Vettel domina testele de la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.02.2009
Sebastien Buemi a realizat cel mai bun timp in prima zi de teste de la Jerez, insa Sebastian Vettel a fost cel mai rapid dintre pilotii care au concurat cu noile monoposturi.

Cinci echipe au inceput marti sesiunea de teste de la Jerez, Toro Rosso fiind singura echipa care a utilizat pe circuit monopostul de anul trecut.

In aceste conditii, Sebastien Buemi s-a impus fara probleme in fata rivalilor sai, fiind cronometrat cu 1:19.660. Pilotul elvetian a lucrat la setari, la suspensii si a evaluat motorul Ferrari de specificatie pentru 2009.

Totusi, pilotul de referinta al zilei a fost Sebastian Vettel, germanul reusind sa se impuna in fata celorlalti piloti la volanul noului Red Bull RB5, lansat cu numai o zi in urma. Vettel a reusit sa se impuna chiar daca ploaia si-a facut aparitia la mjilocul zilei, iar monopostul sau a suferit o problema tehnica la unul dintre senzori. "Am avut o problema cu unul dintre senzorii cutiei de viteze si am oprit masina pentru a evita orice defectiune", a explicat Vettel.

Locul trei in clasamentul zilei i-a revenit lui Nico Hulkenberg, pilotul de teste al echipei Williams ruland intr-un monopost echipat cu un sistem KERS inactiv.

Germanul a fost urmat de Heikki Kovalainen, care a testat inclusiv sistemul KERS, mentionand la final ca noua tehnologie functioneaza bine, chiar daca are nevoie de mai multe setari pentru a fi utilizata la parametri optimi.

De asemenea, McLaren a preferat sa conserve monopostul si a evitat parcurgerea unor stint-uri prea lungi.

Nelson Piquet jr a incheiat plutonul, nereusind sa-si puna adversarii in pericol prin timpii obtinuti pe circuit. "Este pacat ca am pierdut timp, pentru ca in acest stadiu al sezonului avem nevoie sa parcurgem cat mai multi kilometri. Intrucat masina este atat de noua, invatam cate ceva cu fiecare tur si am obtinut cateva date folositoare marti dupa-amiaza. Vremea se anunta mai buna pentru miercuri si sper sa continuam munca inceputa astazi".

Miercuri dimineata isi va face revenirea pe circuit si Mark Webber, pilotul echipei Red Bull urmand sa constate daca este capabil sa piloteze adecvat dupa accidentul suferit anul trecut in Tasmania.

Iata clasamentul complet al zilei de marti:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Buemi  Toro Rosso  1:19.660  104
 2  Vettel  Red Bull  1:22.177  61
 3  Hulkenberg  Williams  1:22.443  82
 4  Kovalainen  McLaren  1:22.643  58
 5  Piquet Jr.  Renault  1:23.313  35

 

Comentarii (4)

  • Erata
    Dani, titlul ..... BUEMI domina testele de la Jerez
    0 0
  • @ally_great
    Teoretic ai dreptate, Buemi domina testele. Dar trebuie sa recunoastem ca acest lucru este irelevant pentru sezonul 2009, avand in vedere ca Toro Rosso au testat cu masina din 2008. De altfel, asta se observa si din diferenta uriasa de timpi dintre Buemi si restul. De aceea cel mai important lucru dupa ziua de ieri este ca Vettel a fost cel mai rapid dintre pilotii care au concurat cu masini pentru 2009 :)
    0 0
  • asa e
    Informatia asta mi-a scapat printre randuri :)) Am citit mai multe articole in care precizeaza ca RB 5 a fost cea mai rapida masina din grupul de echipe care testeaza la Jerez. Si inca o noutate de la Jerez : Webber e din nou in monopost pentru teste.
    0 0
  • Red Bull si Williams in frunte
    Pana acum mi s-a format impresia ca Red Bull si Williams vor fi in frunte, pe langa Ferrari (sper inca :) ) si McLaren. Renault cred ca iar au gresit pe undeva, BMW se pare ca nu si-a creat inca un avantaj substantial, desi a inceput sa lucreze devreme pt monopostul 2009. Dar astea sunt doar prime impresii.

    Apropo, Red Bull si Williams imi par si cele mai frumoase, parerea mea :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru