Verstappen: "Nu mi-am atins limitele la debutul în Formula 1"

de Daniel Popescu
Vineri, 03.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen, olandezul de numai 17 ani care a debutat vineri în Formula 1, susţine că nu şi-a atins limitele, întrucât a preferat să concureze prudent.

Esential 0.443 secunde este intervalul de timp cu care Max Verstappen a fost mai lent decat Daniil Kvyat
Max Verstappen a devenit vineri cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1 care concurează într-o sesiune de antrenamente din cadrul unui Mare Premiu.

Olandezul, care va concura anul viitor pentru Toro Rosso, are numai 17 ani şi trei zile şi a stabilit al 12-lea timp în prima sesiune de antrenamente. Cel mai bun reper este coechipierul Daniil Kvyat, faţă de care a fost cu numai 0.4 secunde mai lent. Deşi anterior a mai testat monoposturi de Formula 1, Verstappen a gustat din plin experienţa şi este mulţumit de performanţă obţinută.

Am făcut ce trebuia să fac. Nici măcar nu am fost aproape de limită. Am pilotat la siguranţă fără să fac lucruri nebuneşti.

Max Verstappen
Pilot Toro Rosso
"Am fost relaxat, aşa că am urcat în monopost şi am încercat să parcurg cât mai multe tururi posibil.
Este prima oară când am parcurs atât de multe tururi într-un stint, cinci sau şase. Nu poţi simula forţele g, aceasta este principala diferenţă. Am făcut ce trebuia să fac. Nici măcar nu am fost aproape de limită. Am pilotat la siguranţă fără să fac lucruri nebuneşti pentru că obiectivul a fost să fac multe tururi"
, a declarat el.

Cu toate acestea, olandezul a admis că a fost mulţumit în momentul în care a observat pe monitoare timpul pe care l-a realizat. "Parcurgeam tururi şi mă obişnuiam cu monopostul şi cu circuitul. Când am văzut timpul pe ecran am fost mulţumit", a adăugat el.

Potrivit datelor oficiale, Verstappen a fost mai rapid decât Kvyat pe la treilea sector, dar mai lent decât pilotul rus pe primele două sectoare.

▶ Poveştile motorsportului: Ascensiunea lui Max Verstappen din karting în Formula 1 în numai doi ani

Via ESPNF1, James Allen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru