Vettel: "E prea devreme să vorbim despre titlu, multe se pot întâmpla"

de Daniel Popescu
Luni, 08.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că nu este momentul oportun să se gândească la titlul mondial, deşi a redus diferenţa care îl separă de Fernando Alonso la numai patru puncte.

A fost un an dificil şi mai sunt multe curse. Astăzi nu vreau să vorbesc despre campionat.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel este considerat principalul favorit la titlul mondial în urma victoriei de la Suzuka şi a abandonului suferit de Fernando Alonso. Pilotul Scuderiei Ferrari mai are un avans de patru puncte, însă impresia generală este că Red Bull deţine un monopost net superior comparativ cu rivalii italieni, care întâmpină dificultăţi de dezvoltare din cauza unor defecţiuni la tunelul de vânt.

Cu toate acestea, Vettel evită să vorbească despre titlul mondial şi crede că orice se poate întâmpla în ultimele cinci curse ale sezonului.

"Evident, duminică am făcut un pas important, dar mai este mult până departe. Dacă ne uităm la ultimele curse, după Spa au fost rezultate contradictorii. Nu ştiu ce s-a întâmplat duminică, dar Alonso a avut ghinion la Spa. Nu speri să păţeşti aceleaşi lucru, dar ştii că astfel de lucruri se pot întâmpla în următoarele curse.

Este un sezon lung şi sunt foarte atent. Cred că am avut o aventură lungă până acum. A fost un an dificil şi mai sunt multe curse. Astăzi nu vreau să vorbesc despre campionat", a declarat germanul la conferinţa de presă de după cursă.

ALONSO: "CINCI CURSE CÂT UN MINI CAMPIONAT"

Mai sunt cinci curse, va fi ca un mini-campionat.

Fernando Alonso
Pilot Red Bull
Opinia sa este împărtăşită şi de Alonso, care consideră că ultimele cinci curse formează un mini-campionat pentru titlu, însă avertizează că Ferrari nu a avut niciun update pe monopost în ultimele şase curse.

"Cred că uneori unul dintre noi abandonează, data viitoare poate abandonează Vettel, niciodată nu poţi să ştii în sporturile cu motor. Mai sunt cinci curse, va fi ca un mini-campionat, pentru că începem cu acelaşi număr de puncte şi trebuie să câştigăm cu un punct mai mult decât el în cinci curse. Vom încerca să facem asta", a declarat el.

Alonso şi Vettel au rămas singurii pretendenţi reali la titlu, întrucât Kimi Raikkonen, pilotul aflat pe locul trei, are de recuperat 37 de puncte faţă de spaniol în ultimele cinci curse.

Via FIA, Ferrari

Comentarii (4)

  • cineva
    Go Vettel!!!!! Sa vezi ce o sa se mai smiorcaie Mimoza daca ia Vettel titlu!! :)))
    11 7
  • Daca Vettel va luat titlu, cred ca va fi furtuna la Ferrari.Ar fi bine sa plece de la Ferrari ( chia si cu acel contract 2016).
    10 1
  • Fernando Alonso
    Pilot Red Bull

    kthx. =\
    1 3
  • Vettel spune prostii ca nua castigat titlul.E campion. Si FERRARI LOL . aia de Ferrari vor face schim Pic Alonso HAHAHA!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru