi se va ocupa de dezvoltarea monopostului în acest mediu de lucru. Vergne a fost recrutat de Ferrari datorită experienţei acumulate în Formula 1 şi a faptului că a folosit cu regularitate simulatorul celor de la Red Bull Racing.

Obiectivul este să ajut Scuderia să revină pe prima treaptă a podiumului.

Jean-Eric Vergne
Pilot de teste Ferrari
"Mă simt onorat să mă alătur familiei Ferrari şi să fac parte din cea mai prestigioasă echipă de Formula 1.
Obiectivul este să ajut Scuderia să revină pe prima treaptă a podiumului. Experienţa mea de doi ani de muncă în simulator cu o echipă de top şi trei ani de curse cu Toro Rosso se va adăuga eforturilor susţinute făcute pentru ca echipa să revină la victorii"
, a declarat el.

Vergne a concurat recent în etapa de Formula E din Uruguay, însă este puţin probabil să continue aventura în această competiţie după semnarea contractului cu Ferrari.

Pe de altă parte, Ferrari a anunţat că renunţă la serviciile lui Pedro de la Rosa, care a fost pilot de teste în ultimii doi ani. Spaniolul a părăsit echipa în contextul în care conaţionalul său Fernando Alonso a plecat la McLaren.

Ferrari traversează o amplă serie de schimbări în departamentul de conducere după concedierile suferite de directorul de inginerie Pat Fry şi designerul şef Nikolas Tombazis, dar şi de plecarea japonezului Hirohide Hamashima, concomitent cu anunţata sosire a lui Jock Clear, inginerul de performanţă al lui Lewis Hamilton la Mercedes, pentru sezonul 2016.

Via Ferrari

Comentarii (10)

  • O sa-i ia locul lui Reikenen. Din 2016.
    10 3
  • nu trebuia sa concedieze inginerii. Am vazut o parte din testul lui Vettel cu Ferrari 2012 si masina se comporta excelent. Parea subviratoare in mana lui Alonso dar foarte ascultatoare in mana lui Vettel, perfecta chiar ...

    https://www.youtube.com/watch?v=ac8o3yRoFIo
    9 5
  • se pare ca programuil RB Junior produce mai multi piloti pentru Ferrari decat academia proprie ... :))))
    ... fain ce sa zic ...

    Forza Rossa!
    15 0
  • This is Kimi OUT and Vergne IN !!!!!!
    4 0
  • @Soxy

    Cam asa ceva da. Si Vettel si Vergne. Mi-e frica si de Vestappen daca chiar e acel talent de care se vorbeste.
    2 2
  • Ferrari sunt in urma in privinta dezvoltarii masinii de anul viitor: "Il punto di partenza, perché siamo partiti tardi con la vettura 2015 per le scelte strategiche che sono state fatte da altre persone. Scelte che, viste a posteriori, non necessariamente condivido. Il 2015 sarà un anno difficile, che metterà duramente alla prova la Scuderia".

    http://www.omnicorse.it/magazine/45423/f1-pranzo-ferrari-marchionne-siamo-in-ritardo-per-gli-errori-del-2014
    3 4
  • @Mircea

    si RBR au fost in urma si au castigat 3 curse in 2014
    si McLaren sunt in urma dar tu tot speri ca vor castiga curse in 2015

    daca vrem sa fi complet sinceri ... si eu si alti fani Ferrari si tu si fanii McLaren si RBR ... sa recunoastem ca ne vom sustine favoritii sa fie Best of the REST ... (caci MB va cstiga din nou ... este 90% sigur dupa parerea mea, cel putin titlul la constructori)

    si scuza-ma, Ferrari si McLaren au sanse la fel de mari (care defapt sunt mici :)))) ) ca sa castige curse in 2015

    cate curse a castiga McLaren in 2014?la fel de multe ca si Ferrari ... :)))

    na ... "shoot me" dc vrei

    Forza Rossa Forever!!!!!!
    7 0
  • si inca ceva ...

    la fel ca si AMS si omnicorse a mai publicat prostii neadeavarate in 2014 ...
    asa ca e mai bine sa asteptam testele de la Jerez pt concluzii ...
    6 0
  • Ferrari
    Unde este fiecare echipa vom incepe sa vedem in primele teste si ne vom convinge dupa 2-3 curse..... pana atunci sunt doar praf in ochi si zvonuri de presa!
    3 0
  • mda.... soxy
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru