Vettel admite că va fi dificil să lupte cu Mercedes în cursa din Belgia

de Daniel Popescu
Sambata, 23.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel anticipează o cursă dificilă în Belgia împotriva celor de la Mercedes, însă speră să fie mai aproape de Lewis Hamilton şi Nico Rosberg decât în cursele precedente.

Esential 2.126 secunde a fost decalajul lui Sebastian Vettel fata de Nico Rosberg
Sebastian Vettel a reuşit în mod surprinzător să ocupe locul trei în calificările din Marele Premiu al Belgiei, în contextul în care Williams era considerată principala ameninţare la adresa celor de la Mercedes, care au monopolizat prima linie a grilei prin Nico Rosberg şi Lewis Hamilton.

Pilotul echipei Red Bull atribuie rezultatul strategiei din a doua parte a calificărilor, când a fost la un pas să fie eliminat pentru că a preferat să nu folosească un set nou de pneuri.

"Ar fi fost frumos să fim mai sus pe grilă, dar diferenţa a fost mare şi am făcut tot ce am putut. Q2 a fost la limită, pentru că am rămas cu acelaşi set de pneuri, a început ploaia şi am vrut să salvez un set pentru Q3. A fost la limită, dar în Q3 am putut folosi ambele seturi de cauciucuri. A fost dificil din cauza forţei de apăsare aerodinamică scăzută, în special prin Eau Rouge, dar a fost o provocare bună", a declarat el.

Putem fi la fel de buni ca Mercedes în viraje, dar la mare distanţă în urmă pe liniile drepte.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Pe de altă parte, Vettel preferă să rămână realist în privinţa şanselor pe care le are în cursa de duminică şi admite că va fi dificil să reprezinte o ameninţare la victorie pentru Hamilton sau Rosberg.

"Ştim că nu avem la fel de multă putere, Mercedes poate aplica setări mai bune pentru aripi şi are mai multă putere.

Putem fi la fel de buni în viraje, dar la mare distanţă în urmă pe liniile drepte. Sper că duminică voi fi mai aproape de ei decât în ultimele două curse", a adăugat el.

Via F1Zone

Comentarii (9)

  • E imposibil.
    11 3
  • Test Driver 01
    Vettel si-a jucat foarte bine cartea in calificarile de astazi, cursa in schimb o sa fie cu totul altceva. Problema este simpla, daca va ploua sau nu. Pentru ca pe ploaie se pot intampla multe, se vede ca-i un haos mare in timpul calificarilor pe ploaie :P. Baietii de la Mercedes sunt favoriti, asta este, dar vedem maine cum sta treaba. Poate castiga Bottas, sau Button (pe ploaie are sanse cine stie) sau poate castiga Vettel si vedem un altfel de clasament. Oricum dupa Spa si Monza vin circuite un Vettel are sanse mult mai mari in a se apropia de primele pozitii.
    16 5
  • Sar putea ca Vitelul sa se indeparteze de podium.Nu ca nu ar avea talent dar e vorba de problemele lui de fiabilitate.Mai ales de motor.Dar oricum daca i-au inlocuit camera de ardere(camasile) si pistoanele motorul e aproape ca nou.Asta daca nu e o problema si in alta parte.Daca va continua cu smiorcanelile si cu problemele lui de orientare...si multe altele se va alege cu un loc de 6.Asta daca nu ii crapa motorul inainte sau probleme la sistemul DRS sau la cutia de viteze sau vre- problema tipica.Sa nu se mai planga si sa puna osul la treaba ca pe vremuri si sa demonstreze ca este un adevarat campion si ca a meritat cu adevarat sa castige cele 4 titluri
    2 2
  • Eu zic sa nu uitati de Alonso!!
    18 5
  • perfect
    il face Alonso in primul viraj maine :))
    2 1
  • astai chiar prost cum sa se aproprie de mercedes , tre sasi faca griji de cine o sa fie depasit nu pe cine depaseste .un loc trei pe ploaie nui si in cursa mai ales ca alonso a mers bine pe uscat in antrenamente.
    2 1
  • In locul lui as fi atent la Alonso. Si la Ric.
    2 1
  • Cum?
    "diferenţa a fost mare"? Pai doua secunde pe tur e diferenta uriasa nu mare!
    A avut nororc ca Alonso a derapat intr-o curba in ultimul tur rapid, altfel nu mai dadea declaratii aiuristice.
    Nu cred ca are vre-un RBR sanse in cursa. Vettel are linga el un Ferrari prin Alonso, are doua Williams in spate si mai e si colegul de echipa. Cam multi pentru un loc pe podium. Numai pe Vettel nu as paria, in rest ... oricine poate fi.
    1 1
  • Singaporezul
    Vad ca va place s-o geti-su.Toti de aici.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru