Vettel analizează perioada petrecută la Ferrari: "A fost un eșec pentru că nu am câștigat titlul, dar nu regret nimic"

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că perioada petrecută la Ferrari reprezintă un eșec din cauza faptului că nu a câștigat niciun titlu mondial, însă susține că nu are niciun regret.

Sebastian Vettel va părăsi Ferrari la sfârșitul acestui an după o aventură de 6 sezoane în care nu a obținut niciun titlu mondial. În cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1, germanul admite că a eșuat la Ferrari din acest punct de vedere, însă pe de altă parte susține că nu regretă nimic din perioada petrecută alături de Scuderia.

"Nu cred că voi avea regrete, dar este adevărat că am eșuat pentru că nu am reușit să câștig titlul. Sunt lucruri pe care ar fi trebuit să le fac mai bine, lucruri pe care le-aș fi putut vedea mai devreme, lupte în care nu ar fi trebuit să mă implic. Dar tot ce s-a întâmplat m-a adus aici", a declarat el.

Vettel a refuzat să intre în detalii cu privire la "luptele" interne pe care le-a menționat și afirmă că nu cauta scuze pentru eșecul de a cuceri trofeul.

"Dacă sunt corect și dur, atunci am eșuat. Există motive? Probabil că da, dar nu le accept ca scuze. Tot ce s-a întâmplat m-a adus la următorul nivel", a adăugat el.

Vettel a obținut 14 victorii pentru Ferrari și ocupă locul trei într-un clasament all-time al piloților Ferrari din acest punct de vedere.

În plus, el este al patrulea cel mai experimentat pilot din istoria Ferrari, cu 111 starturi. Anul viitor, Vettel va concura pentru Aston Martin, noul nume al echipei Racing Point.

Via Formula1

Comentarii (13)

  • Vettel zis Mr. Spin
    Imi place sa ma invart ca un titirez si sa ma trag de urechi
    15 11
  • În afara de bottas care e slăbuț rău, Ricci, verstapen, leclerc, sainz, perez, norris și poate ar mai fi vreo 2 sigur luau titlul în 2018. A condus 3 sferturi din campionat, a avut multe puncte în fata lui Hamilton, toată echipa trăgea doar pentru el... Și el a dat o de gard. Și acum zice ca nu are regrete
    11 4
  • Bravo automarket.....genul de articol pentru toti "specialistii" si frustratii de pe aici
    Am mai lansat provocarea: cate puncte a pierdut Ferrari din cauza echipei operationale si cate din cauza lui Vettel? Hai ca stim cu totii.
    Vettel nu lua titlu cu echipa operationala de la Ferrari nici in visele cele mai umede, monopostul din 2018 cu echipa operationala de la Mercedes da.
    Ca a gresit si el asta nu contesta nimeni dar nu decisiv incat sa spunem ca s-a pierdut titlul din cauza lui.
    Bine asta realizeaza oamenii cerebrali.
    10 13
  • Asa e. Vettel nu lua titlul in 2018, desi masina Ferrari era la nivelul Mercedes. Tocmai asta e problema. Vettel nu-l lua, dar Alonso il castiga cu vreo 2 curse inainte de terminarea campionatului. Asta realizeaza oamenii cerebrali, fanii Vitelusului vor spune ca e tot vina Ferrari...
    Asta e diferenta dintre oportunisti (gen Vettel, Hamilton care nimeresc o masina cu 2 secunde peste celelalte) si cei care au muncit si au facut diferenta pe circuit (Senna, Schumacher, Alonso, Prost etc)
    12 13
  • Nu mai prinzi tu podiumul ca anul trecut.
    4 1
  • @ferr1,Alonso a avut masina de titlu in 2007,nu l-a luat. A avut masina de titlu in 2010, nu l-a luat! Mai mult, in 2010 n-a fost in stare sa depaseasca un Petrov la Abu Dhabi, adica nu la Monte Carlo,sa zici ca nu avea pe unde sa treaca. Alonso nu cumva a fost un oportunist in 2005-2006???
    10 5
  • Lua Alonso o macaroana in 2018. El a pierdut in fata lui Hamilton pe aceeasi masina cand Hamilton era debutant. IN 2018 Hamilton nu mai era debutant si avea si cea mai buna masina. Ferrari a fost buna in 2018 dar numai in prima parte a campionatului. Diferenta a facut-o Mercedes in a doua parte cand nici nu a mai contat cat a gresit Vettel sau echipa operationala.
    Lucrurile sunt cum sunt dintr-un motiv... Alonso a esuat cu Ferrari si de atunci umbla creanga pentru ca asta e valoarea lui acum. IN 2005 si 2006 a avut noroc, norocul nu s-a mai repetat si a ramas la nivelul 2.
    7 7
  • "echipa operationala"-:)), esti comic, asta ca sa fiu elegant. Se vede ca esti diehard fan vetel dar.....in fiecare an a gafat grotesc!! Puncte pierdute? Trebuia dat demult afara de la Ferrari! Echipa operationala si cea care a lucrat la masinile alea bune, pe care fetita le-a avut incontestabil, s-au tras singur de urechi cand au vazut cum munca lor se duce naibii ca pilotul lor nr/ 1 e novice pe pista! Au facut si ei greseli. Dar au facut si Mercedes si chiar si asa Hamilton a maximalizat tot.

    Vetel a avut cel putin 5-6 momente de cascadorii rasului in 3 ani cat a putut sa se lupte cu Mercedes. A mai avut 1-2 si anul asta. Da, Ferrari au gresit anul trecut ca nu l-au facut imediat pe Leclerc pilot nr. 1. Atunci chiar ca aveau o sansa la titlu. Dar l-au mai tinut pe campion in brate, ca poate poate se trezeste. Nu s-a trezit. Cand s-au prins era deja tarziu. Ma amuza teribil sa vad cum fanii campionului de hartie il scot de erou....biata fetita.......
    4 4
  • @91Schumi06
    Alonso a avut masina a 2-a in 2010. Stii si tu bine dar te prefaci ca nu. RedBull aveau cea mai rapida masina doar ca mai putin fiabila. Dar clar cea mai rapida in 2010-2013. Iar Alonso a facut miracole in 2012 cu o masina care la inceput se sezon era a 5-a ca viteza. Dar nici asta n-o vezi pentru ca championul tau acum trebuie salvat si nu rezista la o comparatie cu Alonso. Alonso e din liga lui Schumacher, Hamilton. Personal cred ca il poate bate pe Hamilton daca va avea o masina buna. Vorbim anul viitor. Pe Vettel, il vei vedea tot la anul si nu cred ca te vei simti confortabil.
    5 2
  • Vettel
    Vettel e cel mai slab multiplu campion mondial din istoria Ferrari. Si cel mai comic.
    5 4
  • Vettel va fi tot in fata lui Alonso si anul viitor.
    5 3
  • Adrian Dumbraveanu
    Pentru desteptul ala de mai sus, alt argument in afara de "die hard fan Vettel" mai ai? Unde a scris el pe undeva ca nu are si Vettel partea lui de vina?
    Mi se pare ca a pus problema foarte in regula deci raspunde-i la intrebare: cate puncte au fost pierdute din cauza echipei si cate din cauza pilotului?
    Am stabilit deja ca furi curent masiv si ca esti hater Vettel acum vrem sa stabilim nivelul la care esti.
    0 0
  • Nu va bateti capul baieti, este un copil ratacit si nu stie cum sa ajunga acasa, probabil in cativa ani o sa il injure si pe Leclerc cum o face acum cu Vettel, tot pilotul o sa fie vinovat pe cand echipa aia este definitia succesului. Nu stiam ca daca vii cu niste argumente logice inseamna ca esti fan X lucru irelevant de altfel.
    Nu sunt fanul lui dar stiu sa fac diferenta intre un pilot si o "valoare" de pe automarket care spune numai idiotenii crezute doar de el si inca cativa cam la acelasi nivel ca el.
    Respectati baieti sportul si protagonistii lui ca nu e mare lucru......desi stiu ca cer foate mult cand nu ai trecut de stadiul pungii de seminte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru