Vettel dezvăluie motivele pentru care a ales numărul cinci pentru restul carierei

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel spune că a ales numărul cinci pentru restul carierei în Formula 1 pentru că acesta a fost numărul cu care a concurat în karting şi cu care mai mulţi piloţi au câştigat titlul mondial.

Esential 5 este numarul ales de Sebastian vettel pentru restul carierei in Formula 1
99 este numarul cu care va concura Adrian Sutil in Formula 1 incepand din sezonul 2014
Sebastian Vettel va concura în sezonul 2014 cu numărul unu inscripţionat pe monopostul Red Bull Racing, întrucât anul trecut a devenit cvadruplu campion mondial.

Totuşi, el va utiliza numărul cinci pe monopost atunci când nu va mai fi în postura de a-şi păstra titlul mondial, iar germanul a explicat motivele pentru care l-a selectat pe acesta.

"L-am ales pentru că am avut mult succes în karting în sezonul 2001 cu numărul cinci şi l-am avut şi în 2010 când am devenit pentru prima oară campion mondial. De asemenea, mai mulţi piloţi au luat titlul mondial cu numărul cinci, precum Michael Schumacher şi Nigel Mansell", a declarat el pentru publicaţia germană Sport Bild.

Între timp, Adrian Sutil a risipit misterul pentru care a selectat numărul 99 pentru cariera sa, cel mai mare permis de FIA conform noului regulament.

"Explicaţia este foarte simplă. În viaţa mea, totul ar trebui să fie la maxim", a precizat germanul.

Via Motorsport

Comentarii (36)

  • Tre' sa mai treaca cativa ani pana cand Vettel va alerga cu nr 5 pe masina!
    22 20
  • GrosJan
    Stie el ceva....daca ramanea vechiul regulament in 2015 nu mai "pupa" el un nr in primii 5......:))))
    8 15
  • "Vedem la urma" zise orbul. Sa nu facem predictii despre un an asa zbuciumat.Nu cred ca va mai fi la fel de simplu pentru vettel si red bull.Sa asteptam macar finalul testelor ca sa ne facem cat de cat o parere despre ce va fi.
    10 1
  • zici tu, GrosJane? Stai linistit, ca la Sochi Vettel il egaleaza pe Fangio la nr de titluri mondiale!
    10 6
  • GrosJan
    Aia cu marmota si cu ciocolata o stii bine vad, @91schumi0......:)))-da pa aia cu "baba si colacii" o stii?
    4 15
  • Nu. Ia spune-mi, te rog, ca m-ai facut curios.
    8 3
  • Vettel va fi tata. Sau deja este... In fine, in 2014 asta va fi singurul sau trofeu. :D Ca sa fie toata lumea impacata, Rosberg campion :))
    1 12
  • @ferr:
    Va fi tata...da' va fi si si cvintuplu campion mondial!
    8 9
  • pablo256r
    Scumi
    Tu ce pisici vezi la campionul de carton? Cat timp "fierul" de sub el nu era perfect il batea la fund Webber de-i suna apa in cap. Despre ce campion vorbesti tu aici?
    Ala care se inchina la un "fier"? Da! Fierul la care se inchic\na l-a facut campion!
    Spune-mi o cursa in ultimii 40 de ani unde un pilot sa si scos un timp pe tur cu doua secunde mai rapid. Este asa ceva ?
    Desigur ca ... NU! Dar Vettel e ... MARE! Si tare!
    Precum fularul. Scumi a si spus (sper sa mai aud/citesc declaratii de la el) "cand Vettel va invata sa stie sa piarda atunci va fi respectat si va fi un campion". Numai ca micutul tau se inchina la un fier care l-a facut campion (vezi ce a spus Kubica - un no name de altfel in F1- despre asta).
    8 7
  • GrosJan
    Vettel il egaleaza pe celalalt Seb, Loeb la nr de titluri mondiale. Si partea cea mai frumoasa e ca niciunul pentru Ferrari :))
    9 6
  • GrosJan
    Enzo obisnuia sa spuna ca fiecare nou copil al unui pilot il costa pe acesta 1 sec pe tur. Cu toate acestea cred ca Vettel se va descurca cumva. Mult mai rau sta Alonso ca desi fara copii, l-a invatat rusoaica sa termine mereu al doilea...
    6 8
  • Pablo ai mare dreptate,cu masina asta oricine poate castiga si sunt gata sa pariez ca pana si Chandok poa' sa o faca , Vettel este UN CAMPION DE CARTON, daca se pierde undeva in pluton in timpul cursei,acolo ramane,personal vreau sa-l vad cu un McLaren ce poa' sa faca.Adrian Newey are aceasta reputatie de a ''omori'' f1 cu geniul sau creativ din pacate,sa speram ca totusi Alonso sau Kimi vor reusi sa se lupte in acest an cu Newey.Concluzia ?Newey=4 titluri Redbull.
    10 8
  • nu l-am vazut pe Webber sa straluceasca cu un rbr. De ce ar face asta Chancock? Nu e suficient sa ai cea mai buna masina, mai trebuie sa iti bati cu ea si coechipierul, iar Vettel asta a facut, ar fi facut la fel si cu Alonso daca era in locul lui Webber asa ca a spune ca e doar masina mi se pare exagerat. Pana o sa-i vedem pe Vettel si Alonso in aceeasi echipa, deocamdata Vettel e campionul ultimilor multi ani. Daca va mai aduceti aminte, in 2006 Alonso se batea cu caramida in piept ca el e campionul si ca asta e singurul lucru care conteaza si suficient ca sa fie considerat cdel mai bun. Nu il interesau discutii despre pneuri, asa ca de ce l-ar interesa acum pe Vettel discutii despre Newey?
    9 5
  • @sunci:
    Lasa-i, ca pt ei doar Vettel si Schumacher castiga datorita masinii, restul pilotilor castiga datorita talentului.
    9 3
  • Mclaren
    Cam vulgar optimismul fanilor lui vetel, sa nu aveti vreun shoc in 2014 ;)
    7 4
  • Ferrari
    anul 2014 este rezervat pentru Mercedes si pilotii sai, nu conteaza in ce ordine.
    5 5
  • Mari fani ai lui vettel si ai lui schumacher,cu ce au impresionat acesti piloti vreodata? Stiti voi vreunul de aici vreo cursa care sa va dea pe spate?Eu personal ma uit la formula 1 din 86' deci l-am prins si pe schumacher de la inceputuri si nu m-a dat pe spate.Dar am avut sansa sa ii vad la treaba pe Prost,Mansell,Piquet si nu in ultimul rand pe cel mai bun pilot din epoca moderna f1 Ayrton Senna si credeti-ma ca l-am vazut in anii de glorie si pot sa va spun ca a fost de departe cel mai bun si daca vreti sa vedeti curse memorabile va recomand Monaco 1984 sau Donninghton 1993,asta pt cei care ii ridica asa mult in slavi pe acesti minunati piloti germani.V-ati intrebat vreodata de ce schumacher sau vettel nu au avut vreodata vreun campion mondial sau vreun pilot super rapid in echipa?A si sa stiti ceva masina lui Vettel a fost intotdeauna mai rapida decat cea alui Webber pt ca Vettel a avut statutul de prim pilot in echipa,lucru pe care la demonstrat si la Kuala Lumpur in sezonul 2013,cand striga in radio 'get him out of my way he's to slow' facand referire la Webber.Un pilot mare nu se plange,daca este mai bun sa-l depaseasca pe circuit pe celalalt.Parerea mea este ca pilotii adevarati au disparut la inceputul anilor 90' din formula 1.Acum este un sport in care sunt toto felul de interese cum sunt si in societatea in care traim.
    5 7
  • Ferrari
    au fost multe, foarte multe curse in care Schumacher a dat realmente pe spate si cu care si-a facut numele mai mult si decat cu cele 7 titluri. Numai daca te gandesti la Spa 95 si 98, dar au fost multe altele. Cu sau fara masina foarte buna. Iar pe Senna il cam batea in cursa cu un Benetton, Senna avand Williams adica un fel de RBR al zilelor noastre. Daca tu te-ai uitat intr-adevar, te-ai uitat degeaba la cursele anilor 90 si 00+
    7 3
  • Ferrari, Senna a fost doar 4 curse la Wiliams si bennetonul lui scumi avea sisteme ilegale pe el ,dar tu de unde sa sti ca probabil aveai vreo 5 anisori ,eu vorbeam de cursele anilor 80' citeste corect mare fan ferrari.
    2 7
  • @Roby:
    Iti spun eu cateva curse in care Schumi a dat pe spate multa lume: Spa '92, Interlagos '94,Monaco '94, Hockenheim '95, Barcelona '96, Spa '96, Argentina '98, Hungaroring '98, Sepang '99, Monza '00, Imola '03, Indianapolis '03, Monza '04, Monza '06 si probabil ca mi-au mai scapat cateva. Cat despre Vettel: Monza '08, Suzuka '09, Yas Marina '10, Interlagos '12, Spa si Monza '13. Mai vrei? Impreuna au 11 titluri mondiale!
    6 3
  • Ferrari
    pai si cand sa il compar pe Schumacher cu Senna, in anii 80 cand nu era Schumacher pe pista?? Ii compar atunci cand au fost. Iar Schumacher i-a dat destul de furca lui Senna. Iar pe Benneton nu a fost numai Schumacher cum nici la Williams nu era doar Senna. Cu toate sistemele alea de care zici ca erau ilegale, tot Williamsul era masina mai buna.
    In anii 80 Schumacher nu era, Senna se impiedica de altii, precum Prost, care l-a batut pe masini egale. Acestia aveau cam aceeasi valoare, Senna avea doar mai multa priza la public.

    Daca esti asa cunoscator, ar trebui sa reconsideri ce ai spus despre Schumacher nu sa inchizi ochii si sa vazi doar ce parti vrei tu.
    6 2
  • @Ferrari
    Ti-as da 200 like-uri instant! Bravo!
    2 2
  • Prost nu l-a batut pe Senna niciodata,doar cu ajutorul FIA in 1989 si eu l-am vazut si pe Prost si pe Senna si pe Schumacher si il vad si pe Vettel acum si nu am sa-mi schimb parerea despre schumacher niciodata,asa ca ,cunoscator pot sa iti spun ceva,Schumacher nu a avut niciodata adversari pe masura lui,a fost doar Hakkinen.Dar voi schumacheristii si vettelistii vedeti doar ce vreti voi.A venit si schumacher inapoi in f1 si il batea Rosberg cu' ceasul de la gara' cu masini identice ,iar marele scumacher la Monaca il obstructioneaza pe Alonso la Monaco sa nu ajunga in pole position?Asta e marele campion,s-a facut de rusine la Singapore cand datorita varstei a adormit la volan provocand un accident.Sa va spun ceva daca Senna nu murea ,nu mai avea Scumacher 7 titluri mondiale si nici 68 pole position.Senna 10 ani in f1 4 titluri mondiale(ca si ala din 89' tot al lui este) 65 pole position,scumacher 20 ani in f1 7 titluri 68 pole position face-ti voi un calcul care e pilotul mai bun,aaaa si sa nu uitam cum l-a acrosat Schumacher pe Villneuve la Jerez in 97'.
    4 6
  • Roby, sa stii si tu un lucru: in istorie raman doar rezultatele! Senna: 65 de pole-uri, 41 victorii. Schumacher: 68 pole-uri, 91 victorii. Stai tu linistit ca si Senna manca bataie de la atlii cand n-avea masina. Sa-ti amintesc ca-n '92 l-a batut Mansell de nu mai stia de el?
    5 2
  • Ferrari
    de ce i se spunea lui Prost Profesorul? Pentru ca uneori se urca la volan si dadea lectii tuturor, inclusiv lui Senna, si asta pe masini egale. Erau curse dominate clar de Senna si altele dominate clar de Prost, dar ma rog, in cursa urmaresti doar pe cine vrei si lesini de admiratie doar pentru un pilot. Cazi in ridicol insa cand consideri astfel cel mai titrat pilot din F1 care stim si am vazut cu totii cum a castigat, pe merit si sclipitor in marea majoritate a cazurilor.
    Cred ca problema lui Roby e ca desi a scapat Alonso al lui de Schumacher, uite ca veni unul Vettel care pare sa ii calce pe urme lui Schumacher, cel putin cand vine vorba de nr de titluri (multe)
    3 1
  • Problema e alta! In istorie au fost foarte multi piloti valorosi, rapizi, talentati, dar foarte putini au fost constanti! Il iau pe Barrichello ca exemplu: putea sa faca o cursa senzationala, sa-i dea 1.5 sec/ tur lu' Schumacher,sau oricui altcuiva, dar nu putea face asta de-a lungul unui sezon. Si nu pt. ca trebuia sa se dea la o parte, ci pt. ca nu era constant.
    3 2
  • Comparatiile facute de voi sint pur si simplu copilaresti.Nu poti compara piloti din ere diferite (sau in cel mai fericit caz care au avut citeva curse impreuna).aici ma refer la Schumacher vs. senna vettel vs,oricare,etc.
    Normal ca oricare dintre ei a avut curse mari ca doar sint toti campioni mondiali.Care a fost cel mai bun ramane de discutat mult si bine dar nu se poate gasi un numitor comun atita timp cat regulamentele,sistemul de punctaj si numarul de curse pe sezon au fost schimbate in permanenta.Ramane la latitudinea fiecaruia dintre noi sa "titularizeze"un castigator, dar totul va fi subiectiv.
    Nu ma astept sa acceptati aceasta idee dar, asta este realitatea.
    3 1
  • nu era vorba doar de cateva curse, Schumacher era in F1 din 1991 si au mai fost situatii in care punea presiune pe Senna. Oricum, nu poti schimba istoria, Schumacher a fost un pilot stralucit in anii de debut. Si Senna care avea stilul deja format a declarat ca l-a urmarit pe Schumacher pilotand si a vazut ceva deosebit in stilul acestuia, ceva ce a incercat sa-si insuseasca. Parerea mea e ca daca Senna nu sfarsea astfel, i-ar fi pus capac Schumacher. Era mai tanar, mai rapid, mai bun. Venea dintr-o generatie cu foarte multi piloti. E usor sa fii bun (relativ la concurenta) cand sunt foarte putini care se implica in pilotaj, ca pe vremea lui Fangio si chiar si Senna. Cu timpul tot mai multi au acces si cresc sansele sa fie descoperiti indivizi talentati
    1 1
  • Valoarea lui Vetel sa vazut acolo unde ' a dat' 2 s. pe tur celorlati, reamintesc: avea caciucuri de schimbat, avea liber sa mearga la blana, in asa fel incit sa iasa de la boxe in fata celorlati, si se vede acolo unde se mai poate vedea pilotaj la limita : in calificari, unde de obicei a spulberat coechipierul.
    La schumi eu am vazut titluri castigate la boxe( ce repede intra benzina la el), cu blana(ce scuze avea maestru), s.amd, dar si mult talent.
    Pe sena, schumi nu la batut pentru ca sena in primele curse a abandonat, nu a avut masina construita pentru el, de aceea nu a vrut sa alerge in aceea cursa...., iar prost nu a fost profesor pentru ca dadea lectii lui sena, din alt motiv..., daca nu ati gandit cursele macar nu postati.
    3 1
  • Din punctul meu de vedere(care nu e neaparat cel mai educat)Vettel e un fel de Button.Sa nu uitam ca in prima jumatate a sezonului din 2009,cata vreme a avut cel mai bun monopost,Jenson a fost "genial".Ulterior,cand celelalte echipe au inceput sa recupereze,Jenson nu a mai prea impresionat;in anii urmatori petrecuti la McLaren,Jenson a demonstrat ca desi e un pilot bun,nu e un pilot genial.Diferenta dintre Button si Vettel e ca Button a avut parte de cel mai bun monopost de pe grila pentru doar o jumatate de sezon in timp ce Vettel a avut parte de cel mai bun monopost pentru cativa ani la rand.Au fost si cateva GP-uri in care monopostul lui Vettel nu a fost cel mai bun si atunci nici Vettel nu a reusit sa faca mare lucru,dar in rest a fost mult peste competitie.
    E usor sa spui ca un cvadruplu campion mondial e un pilot de geniu,dar eu cred ca adevarata valoare se vede atunci cand lucrurile incep sa nu mai mearga atat de bine pe cat ai vrea,ceea ce in cazul lui Vettel inca nu s-a prea intamplat.Trebuie sa fi irealist sa susti ca Vettel nu e un pilot bun,dar trebuie sa fi aproape la fel de irealist sa susti ca Vettel e un pilot genial in conditile in care nu a demonstrat asta pana acum.

    P.S. 1)Prost si Senna s-au batut intre ei timp de doi ani din postura de coechipieri:cate un campionat mondial pentru fiecare.Sa spui ca Prost l-a batut pe Senna fara sa mentionezi si ca Senna l-a batut pe Prost e o mare prostie.
    2)In perioada in care Senna a pilotat pentru Williams,Schumacher l-a "batut" in doar doua GP-uri.In al treilea,o bucata de suspensie l-a batut pe Senna,nu Schumacher.Din pacate l-a batut bine si decisiv,altfel nu mai era Schumacher cel mai titrat pilot din F1.
    3)Senna va ramane mereu in istorie.Faptul ca a avut doar 41 de victorii in 10 ani in timp ce Schumacher a avut 91 in 20 de ani nu e neaparat ceva in defavoarea lui.Acum am putea sa batem campii vehiculand teorii ce incep cu "Daca Senna nu murea..." dar adevarul e ca nu trebuie sa ne complicam.Senna a castigat si a pierdut impotriva unor adversari precum Alain Prost,Nigel Mansell si Nelson Piquet.Schumacher a castigat si a pierdut impotriva unor adversari precum Damon Hill,Jacques Villeneuve,Mika Hakkinen si eventual Fernando Alonso si Kimi Raikkonen.Nu ca le-as nega talentul celor din urma,dar parca Senna a avut adversari mai de calibru.
    2 2
  • mistocaru
    anul 1994 era anul lui Schumacher cu sau fara Senna in viata si apt de competitie. Nu iti trebuie calcule aprofundate ca sa iti dai seama ca da, l-a batut Schumacher cu Benneton. In doar doua curse?! Pai ce mai vreti, Schumacher a dominat inceputul de sezon categoric desi Senna era in masina favorita. Schumacher poate ca nu era mai bun ca Senna in 91 cand a debutat dar a crescut si l-a depasit pe Senna ca valoare, iar apoi a dominat F1 fara drept de apel. Senna ar fi avut o viata tare grea, ar fi fost dureros pentru el. Oamenii au obiceiul sa ii ridice in slavi pe cai care nu mai sunt (numai de bine, nu?) si sa creeze un fel de mituri in jurul lor. Toti sunt de batut si inca rau, nu e nimeni extraterestru, nu trebuie decat sa apara cate un pilot cu un stil (mai) eficient sa arate asta si uneori chiar apare de da dureri de cap campionilor cu pretentii
    1 6
  • Revin si mai spun ceva pt cei nedocumentati in 1994,dupa moartea lui Senna problemele masinii Williams s-au remedita,dovada fiind faptul ca Hill a reusit sa-l ajunga pe schumacher,dar acest in stilul caracteristic il acroseaza pe Hill si devine capion mondial,deci concluzia este....daca Hil l-a ajuns pe schumi,oare ce facea Senna?Nu stiu cati dintre cei care posteaza aici au vazut aceste curse sau posteaza in necunostinta de cauza,probabil ca sunt putin subiectiv pt ca sunt un fan Senna,dar ceea ce arealizat el in 10 ani cu masini mult ,mai putin performante este ceva unic .Schumacher a avut o masina competitiva din 1992,ma rog discutabil daca era in limitele regulamentului,Vettel si aici sunt perfect de acord cu adycd11 Vettel este intradevar un fel de Button in 2009,doar ca el beneficiaza de masina performanata constanat, si sa stiti ca exista diferente de performante intre masinile aceleeasi echipe,vezi cazul RBR ,Silverstone 2010 sau 2011 ,cand au luat aripa fata de pe masina lui Mark si au pus-o pe a lui Vettel.Iar pt Ferrari care tot insista cu tampenia asta cu Prost care l-a batut pe Senna te invit sa urmaresti filmul Senna sau The right to win si si sa vezi care era treaba care erau diferentele dintre cei doi.Cat despre faptul ca sunt fan Alonso?cat se poate de neadevarat,Unicul pilot care m-a impresionat din 1994 , este Hamilton pe care dupa stilul agresiv de racing total,pentru ca asta este in esenta f1,din pacate s-a pierdut pe drum ,nu stiu poate Nicoleta 'l-a pus pe boci'si acum as putea sa spun daca ar avea aceeasi masina cu vettel bla bla bla,dar dupa cum spun si altii asteptam egalizare cat de cat a fortelor in f1 si cand spun asta nu ma refer la schimbarea regulmentului pt a favoriza sau defavoriza pe unii sau pe altii,ci ma refe la faptul ca,Ferrari,McLaren,Mercedes,Lotus,Wiliams si ceilalti sa ajunga la nivelul performantelor RBR NEWEY RACING TEAM.S-ar putea ca acest lucru sa se intample revenind motoarele turbo in f1 ,nu va mai cantari atat de mult aerodinamica in f1 si poate ceillati vor reusi sa contracareze geniul lui Newey.Sa speram ca vom avea un sezon mai disputat si sa castige cel mai bun.Apropos stie cineva cine va transmite acest sezon la tv?
    6 1
  • din pacate privitul mult timp la F1 nu ma scuteste de a spune prostii pe banda rulanta uneori. Scuzati!
    0 7
  • nu ai de unde sa cunosti cum ar fi evoluat dezvoltarea masinii sub tutela lui Senna si nu a lui Hill. Poate ca Hill e chiar bun la asta. Trebuie sa ne uitam doar pe date pe care le avem, iar acestea spun ca Schumacher a fost mai bun ca Senna, simplu. Nu prea cred ca esti asa mare fan Senna, mai degraba esti un fan Alonso depasit de evenimente, evenimente care il dau pierzator pe idol. Daca avea Alonso titluri multe jubilai si te dadeai in stamba cu ele ca fiind garantia valorii absolute. Cum titlurile sunt la altii, nu iti mai ramane decat sa le contesti. Te scuzam!
    1 7
  • Eu cred ca nu am jignit pe nimeni.Am argumentat doar si stai linistit nu sunt fan Alonso prietene si contest ce vreau eu si tu poti sa faci la fel si toata lumea poate sa o faca ,poate sa-si exprima parerea in mod civilizat si pot sa spun cate prostii pe banda rulanta vreau eu, asta pt cel care se semneaza cu nickul meu,nu toata lumea se simte atacat cum te simti tu ,lasa jubileaza tu,dar vb frumos si respecta si opini altcuiva.
    4 1
  • malasorte
    Cum schumacher si-a gasit nanasu, pe Mika Hakkinen... asa o sa-l aiba anu asta vitelu pe Kimi. Pt fanii inraiti a lui vitelu: sa nu postati chestii de genu ca va sinucideti sau ca mergeti la biserica pe la jumatatea sezonului cand o sa vedeti ca sebastiana e mai sus de locul 5 in clasament. Fiti barbati...acuma ca sustineti o vitica va inteleg ca sunteti hetero...sau nu?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru