Vettel anticipează o luptă echilibrată cu Hamilton

de Daniel Popescu
Sambata, 05.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian vettel consideră că rezultatele din calificări demonstrează că lupta pentru victorie în Coreea de Sud cu Lewis Hamilton va fi echilibrată şi nu se teme de apariţia ploii.

Aşa cum mă aşteptam, cei de la Mercedes au fost foarte puternici şi este o luptă echilibrată.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a obţinut sâmbătă pole position-ul pentru Marele Premiu al Coreei de Sud după un singur tur rapid de circuit, iar germanul a renunţat la cel de-al doilea tur după ce Lewis Hamilton nu a reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa.

Pilotul echipei Red Bull Racing consideră însă că lupta cu britanicul va fi una echilibrată ca urmare a rezultatelor înregistrate de acesta.

"Cred că a fost destul de echilibrat. Am avut un tur foarte bun la prima încercare şi ştiam că va fi dificil să bat acel timp. Am încercat, dar am fost prins în spatele lui Kimi Raikkonen la a doua ieşire pe circuit, ceea ce nu a fost ideal. Din fericire, primul tur a fost suficient de bun. Aşa cum mă aşteptam, cei de la Mercedes au fost foarte puternici şi este o luptă echilibrată. Este oarecum surprinzător că am fost foarte buni în primul sector, alcătuit preponderent din linii drepte", a declarat el la conferinţa de presă de după calificări.

Şansele ca un taifun să afecteze cursa de duminică au scăzut semnificativ, însă este posibil ca ploaia să-şi facă apariţia pe circuit.

Acest lucru nu îl îngrijorează însă pe Vettel, care consideră că poate obţine aceleaşi performanţe şi pe ploaie.

"Nu mă deranjează, nu este un dezastru dacă începe să plouă, avem pneuri de ploaie în garaj. Se vorbea despre vânturi puternice, dar de la sosirea aici lucrurile s-au calmat şi cred că taifunul şi-a schimbat direcţia. Nu contează dacă va veni ceva ploaie din partea taifunului. Cel mai important lucru este că am făcut o treabă bună astăzi", a adăugat el.

Coechipierul său Mark Webber a obţinut al treilea timp, dar va pleca doar de pe locul al 13-lea în urma unei penalizări de 10 poziţii primită după cursa din Singapore. Fernando Alonso, principalul rival al lui Vettel în lupta pentru titlu, va pleca de pe locul cinci.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru