Vettel: "Este prea devreme să-l comparăm pe Ricciardo cu Webber"

de Daniel Popescu
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a refuzat să facă o comparaţie directă între performanţele lui Daniel Ricciardo şi cele înregistrate în trecut de fostul său coechipier Mark Webber.

Daniel Ricciardo a fost considerat candidatul ideal pentru a fi locotenentul lui Sebastian Vettel în sezonul 2014, însă a impresionat prin prestaţiile sale în primele trei curse ale sezonului.

Australianul a terminat pe podium la Melbourne înainte de a fi exclus pentru încălcarea regulamentului tehnic, iar locul patru pe care l-ar fi meritat în Malaysia a devenit în cele din urmă realitate în cursa din Bahrain. În plus, el l-a depăşit de două ori pe Sebastian Vettel în cursa de duminică, prima oară în urma unui ordin de echipă, iar a doua oară datorită prestaţiei mai bune.

Cu toate acestea, Vettel crede că este prea devreme pentru a face o paralelă între performanţele lui Ricciardo şi cele ale fostului său coechipier de la Red Bull, Mark Webber.

"Ar fi nedrept să spun asta după numai trei curse. Cu siguranţă Ricciardo îşi face treaba foarte, foarte bine, dar o comparaţie corectă este foarte, foarte dificilă", a declarat germanul.

Performanţele obţinute de Ricciardo în debutul sezonului au luat prin surprindere fanii, mai ales că acestea au fost pe alocuri mai bune decât cele înregistrate de cvadruplul campion mondial.

Fostul pilot Martin Brundle, transformat în prezent în comentator TV, are şi o posibilă explicaţie: "Vettel nu este obişnuit să piloteze monoposturi care nu sunt perfecte. Ricciardo este", a precizat el.

Via GMM

Comentarii (13)

  • GrosJan
    Cu riscul sa dezamagesc lumea, nu exista monoposturi perfecte. Exista doar monoposturi mai mult sau mai putin bune decat celelalte. Atat!! Daca sa zicem McLaren ar fi avut o masina cu 1 sec pe tur mai rapida decat RBR mai zicea cineva de RBR ca e perfecta? NU. Deci e RELATIV, sunt masini mari rapide decat altele dar TOATE sun cam la fel de greu de pilotat. Cand ai o masina rapida nu mai trebuie sa fortezi ca sa faci rezultatul si probabil ca te chinui mai putin. Brundle (ca si altii) e gelos pe cele 4 titluri. Vettel a avut o sansa pe care alti piloti buni nu au avut-o dar asta nu inseamna ca pilotat o masina perfecta.
    16 7
  • GrosJan
    Si daca (pana acum) Vettel e in urma lui Ricci nu inseamna ca nu se mai descurca Vettel ca nu mai e masina perfecta. Ce prostie mai e si asta? Pur si simplu Ricci e mai bun/rapid. In continuare ... vom vedea, dar daca Ricci il bate acum pe Vettel cam sigur il batea si anul trecut pe masina aia "perfecta". Ce, Ricci nu stie sa piloteze (si) o masina perfecta????

    In mai multe randuri anii trecuti am spus ca e nedrept sa-l bocim pe Alonso ca (poate) nu are o masina tot atat de buna ca a lui Vettel. Asta pentru ca poate mai sunt si altii pe acolo prin F1 care sunt mai buni decat amandoi...
    14 5
  • Dragon
    Ricci era foarte bun in calificari in ca de la Toro Rosso. Motorul Renault nu livreaza cuplul liniar a zis si Kamui iar daca Vettel nu are un monopost bun sa iasa din viraje e 0 daia il bate constant in calificari si chiar cursa Ricci
    18 2
  • ricciardo e mai bun decat webber
    17 5
  • ricciardo anul asta/pana acum a fost mai bun ca vettel (lasand la o parte problemele)
    14 2
  • Ricciardo e mai motivat decât Weber, la lăsat Helmut Marko sa se joace un pic cu mono-postul pana îl repara Newey, apoi il cumințesc ei si-i va da jucăria lui Sebastian, iar lui ii vor da un second choice car.

    Lui Weber i-au tăiat macaroana din scurt.
    17 7
  • Rici se compara cu vetel nu cu Weber. Si Weber l-a batut pe vetel insa pana intr-o vreme, cand au inceput sa apara susanalele lui markoo. Dupa aia gata, pa Web. Acum ca vet da rateuri si manzul de Rici goneste ca vantu beneficiind din plin sasiu facut de Newey.
    12 8
  • Este prea devreme pt o comparatie intradevar
    ..dar a aratat ca e f motivat....si pe viitor poate fi un pilot de top..
    Am mai zis...k s,ar putea frrari cand vor avea nevoie de un nou pilot RIC sa fie o varianta...mai ales daca o sa il supere careva la RBR
    3 1
  • acum antradevar se vede valoarea lui vetel,si daca mai urmeaza asa vreo trei curse cu rici an fata e gata cu campionu an scutece..:)
    6 2
  • Mah degetico, da cine il compara pe Ricicardo cu Webber? Il comparam cu tine, ca esti coclit rau, bun de pus la naftalina, champion de hartie ce esti!
    2 0
  • Nu sunt fan Vettel dar trebuie sa fim corecti. Omul nu a venit in f1 direct la BRB. Daca imi aduc aminte a trecut si pe la Torro Roso unde nu a avut cel mai performant monopost.
    Inca o data. Nu sunt fan Vettel dar omul cand are cu ce, este imbatabil, ca multi altii de pe grila de start actuala.
    3 0
  • Andrei
    Cu o masina de 1 sec peste concurenta e imbatabil si Perez. A avut o victorie conjuncturala cand era la STR? Si Maldonado n-a avut? Tot cu o masina mai slaba.
    3 3
  • @Andrei - parerea mea este ca nu ar trebui sa ii diminuam meritele doar pentru ca a avut ingineri mai buni.
    Asta este parerea mea. Acum pot sa raman la parerea mea si totusi sa o respect si pe a ta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru