Vettel a câştigat Marele Premiu al Japoniei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 10.10.2010
Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii cursa de la Suzuka în fata coechipierului său de la Red Bull, Mark Webber, în timp ce Fernando Alonso a completat podiumul pentru Ferrari.

Sebastian Vettel a revenit în lupta pentru titlul mondial după ce a câştigat detaşat Marele Premiu al Japoniei, la capătul unei curse pe care a condus-o fără emoţii şi în care a cedat prima poziţie numai până când Jenson Button a efectuat schimbul de pneuri.

Germanul a fost urmat de coechipierul său Mark Webber, care deşi a fost depăşit la start de Robert Kubica a revenit pe locul 2 după ce pilotul Renault a abandonat în primele tururi în urma unor probleme la unul dintre pneuri.

Ferrari a fost nevoită să se mulţumească doar cu ultimul loc pe podium obţinut de Fernando Alonso, în conditile în care Felipe Massa a abandonat în primul viraj. McLaren nu a reuşit să ţină pasul cu cele două rivale, Jenson Button şi Lewis Hamilton ocupând doar locurile 4 şi 5, ultimul dintre ei având şi o defecţiune tehnică la noua cutie de viteze.

Michael Schumacher a ocupat locul 6 la capătul uneia dintre cele mai bune curse din acest sezon şi a fost urmat de Kamui Kobayashi, autorul celor mai numeroase depăşiri în cursa chiar în faţa propriilor suporteri. Ultimele puncte puse în joc au fost acontate de Nick Heidfeld, coechipierul sau de la BMW-Sauber, Rubens Barrichello (Williams) şi Sebastien Buemi (Toro Rosso).

FILMUL CURSEI

START FURTUNOS CU CINCI ABANDONURI

Vettel a avut un start bun şi s-a menţinut pe prima poziţie, însă coechipierul său Webber a avut încă o dată probleme, fiind depăşit cu mare uşurinţă de Kubica. Retrogradat pe 3, Webber s-a menţinut însă în faţa lui Alonso şi Button, chiar dacă pilotul echipei McLaren l-a depăşit pentru scurt timp pe spaniol. La rândul său, Hamilton a avut un start bun şi a urcat pe 6 după ce i-a depăşit pe Rosberg şi Barrichello.

În spatele plutonului au avut însă loc două incidente majore, în urma cărora nu mai puţin de 4 piloţi au abandonat. Mai întâi, Petrov a depăşit câteva monoposturi la start, însă a "agăţat" nasul monopostului pilotat de Hulkenberg şi amândoi au fost nevoiţi să abandoneze.

Câteva secunde mai târziu, Massa a derapat în primul viraj şi l-a lovit în plin pe Liuzzi, cei doi fiind la rândul lor nevoiţi să se retragă din cursă. Cele două incidente, care vor fi investigate de comisari la sfârşitul cursei, au condus la intrarea Safety Car-ului pe circuit, însă în turul 4, cu maşina de siguranţă încă pe pistă, Kubica a abandonat de pe locul 2 după ce pneul dreapta-spate s-a desprins de monopost. La cele 5 abandonuri din primele tururi se adaugă şi cel suferit de Lucas di Grassi în turul de formare, când pilotul echipei Virgin s-a lovit frontal de parapeţi şi nu a mai putut lua startul în cursă.

Safety Car-ul a ieşit de pe pistă în turul 7, iar cei 5 piloţi care lupta pentru titlul mondial au reluat cursa pe primele 5 poziţii, în ordinea Vettel, Webber, Alonso, Button şi Hamilton.

În spatele lor a ajuns Schumacher, după ce pilotul Mercedes GP l-a depăşit pe Barrichello, în timp ce coechipierul sau Rosberg a coborât pe 13 după ce a efectuat timpuriu schimbul obligatoriu de pneuri.

BUTTON DEVINE LIDER TEMPORAR

În condiţiile în care în plutonul fruntaş nu au existat dueluri, spectacolul a fost asigurat de Kobayashi, favoritul publicului local trecând succesiv de Alguersuari şi Sutil pentru a urca pe locul 9, şi chiar pe 8 după ce Heidfeld a intrat la boxe.

De altfel, pilotul echipei BMW-Sauber a dat startul opririlor obligatorii la boxe pentru schimbul de pneuri. Hamilton, Vettel, Alonso şi Webber au efectuat schimbul de pneuri chiar la jumătatea cursei în această ordine, iar acest lucru i-a permis lui Button să urce pe prima poziţie, întrucât pilotul echipei McLaren a amânat intrarea la boxe pentru că a început cursa cu pneuri hard. Ordinea celor patru a rămas însă identică, cu Vettel şi Webber pe locurile 2 şi 3 urmaţi de Alonso şi Hamilton, ultimul reuşind să treacă de Kobayashi în turul 25.

În spatele japonezului, care nu efectuase încă oprirea la boxe, Rosberg şi Schumacher au avut parte de un duel spectaculos pentru locul 7 întins pe mai multe tururi, însă septuplul campion mondial a reusit sa urce o pozitie doar dupa ce Kobayashi a intrat la boxe.

HAMILTON, TRADAT DIN NOU DE CUTIA DE VITEZE

Button a efectuat schimbul de pneuri în turul 38 şi a revenit pe locul 5, în spatele lui Vettel, Webber, Alonso şi Hamilton. Confruntaţi cu perspectiva de a rata prezenta pe podium, lucrurile s-au complicat şi mai mult pentru McLaren în turul 40, când Hamilton şi-a informat echipa că a rămas fără a treia treaptă de viteză, motiv pentru care a pierdut aproximativ două secunde pe tur.

Inevitabilul s-a produs în turul 44, cu numai 9 tururi înainte de final, când Button l-a depăşit şi a urcat pe locul 4. Pentru Hamilton, partea bună a lucrurilor a fost că a avut un avans de 28 de secunde în faţa lui Rosberg, următorul clasat, motiv pentru care a reuşit să ajungă la linia de sosire pe locul 5. Turul 45 a consemnat al 7-lea abandon al cursei, Sutil ajungând la boxele Force India după ce i-a cedat motorul.

Cu numai 5 tururi înainte de final, Rosberg a abandonat în urma unei aparente defecţiuni la pneul stanga-spate, ceea ce i-a permis lui Schumacher să urce pe locul 6, în timp ce Kobayashi a terminat pe un excelent loc 7 după ce i-a depăşit pe final şi pe Barrichello şi Heidfeld.

Marele Premiu al Japoniei a consemnat nu mai puţin de 7 abandonuri, trecute în dreptul lui Sutil, Kubica, Hulkenberg, Massa, Petrov, Liuzzi şi di Grassi. Rosberg a fost considerat clasat pentru că a parcurs peste 90% din distanţa cursei.

Cel mai rapid tur în cursa a fost realizat de Mark Webber, pilotul echipei Red Bull fiind cronometrat cu 1:33.474 în ultimul tur al cursei.

Iată clasamentul complet al cursei, dar şi configuraţia celor două clasamente generale cu numai 3 curse înainte de final:

PROVISIONAL RACE RESULTS

The Japanese Grand Prix
Suzuka, Japan;
53 laps; 307.573km;
Weather: Sunny.
Classified: Pos Driver Team Time
1. Vettel Red Bull-Renault 1h30:27.323 2. Webber Red Bull-Renault + 0.905 3. Alonso Ferrari + 2.721 4. Button McLaren-Mercedes + 13.522 5. Hamilton McLaren-Mercedes + 39.595 6. Schumacher Mercedes + 59.933 7. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:04:038 8. Heidfeld Sauber-Ferrari + 1:09.648 9. Barrichello Williams-Cosworth + 1:10.846 10. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1:12.806 11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap 12. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 lap 13. Trulli Lotus-Cosworth + 2 laps 14. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps 15. Senna HRT-Cosworth + 2 laps 16. Yamamoto + 3 laps 17. Rosberg Mercedes + 5 laps Fastest lap: Webber, 1:33.474 Not classified/retirements: Driver Team On lap Sutil Force India-Mercedes 45 Kubica Renault 4 Hulkenberg Williams-Cosworth 1 Massa Ferrari 1 Petrov Renault 1 Liuzzi Force India-Mercedes 1 Di Grassi Virgin-Cosworth 1 World Championship standings, round 16: Drivers: Constructors: 1. Webber 220 1. Red Bull-Renault 426 2. Alonso 206 2. McLaren-Mercedes 381 3. Vettel 206 3. Ferrari 334 4. Hamilton 192 4. Mercedes 176 5. Button 189 5. Renault 133 6. Massa 128 6. Force India-Mercedes 60 7. Rosberg 122 7. Williams-Cosworth 58 8. Kubica 114 8. Sauber-Ferrari 37 9. Schumacher 54 9. Toro Rosso-Ferrari 11 10. Sutil 47 11. Barrichello 41 12. Kobayashi 27 13. Petrov 19 14. Hulkenberg 17 15. Liuzzi 13 16. Buemi 8 17. De la Rosa 6 18. Heidfeld 4 19. Alguersuari 3

Comentarii (88)

  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al Japoniei
    Felicitari Red Bull ptr. dubla obtinuta..Bravo Mclaren ,Button si Lewis care au cucerit puncte pretioase ptr. lupta ptr. locul 2 la constructori
    13 19
  • Jolerto
    Japan
    sa mai cucereasca puncte pretioase tot asa :))))) Asa trebuie , puncte pretioase cand lupti pt titlu!
    13 14
  • Woohooo !
    Red Bull 1 & 2 si Schumi termina in puncte asta a fost prezicerea mea si am avut dreptate.
    Dar cine ar fi crezut ca nebunul de Kobayashi o sa faca ce a facut azi? :D SUPER
    16 1
  • Felicitari®rete
    Felicitari din partea mea tuturor pilotilor ce-au ocupat podiumul, imi pare rau pentru Kubica pentru ca a avut parte de acel ghinion cu roata spate...bine ar fi fost daca avea norocul lui Webber in in cursa anterioara a terminat cu un pneu la cativa mm de se desface :)....Insa cele mai multe felicitari vreau sa i le ofer lui Kobayashi care a facut o cursa fantastica cu acele lupte roata la roata si multe depasiri realizate in faţa propriilor suporteri.
    Nu stiu daca e bine sa deschid un alt subiect: lupta coechipierilor de la Mercedes.Daca Rosberg nu ar fi avut acea problema cu roata atunci Schumacher ar fi trebuit obligatoriu sa-l depaseasca pentru a nu se crede ca tanarul lui coechipier poate tine in spatele lui un "profesor" in F1.Totusi si asa se pot auzi vorbe de genul "Schumacher a avut noroc"...
    14 4
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Si massa sa o tina ca in cursa de astazi pana la final..oricum titlul merge la Red Bull asa spre oftica fanilor ferrari...
    12 23
  • salutare
    macar suntem in fata Ferrari in clasamentul constructorilor!!!E clar anul RBR!!!!!!!
    14 17
  • Vettel @ Red Bull
    O zi superba pt Red Bull!! Ma intreb cum se prezenta situatia daca baietii astia confirmau in rezultate avantajul pe care l-au avut de la inceputul campionatului. Kobayashi a facut spectacol, restul e istorie. Lupta pentru campionat se "strange" intre cei 2 piloti Red Bull si Alonso.
    13 0
  • Suzuka 2010
    Bravo Red Bull, un monopost incredibil de bun.Felicitari Vettel, Webber si lui Newey.Felicitari Fernando, puncte importante in conditiile in care Ferrari a fost practic a 3-a masina in termeni de viteza. Practic cred ca cei trei care au ocupat podiumul si la Singapore se detaseaza in lupta pt titlu.Sper ca Ferrari sa revina in cursele care au mai ramas.Mentiune pentru Koba, pe care il consider omul zilei!Excelenta cursa.
    16 3
  • Jolerto
    Forza Ferrari
    haha ce-i cu fanii McLaren si Massa, daca stiai Massa nu mai e in lupta pt titlul:P asa ca Dl Darth Maul keep your focus on the darkside :P lol

    PS eu nu ma bucur cu pozitia lui Alonso , dar sunt puncte mai pretioase :P
    12 5
  • @KaNe @ ctlinmihai
    Lamuriti-ma baieti si pe mine in legatura schimbatul de viteze, ca nu mai inteleg nimic. Daca se schimba intre 2 mari premii cutia de viteze se mai ia penalizare sau nu? Mclaren is cretini sau ce naiba, daca este asa de ce nu au pus cutie de viteze noua inainte de Suzuka daca oricum nu erau penalizati. Acum daca aceasta cutie care nu a prea functionat azi pe masina lui Lewis trebuie schimbata, Lewis va fi iarasi penalizat? Daca o schimba inainte de Korea atunci scapa de penalizare?
    5 13
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Alonso va avea cel putin un abandon in ultimele curse..spre oftica lui si a voastra va pierde titlul la mustata:D
    7 28
  • Made in Japan
    Felicitari Red Bull, Kobayashi a fost fenomenal!
    GO VETTEL!!
    15 4
  • Jolerto
    lolz
    Eu le bazez afirmatiile mele pe realitate, tu ... nu chiar asa... spre "oftica ta"
    11 3
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    nu prea mai conteaza..Lewis ca si Button sunt iesiti din lupta ptr. titlu la piloti cat si la echipe..Obiectivul Mclaren e pastrarea locului 2 la constructori..
    3 10
  • vezi ce-ti doresti..
    @Mihai-vezi sa nu aiba Hamilton abandonul:)..voi il vedeti de cateva luni pe Alonso abandonand din cauza motoarelor:)
    13 4
  • ctlnmihai
    Jolerto
    si eu tot pe realitate..mai vb la final o zi placuta
    2 13
  • schumi
    chiar daca rosberg ramanea in cursa ,schumi nu-l depasea pt ca aveau nevoie de puncte in lupta cu renault ( mai ales ca renault nu au luat niciun punct ) si nu era cazul sa riste. parerea mea -cred ca au fost calmati de la boxe- ( parerea mea ). oricum o cursa buna pt schumi, nesperat de buna. felicitari pt red bull, sper sa castige ambele campionate. gooooo schumi!!!!!!
    10 3
  • @Mclaren_Mircea_1984
    O cutie de viteze trebuie utilizata 4 Mari Premii consecutiv. Hamilton putea schimba cutia de viteze inainte de Suzuka, pentru ca fusese utilizata deja in 4 MP. Daca o schimba din nou inainte de Coreea de Sud, va fi din nou penalizat cu 5 pozitii.
    18 0
  • Ce sa zic? Nu pot sa nu-mi para rau de ghinionul lui Lewis de azi, altfel a facut o cursa buna. Vettel si Redbull, azi si probabil si in restul sezonului greu spre imposibil de batut. Fernando si el aproape, lupta nebuneste. Cred ca oricine va castiga titlul anul asta, il va merita pe deplin. A fost un an frumos pentru Formula 1 :). In rest, nu vad rostul incrancenarilor. It's just a sport, enjoy the show. ;)
    19 2
  • Red Bull-imbatabili!
    Foarte bine pentru baietii de la Red Bull!Vettel revine, Alonso mai poate incurca dar, in principiu Red Bull ar trebui sa castige ambele campionate.Vettel, Webber, Alonso in lupta inca, Hamilton si Button out.Massa nu prea mai are ce sa caute la Ferrari de la anul.
    16 2
  • @daniel popescu
    mersi. indiferent de ce se va intampla cu cutia, Lewis se va bate pana la sfarsit. Mclaren a fost mai rapida decat Ferrari azi. Daca nu pierdea timp in spatele lui Button, Lewis era pe podium. In Brazilia Mclaren va fi mai rapida chiar decat Red Bull.
    5 20
  • macar
    sa tinem locul 2 in fta celor de la Ferrari la constructori.
    5 17
  • *fata
    ..
    5 13
  • @zdravanel
    zdravanel, bine spus
    11 1
  • ctlnmihai
    diesel08
    ..oricum tot cu iluzii veţi rămâne la final..Red Bull nu vor mai pierde campionatul ,plus că Hamilton se va lupta ,şi el şi Button şi vor fura puncte în primul rând celor de la Ferrari..Apropo fără retrogradarea de azi ,hamilton ar fi plecat din faţa lui Alonso..aşa că nothing to lose for me..Campionatul ptr. Hamilton s-a terminat de acum 2 curse.. o zi plăcută şi ţie :Oricum Alonso nu merită campionatul ăsta.. prea e răsfăţat de Ferrari..
    5 17
  • Mirciule
    In Brazilia Ferrari va fi peste Mclaren.Vei vedea:).Crocodilului tau i-au cazut dintii:), cu ce sa mai muste din antilope.Felicitari Vettel!Alonso a obtinut maximul.Bravo.
    17 3
  • Mclaren_Mircea_1984
    Where is the 3rd gear Mircea?? - Alonso stole it!
    "sa tinem locul 2 in fta celor de la Ferrari la constructori."
    Vai ce ma oft daca Ferrari nu iese pe 2. Constructori :))))))
    9 3
  • ctinm nu fi asa pesimist: trei curse sunt 75 de puncte :), lucruri se mai pot intampla si intr-un sens si in celalalt. In Korea e ploios in perioada asta, in Brazilia tineti minte cum a fost, mai vedem, oricum finalul de sezon ne tine cu inima in dinti.
    11 0
  • Diesel
    @Mihai
    Simt multa ranchiuna in comentariul tau:), ceea ce ma bucura;).In ultimele 6 curse Fernando a strans cele mai multe puncte.Asa ca, daca la final va iesi in fata cu o masina care nu e prima in materie de performanta va fi intr-adevar cel mai bun.Vom mai vedea.O zi buna si tie.
    18 0
  • apropo, mi-a placut de Michael Herck: mereu la obiect, concis, fara ifose. daca e un pilot la fel de bun pe cat e comentator avem sanse :)
    11 1
  • @RBR
    Si azi Mclaren a fost mai rapida decat Ferrari chiar daca Alonso a terminat pe 3. In momentul in care Lewis a reusit sa treaca de Kobaiashi era la 6.8 secunde in spatele lui Alonso, iar la un moment dat pana sa cedeze cutia a redus la 2,9 secunde. Uitate si la timpii lui Button. Hai sa calculam si la timpii de calificari. Lewis a fost al 3 strict ca si timpi, iar Button daca nu facea timpul de calificare in Q3 pe pneuri hard era cam cu -200/ -250 mai rapid decat timpul facut pe hard. Asta inseamna ca ambele masini Mclaren era plasate in fata celei mai bine plasate echipe Ferrari (Alonso).
    8 15
  • @Mirciu
    Mai conteaza ca Mclaren a fost mai rapida?Cu atat mai rau pentru ei cand au monopost bun si nu reusesc sa puncteze:).Cu "daca"nu se castiga titluri si campionate.
    17 1
  • ctlnmihai
    Diesel
    diesel ..doar nu suport Ferrari.. şi nici pe Alonso.. oricum credeam că tu cunoşti deja lucrul ăsta.. poate va ieşi campion mondial ,,dar o victorie a fost făcută cadou de către Massa la cererea echipei plus că a fost iertat şi de mai marii Fia.. aşa că ar trebui să te afecteze modul incorect în care a fost obţinută acea victorie..Dacă nu te afectează acest lucru înseamnă ca antipatia mea faţă de Ferrari sau Alonso este cel mai mic păcat ,suportabil ,zic eu ptr. sufleţelul meu :)
    6 18
  • Diesel
    Mihai
    Daca ar trebui sa-mi pese de antipatia cuiva pentru Fernando sau Ferrari:)...mie imi pasa doar de ceea ce afiseaza clasamentele.In rest, povesti bune la un foc de semineu cu un vin sec.Imi doresc ca Fernando sa iasa campion si tu sa-mi tot aduci aminte, cat vom mai fi pe site-ul asta, cum l-a lasat Massa sa treaca:).E un compromis rezonabil.
    13 3
  • Suzuka
    Weekend relativ negru, din nou pentru Lewis :| Sper ca acesta al treilea weekend sa fie ultimul din seria de cele3 consecutive! Sper sa se fi spart seria ghinioanelor in acest al treilea weekend, iar pentru urmatoarele 3 MP ramase, sa castige. Stiu ca este greu, dar sunt convins ca baietii de la MTC vor imbunatati si mai mult monopostul si vor scoate si mai multa performanta de la ultimele update-uri introduse, care se pare ca-si au efectul scontat. Fara doar si poate masina McLaren a fost a doua ca si performanta, azi la Suzuka, dupa cei de la RBR, care se pare ca iar au revenit la "furaciunea" aia de aripa fata flexibila...Whatever, mai sunt 3 curse, 3 curse incendiare, in care prima sansa o au desigur cei de la RBR, asta daca missFortunes nu le paseste pragul casei, intrucat a stat cam mult in ograda celor de la McLaren. Dezamagire totala cand am vazut ca i-a cedat cutia lui Lewis, mai ales ca se apropiase la 2 sec de ALonso si se tot apropia. Tot ce-mi doream era sa-l depaseasca, mult mai mult decat locul 3 care i-ar fi fost oricum binevenit. Puteam paria cu oricine ca-l va depasi, bagam mana-n foc pentru aceasta, la cat de multa frustrare poarta Lewis in suflet in acest moment, dupa toate ghinioanele abatute asupra lui pana in prezent....Din pacate astea sunt cursele cu motor...Sincer sa fiu, chiar n-am crezut ca va termina cursa....Legat de aceasta noua cutie de viteze, cred ca va putea fi reparata, sunt doua sapt pana la MP al Coreei, este noua si probabil s-a blocat ceva prin ea, deci nu este uzata, asa ca Mircea stai linistit ca nu va mai primi penalizare pentru cursa viitoare...Am uitat de Koba care a fost un adevarat samurai la el acasa, felicitari. Felicitari si "printzisorului" de Vettel.....
    5 17
  • de cele
    *celor*
    3 11
  • @ctlnmihai
    Am citit profilul tau si am vazut ca ai 38 de ani dar te comporti ca la 14. Ai macar scoala ajutatoare? Sau gandesc prea departe?
    14 9
  • Massa
    Massa mare deziluzie. Are si ghinion astazi a gresit!Puncte pierdute aiurea...
    14 2
  • Maimutza
    #
    ctlnmihai la 10.10.2010 (11:36)
    Diesel
    diesel ..doar nu suport Ferrari.. şi nici pe Alonso.. oricum credeam că tu cunoşti deja lucrul ăsta.. poate va ieşi campion mondial ,,dar o victorie a fost făcută cadou de către Massa la cererea echipei plus că a fost iertat şi de mai marii Fia.. aşa că ar trebui să te afecteze modul incorect în care a fost obţinută acea victorie..Dacă nu te afectează acest lucru înseamnă ca antipatia mea faţă de Ferrari sau Alonso este cel mai mic păcat ,suportabil ,zic eu ptr. sufleţelul meu :)
    DAR Maimutza calatoare cum a castigat TITLUL?:))))tot pe naspa...asa ca,ciocul mic cu Ferrari
    4 12
  • fernando a.
    Felicitari Alonso, inca o data dovedesti ca esti un pilot matur atunci cand este nevoie cel mai mult.Un exemplu pt toti pilotii in cea ce priveste un adevarat pilot.bafta ALONSO.
    13 8
  • Iulian
    ctlnmihai
    ia mai taci tu mai baietas de 2 lei eu nu cred ca mac mac e instare sa tina pasul cu Ferrari Scuderia va face update pe cursele care au mai ramas si va va lasa cu ochi in soare FRUSTRATILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!
    16 6
  • Iulian
    maclarenisti
    asa vorbiti de parca e gata campionatul ca zei vostri de piloti de 2 bani vor strange punte bla bla de parca Ferrari nu va strange punte atata nu va ganditi sau nu va duce mintea mai departe de atat????
    14 7
  • ctlnmihai
    Diesel
    oricum vei rămâne cu dorinţa.. :) despre vinul sec n-am nicio problemă..îţi recomand castelu bolovan doeniile sîmbureşti...
    5 10
  • @Mclaren_Mircea_1984
    bha mircica....o fi fost hamiton mai rapid ca alonso,dar degeaba;)...rezultatul final a contat...alonso 3 si hamilton 5...asa ca gura...si uitate si in clasamentul general;)
    10 8
  • ctlnmihai
    Diesel
    * domeniile sâmbureşti
    5 9
  • @Mircea Una e sa fii rapid si alta e sa castigi poziti. Poti castiga pozitia si daca nu este cel mai rapid. Poti castiga o cursa si daca nu esti rapid. Dar pana sa depaseasca Hami al tau... Putea sa mearga Alonso o zi intreaga si tot nu-l depasea Ham-Ham. Si apropo, daca Lewis depaseste piloti intarziati nu te gandi ca la fel face si cu Webber, Sebi sau Alonso(atentie pentru fanii McLaren!). Hamilton nu a trecut nici de Button, dar apai de Alonso care are doua titluri mondiale si in acest moment e in lupta directa si cu mari sanse la titlu... Iar pe final sa nu uitam de revenirea lui Alonso daca tot vrei exemple... Cand se apropia de Webber. Dar... Voi fanii McLaren va consolati cu ideea ca a avut cateva tururi rapide... si mereu folositi "daca"... dar uita ca E VARZA! Singurul care mai poate pune probleme e Button, Ham-Ham e departe... atat de departe incat isi consuma in singuratate frustrarea, dar tot el e de vina ca ia cedat cutia. Sper sa schimbe cutia ca sa mai ia 5 pozitii penalizare;) Asa... de dragul spectacolului:)) Sa ajunga pe 10 si de acolo sa faca muuulte depasiri pana pe locul 5:))
    10 6
  • bravo
    Superba prestatie Schumacher ! A scos maxim din aceasta masina.
    13 2
  • @Iulian
    dute tata cu oile pe pasune....ciobanas cu patru oi....Tu chiar nu sti a posta commenturi fara a jigni?? fara a fi cat de cat fair-play?? fara pic de discernamant in tot ceea ce spui?? fara a ataca alti useri fara motiv??? Respecta sau contra-ataca parerile celorlalti useri de aici intr-un mod cat mai prietenesc, fara a jigni fara motiv in stanga si-n dreapta. Cu astfel de oameni, ce pretenti poti emite la calitatea discutiilor dintre useri, la "calitatea" acestui site, din care facem parte toti. Cum sa nu ti se urce sangele-n cap, cand te vezi jignit fara motiv de astfel de oameni cu o atitudine de"copii de gradinita"(bruce lee bate pe van damme sau van damme bate pe arnold). Pana mea, maturizati-va odata si invatati sa nu mai fiti asa copilarosi....Sper cat de curand sa se modifice radical structura acestui site, cel putin in perspectiva noului an competitional 2011...O zi faina!!!
    7 11
  • @KaNe
    ce zici de cutie? Uite ce zice Martin: "Initial analysis suggests this was a dog-ring failure, that lost Lewis third gear." ?
    7 7
  • de la Bula
    Pacat mare de Kubica si Renault.Oare cand or sa invete copiii astia care-si spun fani meclaren sa vorbeasca politicos?Hai Ferrari!!Sunt cu voi!
    12 6
  • ctlnmihai
    KaNe
    te oboseşti degeaba..atât îl duce căpşorul pe iulian..o vreme am tot acordat omului prezumţia de nevinovăţie dar el este ''nevinovat'' de tot..
    8 11
  • au mai ramas 3...cred
    Dupa Suzuka se pare ca au mai ramas trei piloti in lupta pentru titlu, desi nu l-as scoate din carti nici pe Hamilton.RBR au cea mai rapida masina, dar asta e evident mai ales in calif, in regim de cursa diferenta e mai mica.Mclaren si Ferrari sunt cam la acelasi nivel, diferenta fiind facuta de natura circuitului.In conditii normale, principalul favorit e Vettel, urmat de Webber si Alonso, dar astea sunt numai presupuneri, ploaia sau probemele tehnice putand rasturna totul.
    P.S. Solida cursa facuta de Schumi care se pare ca se simte bine pe circuitele adevarate(Spa si Suzuka).
    Kobayashi cred ca a demonstrat azi ca e cel mai valoros pilot japonez din istoria F1
    18 2
  • Luati aminte
    de la Bernd. Cred ca este cel mai fair-play si mai cu bun simt fan de F1 care populeaza acest site. Respectele mele!!! Daca majoritatea din cei care populeaza acest ar avea macar jumatate din "bunul simt" de care da dovada Bernd, cred ca alta ar fi fata acestui site...
    10 8
  • puii mei
    iar a scapat Massa. nu inteleg cum. Cand nu si-a respectat locul pe grila la Spa si vedea clar pe fotografii nu a luat nici o penalizare la Monza. Era aproape un start furat. Acum iarasi. Greseste si intra in tipu ala si cica incident de cursa. Ziceti de faza lui Hamilton de la Valencia cu safety-car, dar uite ca in favoarea Ferrari este deja a 3 faza litigioasa in care scapa, fara probleme. Bine ca la Petrov a fost penalizare iar la Massa nimic, nimic. M-am saturat de ei, nu-i mai suport.
    7 17
  • lupul moralist
    Ia urmeaza-i tu exemplul si apoi mai vedem.Deocamdata esti un exemplu negativ motiv pentru care ai fost "expulzat" de pe site.
    6 5
  • Iulian
    KaNe si ctlnmihai
    pai ba maclarenistilor voi nu sunteti oameni ce sa repsect pacat si de aerul pe care il respirati
    5 7
  • @Alex
    "lupul moralist
    Ia urmeaza-i tu exemplul si apoi mai vedem.Deocamdata esti un exemplu negativ motiv pentru care ai fost "expulzat" de pe site."

    Il admir pe bernd si daca erai atent prin 2008 cand m-am inregistrat aici pe site, chiar nu aveam treaba cu nimeni. Nu stiu daca ai bagat de seama dar eu nu m-am luat de nimeni fara motiv, n-am jignit aiurea. Pe parcurs am devenit oarecum ceea ce voi m-ati obligat sa fiu, adica sa va raspund in aceeasi masura in care v-ati luat de mine. Pur si simplu nu stiti sa respectati parerea celui cu care conversati. Din simplul fapt ca eu, alaturi de Mircea suntem fani mai infocati ai echipei noastre de suflet si in speta a lui Ham, va calca pe coada fara motiv. Pentru faptul ca suntem foarte entuziasmati in exprimare atunci cand vine vorba de Hamilton, va deranjeaza la maxim. Chiar nu va inteleg.....
    6 7
  • Iulian
    inca nu stiti cum e o jignire adevarata si voi va treziti sa criticati pe aici ?? voi care sunteti mai tot timpul cu gura pe cineva de aici pai bagamias ................ in capul vostru ila distrus o zi faina
    5 8
  • Iulian
    KaNe
    cea ce esti tu acum eu am fost demult asa ca nu mai te crede atat de destept asa ca mai inteligentule ia te de manuta cu mirciulica si bagativa mintea in cap odata eu va respect opinia insa cand vine vb de hami totul treb sa fie ok numai lui sa-i fie bine mie mi se pare ca sunteti lasi ca altcineva nu conteaza pentru voi o zi faina
    6 7
  • ctlnmihai
    dmd
    da am şcoala ajutătoare..tu însă n-ai cei 7 ani de acasă.. oricum păcat de tine că te-ai coborât la nivelul userului iulian..
    7 9
  • bmwaurelio
    super vetel
    cel mai bun pilot de urmarit si pe viitor,bravo valentino rossi
    3 4
  • ctlnmihai
    dmd
    anyway sper că doar datorită faptului că idolul tău n-a reuşit decât locul 3 ai lăsat să-ţi scape remarca aceea ..
    6 8
  • ctlnmihai
    dmd
    dacă eşti nervos descarcă-ţi omule nervii în familie nu pe mine..ăsta e un sfat de la un absolvent de şcoală ajutătoare..
    5 8
  • Niculae
    Frumoasa cursa, de Vineri eram sigur ca este cursa celor de la Red Bull. De Vineri eram sigur si ca nu o sa fie cursa celor de la McLaren si uite ca nu m-am inselat. Felicitari Vettel + Webber, iar Alonso a super, chiar daca pe final nu a fortat. Noroc ca a fortat Hamilton care de fapt... 5 ture consecutive a facut aceasi greseala doar doar il va prinde din urma pe Alonso ceea ce sa vezi... nu s-a intamplat :)))))) Dar mi-a parut asa de rau... mai ca imi venea sa plang... de fapt mint, eram primul care s-a bucurat ca Hamilton nu gandeste deloc cand conduce.

    P.S. Tare accidentul de la start dar pacat de Kubica.

    Oricum... bestial sezonul acesta si asta conteaza! Pentru mine conteaza si ce o sa faca Alonso restul curselor pentru ca face o treaba foarte buna :P
    9 7
  • ctlnmihai
    Niculae
    eu mă voi bucura la sfârşit.. când Alonso va termina pe 3 sau 4..
    6 14
  • @ctlnmihai
    Esti bolnav psihic.
    10 7
  • SORIN
    Ce sa le faci, fani McLaren au ajuns din nou in postura de outsideri. Acum ei se bucura ptr altii si le bate inima (de bucurie) cand Massa derapeaza :)))
    Degeaba sau chinuit ei sa il puna pe Ham in fatza lui Button ca tot nu le a iesit (asta e, numai la Ferrari
    sunt ordine de echipa...... )
    9 7
  • iulian
    hebb
    jos palaria in fata lui hebb ai spus tot ce am vrut sa spun si eu acum
    6 3
  • ctlnmihai
    hebb
    acum sincer eu cred ca a fost o reactzie disproportionata .. dmd putea sa ma atace folosindu-se de rezultatele slabe ale echipei mclaren sau folosind ironia fina..in schimb el m-a categorisit bolnav psihic de parca ar avea experientza in domeniul bolilor psihice..sa inteleg ca daca m-as fi aflat in fata lui mi- ar fi dat cu bata in cap? daca da atunci sincer ma simt fericit ca am scapat asa de ieftin.. Cat despre provocarile mele la adresa fanilor ferrari daca toti ar reactiona ca dmd atunci ar trebui sa-mi angajez un bodyguard ptr. siguranta mea dar nu trebuie sa generalizam acum..Cat despre ipocrizie fiecare este ipocrit.. in doze mai mici sau mari eu am spus mereu ca nu suport nici Ferrari nici Alonso asa ca am fost sincer..Oricum prefer sa fiu ipocrit aici decat realitate..
    4 10
  • @ctlnmihai
    Iti apreciez siceritatea, si nici nu te acuz. Recunosc, si eu sunt ipocrit uneori, si eu am defecte si eu gresesc in multe privinte.
    Important este sa incercam sa fim mai buni. Si pentru asta intr-un fel sau altu trebuie sa constentiezam cand gresim.
    Tu esti fan McLaren eu Ferarri dar avem in comun pasiunea pentru F1, pentru tehnologie, deci putem fi si prieteni "virtuali".
    Pe cel ce imi arata cand gresesc il consider mai prieten decat pe cel care imi ascunde.
    Repet, nu esti singurul care greseste, dar mi-ai fost mai "simpatic", poate pentru ca esti sincer, nu stiu ...
    8 2
  • Wettel
    Totul despre MP al Japoniei http://www.banatsport.ro/stiri/%C5%9Fi-au-luat-din-nou-aripi-vettel-%C5%9Fi-webber-primii-%C3%AEn-japonia
    0 2
  • Niculae
    Comici astia de la Banatsport, si eu care radeam de greselile de pe Automarket: "Michael Schumacher (Ferrari) - locul 6"
    5 1
  • ctlnmihai
    hebb
    noi sa fim sanatosi.. oricum chiar nu m-am asteptat asta de la dmd un tip zic eu echilibrat ca dmd.. dar ma rog. poate e el intr-o perioada mai putin fasta.. am inghitit eu alte jigniri si mai si ..oricum trece pana la urmatorul grandprix :)
    7 4
  • asa se pare
    se pare ca in sfarsit schumi s-a mai acomodat cu pneurile, DEJA SE VEDE CA SI-A IMBUNATATIT RITMUL - sper sa faca o cursa frumoasa in coreea. - bravo schumi-
    5 1
  • mobius (cel autentic)
    Suzuka
    Sunt bucuros pentru performanta lui Alonso. In conditiile in care alearga cu motoare utilizate deja, mi se pare ca reuseste sa pastreze un raport optim intre protejarea monopostului si eficienta maxima pe pista. Am avut tot timpul impresia, ca si in cursa precedenta, ca nu a fortat, fiind constient ca in incercarea de a depasi ambii piloti Red Bull, ar fi distrus motorul. Sunt convins ca daca ar fi reusit prima pozitie pe grila, ar fi reusit sa o mentina pana la final. Prin prestatia de astazi a dovedit inca o data, ca nu a ajuns la Ferrari in mod fortat (asa cum pretind unii) si ca este singurul pilot (din cei doi) pe care echipa se poate baza. Probabil ca daca anul viitor nu va mai fi la Ferrari, Massa va spune ca a fost nedreptatit de echipa. Nu am nimic cu el, dar atitudinea pe care a avut-o in acest sezon fata de echipa, in primul rand, il va duce catre nicaieri. Anul 2008 a fost anul sau dar i l-a furat Hamilton (impreuna cu Glock), in nici un caz Alonso. Mi-a placut Kobaiashi, un pilot talentat, bataios si fara complexe.
    10 4
  • salutari Mobius
    Mobius, partial impartasesc..dincolo de asta eu cred ca Fernando a fortat atat cat a putut astazi.Pe final n-avea rost asa sa forteze asa ca a menajat.F10 nu este cel mai performant monopost la Suzuka, spaniolul anticipa asta si declara inainte de cursa ca va fi o cursa defensiva pentru Ferrari.Daca vrea sa castige titlul cred ca mai are nevoie de o victorie.Felipe nu a putut mai mult, dovada ca monopostul Ferrari a fost a 3-a masina pe circuit astazi.Am observat ca cel mai bun simptom ca Ferrari progreseaza este o pozitionare in fata a lui Felipe.

    Mobius, nu tu aveai cont?E mai simplu decat sa mai adaugi paranteze:)
    9 3
  • mobius (cel autentic)
    cont
    Multumesc pentru raspuns, ai dreptate, asta am vrut sa spun de fapt, ca Alonso a fortat atat cat i-a permis situatia. Am avut si eu la un moment dat aceeasi impresie in privinta indicatorului de progres al echipei dar cred totusi ca setarile monopostului se fac pentru fiecare pilot dupa propriile indicatii, pornind de la premisa ca ambele monoposturi sunt identice constructiv. Ai din nou dreptate in ceea ce priveste contul meu de pe acest site, dar nu-mi explic de ce nu-l mai am, in plus nu vad legatura intre cont si paranteze.
    8 3
  • Mobius
    Da, setarile sunt diferite pe monoposturi identice functie de stilul de pilotaj al fiecaruia.Iti spuneam de parantezele care nu te autentifica neaparat, eu cred ca tot un cont inregistrat iti garanteaza autenticitatea.Tu stii dar nu vad un impediment in a-ti mai face un cont.
    6 3
  • Aaa sa nu uit... Pacat ca n-au mai fost cateva tururi, trecea si Schumacher de Ham-Ham... Nu de alta, dar acum isi dadeam si Hamilton seama cata valoare poate avea faptul de a-l depasi pe Schumacher.
    Presimt ca o sa-si bage Schumacher putin coada si in acest campionat, s-ar putea sa produca o surpriza si sa scoata pe cineva din lupta pentru titlul mondial. 3 curse-3 piloti... Orice greseala te costa titlul!
    14 3
  • Corneliu
    @mobius
    Monoposturile nu sunt chiar identice, de expl de la televizor nu ti-ai da seama cu ochiul liber, dar daca Alonso s-ar urca in monopostul lui Massa, ar cam optura cu capul ventilatia motorului, pentru ca si sasiurile se fac in functie de inaltimea pilotului; distributia greutatii poate varia tot in functie de pilot, etc. Deci monoposturile aceleiasi echipe au totusi ceva diferente intre ele din start...
    1 12
  • Hai McLaren
    McLaren inca mai poate lupta pentru titlul mondial
    4 11
  • @corneliu
    Mai baiatule, cocpitul e una si sasiul e altceva.In cocpit dimensionarea scaun-post de pilotaj poate fi variabila functie de pilot.Sasiul e la fel!Nu indruga prostii aici.Documenteaza mai atent.
    10 0
  • na cockpit
    0 0
  • cornelica tata
    Stii care este diferenta dintre sasiurile aceleaiasi echipe?Seria lor!Nu te mai da rotund pe-aici!
    10 0
  • @ctlnmihai
    Eu personal nu am nimic cu Hamilton (pilotul tau favorit) si de putine ori am avut comentarii negative la adresa lui si la adresa echipei Mclaren. In schimb tu ai facut o obsesie din discutiile negative la adresa lui Alonso. Si daca ar fi sa cauti in istoricul comentariilor tale vei vedea asta. Asa ca nu te mai mira cand alti useri vor reactiona asa.
    10 0
  • Bine spus !
    Am vazut ca-i place sa fie ironic cu cei din taberele adverse.
    si noi putem fi ironici, dar asta e, ne place sa fim corecti si sa recunoastem cand suntem slabi .
    Nu cred ca e bine sa ne atacam unii pe altii cu performantele slabe echipei rivale.ptr ca asa ajungem numai la jigniri etc. ...
    Nimeni nu e perfect
    3 0
  • ctlnmihai
    dmd
    reacţia ta a fost a unei persoane care n-are 7 ani de acasă..oricum scuza ta este penibilă..pe viitor te rog eu să mă ignori :)
    0 4
  • ctlnmihai
    Tu cateodata intreci masura prin ironiile "fine"
    la adresa echipei Ferrari si a pilotilor acesteia, acesta a fost motivul postarii comentariului respectiv de catre dmd la adresa ta.
    Nu vreau sa te superi pe mine dar asta cred.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru