Vettel: "Am negociat în secret cu Ferrari între 2012-2013"

de Daniel Popescu
Joi, 05.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a dezvăluit ca a fost contactat pentru prima oară de Ferrari în 2008 şi că a purtat negocieri secrete cu Luca di Montezemolo în iarna din 2012-2013.

Esential 2008 este anul primului contact dintre Vettel si Ferrari
2012 este anul in care au inceput negocierile secrete dintre vettel si Ferrari
Sebastian Vettel a făcut câteva dezvăluiri spectaculoase despre interesul manifestat de Ferrari pentru serviciile sale pe parcursul carierei petrecute în Formula 1.

Germanul a dezvăluit că Scuderia l-a contact pentru prima oară în 2008, iar în 2012 a început o serie de negocieri secrete cu preşedintele Ferrari din acea perioadă, Luca di Montezemolo.

"Primele abordări informale ale lui Stefano Domenicali (n.r - fostul şef Ferrari) au început în 2008, apoi au revenit în 2010. În iarna dintre 2012-2013 am fost în secret la Maranello pentru a vorbi cu Montezemolo. La jumătatea anului trecut, Domenicali era plecat, dar contactele au continuat cu Marco Mattiacci şi am vorbit din nou cu Montezemolo."

"Înţelegerea a mers mai departe şi i-am cerut opinia lui Sabine Kehm, managerul lui Michael Schumacher.

Din păcate, nu am putut vorbi cu Schumacher", a declarat el pentru Gazzetta dello Sport, referindu-se la starea de sănătate a septuplului campion mondial.

Totuşi, Vettel a dezvăluit ca a purtat în trecut o serie de discuţii cu Schumacher despre posibilitatea de a concura pentru Ferrari. "O, da. Cu ceva timp în urmă i-am spus despre posibilitatea oferită de Domenicali şi a spus că, dacă aş ajunge la o înţelegere, aş găsi un loc cu o atmosferă frumoasă şi un mare entuziasm la Maranello", a adăugat el.

Via Gazzetta dello Sport

Comentarii (20)

  • Asta arata ce c...a de om este Vettel. Castiga campionat dupa campionat cu RBR si unbla dupa cioara de pe gard. Ce bine ca venit Ricciardo si i-a scos fumurile din cap.
    22 38
  • Florin
    Asta l-a sapat pe Alonso chiar in perioada in care el rupea cu RBR toata concurenta...ce om de kko...
    19 32
  • *umbla
    4 12
  • Dacă tăceai, filosof te numeai...
    Acum știm și noi cu cine a ținut Domenicali în 2010, la Abu Dhabi.
    Ce rahat de om și Montezemolo, care-l peria pe Alonso în timp ce negocia cu Vettel. Spuneau unii pe aici că Alonso n-are caracter, dar cine are așa ceva în F1???
    21 21
  • Ce treaba are caracterul lui Vettel cu faptul ca a negociat cu Ferrari. Din bun simt as asculta si eu opiniile unei alte echipe si cred ca m-as simti foarte bun sa stiu ca cineva se lupta pentru mine. Atunci faptul ca Hamilton a castigat cu McLaren si a plecat la Mercedes si daca oricare echipa ii da bani cat sa poata sa se pensioneze crezi ca nu ar pleca. Sa fim seriosi, nu RBR l-a nascut pe Vettel. Nu si-a tradat tatal sau mama. Puneti-va voi in situatia lui. Cum reactionati voi? plecati pe jos de atunci.

    Voi aveti caracterul slab, pentru ca deveniti frustrati cand altii ajung la mai bine.
    28 12
  • Fernando
    ce inseamna o alegere buna sau o alegere gresita. In 2008 Vettel este ofertat si de Ferarri, alege RBR si iese de 4 ori campion mondial.
    in 2008 RBR il oferteaza pe Alonso care alege sa revina la Renault.
    19 0
  • Ferrari
    Daca ar fi tacut ar fi ramas filozof, asa cred ca l-a facut si pe Schumacher sa inceapa sa planga cu prostia lui incomensurabila! Cu declaratia asta se poate ca Ferrari sa inceapa sa piarda sponsori daca in primele 2-3 curse nu realizeaza nimic si cu asta ma refer in special la Santander care a fost prejudiciat din cauza acestor declaratii! Sper sa ii scoata Kimmi pilotajul din cap acestui necrofag necrofil! Go Kimii, go, go, go!
    7 21
  • Nu cred ca Ferrari are nevoie neaparat de sponsori. Cred ca se poate mentine in pluton si fara sponsori (asta daca in loc de Kimmi si Seb aduce doi piloti tineri). Echipe ca Ferrari, RedBull, Mercedes, McLaren(acum cu Honda) nu cred ca au neaparat nevoie de sponsori. Nu stiu situatia echipei Williams dar in rest toate au probleme financiare. Toro Rosso e sub RBR, Sauber a avut probleme cu banii (de aceea are si aceasta linie de piloti), Lotus si Force India la fel au probleme cu banii. Asa ca pleaca Santander si vine alta sau niciuna.
    6 8
  • Ca si caracter ,,negativ ,,Alonso este mic copil pe linga ,Vitelu si Ham ,,dar ca sa fi mare ,, campion se pare ca trebuie sa ai un caracter cit mai de cih ,,,,Fortzaa Alonso si Ferrari
    2 8
  • marius
    eu cred ca aici sunt numai frustrati, pai el trebe sa castige bani, daca esti invitat la discuti de duci ca nu sti de unde sare banul, credeti ca alonso, hamilton sau alti nu au facut asa, va inselati daca cautati stiri din formula 1 pe net o sa ve cruceti ce nebuni sau facut de-a lungul anilor
    12 4
  • nu mai exista fani Alonso',ei au devenit fani Ricciardo-Alonso,Ricciardo fiind un"razbunator"cu sete de dreptate care spala onorea mototolia a"celui mai bun pilot de pe grila"!
    11 11
  • Vom vedea cate parale face Vettel la Ferrari. Daca negocierile secrete si intensive din 2014 au avut rost.
    7 0
  • Daca tot vorbim de caractere, Alonso ce caracter a avut in 2007 cand si-a tradat echipa? Ce caracter a avut cand si-a trimis colegul in parapeti la Singapore?
    7 5
  • deci era vanat inca de atunci de Ferrari ... Ii dadeau in presa cu Alonso formidabile si ca au mare incredere in el dar cautau sa il vare pe Vettel in echipa .... Deci nu erau prosti, doar dadeau declaratii si lasau sa para ca sunt
    0 0
  • @91Schumi06 Stii tu ca Alonso l-a trimis pe Piquet in parapet :)....Si de aici tragi concluzii savante despre caracterul lui, bravos.
    2 3
  • @F1-Racing: tu crezi ca aia a fost o decizie de moment a lui Briatore?
    0 0
  • Vai steaua voastra de frustrati.
    0 0
  • Vettel
    eu cred ca a fost o decizie de moment, dar nu pot fi sigur. Chiar si decizie de moment sa fi fost, Alonso a aflat si a tacut ...
    Cand a turnat McLaren nu a mai avut solidaritate cu echipa, cum sa aiba, acolo concura cu Hamilton si nu era protejatul lui Briatore care ii facea cadouri din astea ...
    0 0
  • caracteru' ca caracteru', sa vedeti viu cum se ridica Ferrari cu Vettel
    0 1
  • Vettel va lua 5 titluri cu ferrari, atatea cate a ratat alonso la ferrari
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru